Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PM'nin talibi çok

PM'nin talibi çok

CHP hafta sonu genel başkan ve Parti Meclisi'ni (PM) seçmek için kurultaya gidecek. 60 kişilik PM'ye İzmir'den çok sayıda aday çıktı.

  • Ege Postası
  • 01.09.2014 - 12:34
 CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da yönetime girmek istiyor, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da. Kimi Ankara'da kulis yapıyor kimi büyük illerin kurultay delegelerini arayarak oy istiyor. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel'in İzmir'den yönetime girmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Hafta sonu yapılacak kurultayda CHP Genel Başkanlığı yarışında Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan İzmir'de, 60 kişilik Parti Meclisi'ne de çok sayıda aday çıktı. 2015 yılındaki genel seçimlerde milletvekili aday listelerini karara bağlayacak olan partinin en üst karar organı PM'ye girebilmek için İzmir'den CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP eski İzmir il başkanları Tacettin Bayır, Rıfat Nalbantoğlu, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Bilgin Erünal, Bayraklı Belediyesi eski Meclis üyesi Hatice Tatlı, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri Sumru Karaer ve Ülkü Caner, İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mehmet Ali Susam, Bergama eski İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Umdular, eski BornOva Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, eski milletvekili adayı Şener Akdemir nabız yokluyor. 

İzmir'in mevcut PM üyeleri Faruk Demir, Berrin Gürçay Dilekçi, Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Seniye Nazik Işık, Hüseyin Saygılı ve Alaattin Yüksel de koltuklarını korumak istiyor. Güler, genel başkanlık yarışında CHP Yalova Mileltvekili Muharrem İnce ile birlikte hareket ederken diğer üyelerin hepsi yeniden adaylığa hazırlanıyor. 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kılıçdaroğlu'nun PM'yi oluştururken milletvekili olmayan Anadolu illerine ağırlık vereceği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "PM'yi genel başkana bırakmak lazım. Çarşaf liste olacağı için herkesin aday olma hakkı var ama anahtar listeyi kendisi yapacaktır" dedi. (ELİF DEMİRCİ-DHA)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.