Dolar 32,5393
%-0.02
Euro 34,8571
%-0.02
Altın 2.430,480
%0.01
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da 'Değişim grubu'ndan delegeye mesaj var

Buca'da 'Değişim grubu'ndan delegeye mesaj var

Buca CHP'de İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetimine karşı olağanüstü kongre için imza hareketi sürerken, süreci yürüten Buca Değişim Grubu delegeye çağrıda bulundu.Yapılan yazılı açıklamada, " Buca'da büyütmeyi hedefliyoruz. Gençliğin dinamizmi, olgunluğun tecrübesi kadınlarımızın özverili çalışma ve emekleriyle bir Üniversite kenti olan Buca'da partimizi "küçük olsun benim olsun anlayışıyla değil, büyük olsun hepimizin olsun" mantığıyla geleceğe taşımak istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2014 - 14:15
EGE POSTASI - İmza hareketinin resmen başladığı Buca'da 4 gün geride kalırken şuana kadar olağanüstü ilçe kongresi için 136 imzanın verildiği öğrenildi.İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetimine karşı başlatılan süreci yürüten Buca Değişim Grubu yaptığı yazılı açıklamayla delegelere çağrıda bulundu.

 
KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 
"CHP'nin değerli kongre delegeleri, değerli partililerimiz,
 
Buca Değişim Gurubu olarak başlattığımız olağanüstü kongre imza kampanyamız sizlerin de destekleriyle her geçen gün hedefine emin adımlarla yürümektedir. Amacımız, Buca CHP'de toplumun tüm kesimlerinin kucaklayacağı, sevgi ve saygının egemen olduğu bir örgütsel dinamizmi yaratmaktır. Siyasetin piyasa mantığına indirgenerek ticarileştiği ve metalaştığı müşteri odaklı bir anlayıştan, yurttaş ve kamusal çıkar odaklı yepyeni bir siyaset anlayışını Buca'da kurumsallaştırmaktır. Değişim Gurubu, bu amaç çerçevesinde bir araya gelmiş, kişisel beklentiler ve talepler yerine kamusal yarar ve çıkarı önceleyen bir hareketin adıdır. Buca'da kimseyi ötekileştirmeden, Buca'nın zenginliği ve birikimi olan bütün toplumsal guruplara ve sosyolojik yapılara eşitlik temelinde siyaset yapma zemini oluşturmayı ve bu anlayış çerçevesinde partimizi Buca'da büyütmeyi hedefliyoruz. Gençliğin dinamizmi, olgunluğun tecrübesi kadınlarımızın özverili çalışma ve emekleriyle bir Üniversite kenti olan Buca'da partimizi "küçük olsun benim olsun anlayışıyla değil, büyük olsun hepimizin olsun" mantığıyla geleceğe taşımak istiyoruz.
 
Değerli kongre delegeleri, bu süreçte Değişim Gurubu'nu bu hedeflerden alıkoymak ve eski siyaset alışkanlıklarıyla partimizi küçültmek isteyen ön yargılı bir takım çevreler bizleri kamuoyu önünde küçük düşürmek için her türlü bilgi kirliliğini yaymaktan geri kalmasalar da bizler, Buca'da sol ve sosyal demokrat çizgide partimizin tarihsel köklerine de bağlı kalarak bu değişimi mutlak surette hayata geçirmek istiyoruz. Bizler o çevrelerin iddia ettiği gibi "imzacı" değil, CHP tüzüğünün olanak tanıdığı hukuksal çerçeve içinde kalarak CHP Buca'da yeni bir dönemi başlatmak isteyen bir anlayışın neferleriyiz. Hiç birimizin bu süreçte kişisel bir beklentisi yoktur. Bu hareketin ilçe başkanı ve yeni yönetim kurulu üyeleri olağanüstü kongreye imzalarıyla katkı koyan siz değerli delegelerimizin kendi arasında yapacağı oylama ile demokratik bir şekilde belirlenecektir. yani "söz , yetki ve karar " delegelerimizin özgür iradelerinde olacaktır. Bu hareketin ilçe başkanı da dahil bütün temsil organları delegenin özgür iradesiyle vereceği oylarla belirlenecek ve herkes delegenin özgür iradesine saygılı olacaktır. İşte o nedenle Değişim Gurubu'nun bir ilçe başkanı adayı şimdiden belirlenmedi. Bu karar siz sayın delegelerimize bırakıldı.
 
 
CHP Buca'nın değerli kongre delege ve üyeleri
 
İş takipçiliği yapmayan, cv toplayarak insanların istihdam talepleri üzerinden umut tacirliği yapmayan, küçük müteahhit çıkarlar peşinde koşarak ihale koridorları oluşturmayan ,siyaseten elde edilmiş erk ve nüfuzları kişisel ekonomilerini güçlendirmek için rant oluşturmayan yepyeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Gezi ruhuyla AKP faşizmine karşı direnecek ,CHP'nin kurumsal kimliğini her türlü değerin üstünde tutacak ,partimizin ilke ve değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağız...
 
Destek ver, değişsin...
 
Destek ver, çözümün bir parçası ol...
 
Destek ver, CHP kazansın, Buca kazansın...
 
CHP Buca Değişim Gurubu...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.