Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ ile dobra dobra

Başkan Karabağ ile dobra dobra

Bayraklı’nın kurucu Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, Egepostası’na birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karabağ, CHP’nin sağ seçmen oy almak için sağcı gibi görünmeye çalışmaması gerektiğini belirterek, “Sağdan oy almak için sağcı gibi görünmek olmaz. CHP solcu ve sosyal demokrat olacak. Yoksul kesimdeki vatandaşımıza somut projeler sunmamız gerekiyor. Son yerel seçimlerde biz bunu Bayraklı’da gerçekleştirdik. Oyumuzu artırdık” dedi. Karabağ, gerçekleştirilecek olağanüstü kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2014 - 10:01
İZMİR- Bayraklı’da ikinci dönem Belediye Başkanlığı yapan Hasan Karabağ, başarısının sırrını anlattı. 2009 yerel seçim öncesi yoğun bir propaganda yürüttüklerini hatırlatan Başkan Karabağ, “İlk seçimde kazanmamın sebebi buranın insanı olduğumuz içindir. Bölge çocuğu olmamızın avantajı var. O zaman Karşıyaka ve Bornova’nın bölünmesine tepkili olan bir seçmen vardı. O zaman konjonktür de partimizin lehineydi. İkinci dönem ise yaptıklarımızla seçimi kazandık. Halka dokunan işlerin altına imza attık. Bütçe gereği büyük yatırımlar yapma şansımız yoktu. Ama günlük işlerini en iyi yapan belediye olduk. Bunu insanlar söylüyor. Yeşil alanları artırdık. Temizlikte marka olduk. Eğitimden sağlığa herkesimden vatandaşımıza temas ettik. Kadınlarımıza ayrı önem verdik. Derneklerle ilişkilerimizi en üst seviyede tuttuk” dedi.



CHP’Lİ OLMAKTAN TAVİZ VERMEDİK, SAĞ SEÇMENDEN OY ALDIK
Başkan Karabağ, son yerel seçimde sağ seçmenden de oy aldığını belirterek, bunun sırrını şu sözlerle anlattı:

“CHP’li olmaktan asla taviz vermeyen ama sağ seçmen de oy almayı başaran bir belediye olduk. Partimizin bugünlerde tartıştığı bir konu. Sağcı gibi görünüp sağdan oy alınmaz. Kendimiz gibi olup yoksul kesimlere kendimizi anlatmamız gerekiyor. Onun için samimi olmak şart. Biz bunu yapıyoruz. Dokunduğumuz insanlarda samimiyetimizi önplana koyduk. Yapay değildik. Yapmamız buna zaten müsait değil. Örneğin caminin halılarını yıkadığımızda ihtiyaç olduğunu bilerek bunu yaptık. 2011 genel seçimlerine göre gecekondularda 6 bin 500’e varan oyumuzu artırmamız ve bunu AKP’den almamız önemli. Muhafazakar seçmenden oy aldık. CHP solcu, sosyal demokrat olacak. Yoksullar için mücadele edecek. Onların acılarına ortak olacak. Çözümler getirecek. Bölgenin insanını işe aldık. İşkurla anlaşma yaptık. 10 bin insanımıza iş bulduk”

SOMUT PROJELERİN ORTAYA KONMASI GEREKİYOR
“Sağdan oy almak için sağcı gibi görünmek olmaz” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kırsalda yaşayan seçmenler maddi zorluk içerisindeler. Bu kesime yönelik net, somut projelerin olması lazım. Aile sigortası dedik ama sigorta lafı muallakta kaldı. Bunu net olarak paraya dönüştürmek lazım. ‘Ayda bin lira sigortasız eve para vereceğim’ denmesi gerekirdi. Anlatmayı böyle yapmamız gerekiyor. Memura, çiftçiye, orta sınıfa neler vereceğimizi partinin söylemesi gerekiyor. Biz lider toplumuyuz. Genel başkanın ağzından çıkanlara bakan bir milletiz. ‘Bana umut veriyor’ dedirtecek bir söylem içerisinde olmalıyız. Geçmiş dönem böyle olmadı. Yerel seçim propagandasında muhalefeti Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren söylemlerin üzerine oturttuk. Bence bu doğru değildi. Yoksul kesimlere kaymakamlıktan yardım alan kesimlere de umut verici somut söylemler söylememiz gerekiyor. ‘Kaymakamlıktan sen 500 lira alıyorsan ben bin lire vereceğim’ diyeceksin. Kaynağı biz nereden bulacağı? ‘Onlar nereden buluyorsa bende oradan bulacağım’ demeliyiz. Halk diliyle konuşmalıyız. Sağdan adam alarak insanlara, ‘o biz buruya oy verelim’ diyen yok. AKP’nin içine alınan solcular AKP’ye oy mu getird? Böyle bir şey yok. Sağ seçmenden oy alabilen sosyal demokrat bir belediyeyiz. Biz en net sosyal demokrat söylem içerisinde olan belediye olduk. Ben parti propagandası dışında ağzımdan bir söz çıkmamıştır. Sağla ilgili, ‘keşke biz de sağcı olsaydık’ demedik. Yoksul kesimlere yerel yönetimler olarak bir şeyler verebileceğimizi belli ettik Onların çocuklarına burs verdik. Kurs verdik. İş bulduk. Onlara katkı koymaya çalışıyoruz. Onlar da, ‘belediye başkanı gitmesin. Bize bu imkanları verdi. Gelen nasıl olacak biri olaca? Biz yine başkanımıza oy verelim’ dediler. 15 bin farkla seçimi aldık. Samimi söylüyorum gecekondulardaki farkla bunu yaptık”

İNCE’NİN SÖYLEMLERİ DOĞRU DEĞİL
CHP’de 5-6 Eylül’de gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay’la ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Karabağ, Genel Başkan adayı Muharrem İnce’nin bazı söylemlerini doğru bulmadığını söyledi. Karabağ, “İnce arkadaşımızın bazı söylemleri doğru değil. Mecliste yetenekli konuşmaları olabilir. Ama iyi konuşan iyi siyasetçi olacak diye bir şey yok. Siyasetçi iyi düşünebilen insandır. Zamanında doğru kararlar alabilen insandır. Zamansız bir çıkış yaptı. Genel başkan olabilmek için örgütte örgütlü olman gerekir. Bu da bir-iki yılı alır. Genel başkanın temsilcisi olan bir arkadaşını eleştirilerini yüzüne yapması gerekirdi. Basın önünde eleştirmek parti kültürüne uygun değil. Bu kurultaydan genel başkanımız çıkar. Kendisinin arkasındayız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.