Dolar 32,3961
%-0.08
Euro 34,6648
%-0.4
Altın 2.390,820
%-1.82
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den poster tepkisi! İnanç Vali'ye seslendi

CHP İzmir'den poster tepkisi! İnanç Vali'ye seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Çankaya semtindeki yedi katlı Onur Han'a giydirilen iki posterinin henüz kaldırılmamasına tepki gösteren CHP İzmir Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç,Vali Mustafa Toprak’ı hedef aldı.İnanç, “Sayın Toprak’ı göreve çağırıyorum. Okul müdürlerini değiştirmek ve İzmir’in Özel İdare mallarını dağıtmaktan fırsat bulamayıp görevini ihmal mi etmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını ve kentin görselliğini düşünerek posterin kaldırılmasıyla ilgili bir an önce talimat vermeli" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 15:10
EGE POSTASI - 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın  2 Ağustos'taki İzmir mitingi öncesinde, Çankaya semtindeki yedi katlı Onur Han'a giydirilen posteri henüz kaldırılmadı.

İNANÇ TEPKİ GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, TBMM’de yemin ederek göreve başlarken, posterin hala kent merkezinde asılı durmasına CHP İzmir Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç tepki gösterdi. İnanç Vali Mustafa Toprak’ı hedef aldı.

MÜRACAAT ETTİM AMA…
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili propaganda sürecinin 9 Ağustos saat 18:00 itibariyle sona erdiğini hatırlatan İnanç, “ 20 gündür seçim kanununu bilerek deliniyor. Posterin kaldırılmasıyla ilgili Valiliğe müracaat ettim. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na da müracaat ettim.Soruyorum. Devasa posterlerin orada durması yasal m? Bu seçim kanunun uygulama kimin görevi…Bu görev kiminse bilmek istiyoruz.Bu kentin en büyük mülki amiri Vali ise Sayın Toprak uyarılarımıza başvurularımıza rağmen görmüyor m? Görüyorsa niye gereğini yapmıyor.Cumhurbaşkanlığı makamı bugün itibaren siyasi bir makamdır. Sayın Cumhurbaşkanı siyasi bir kimlikle cumhurbaşkanlığı makamına çıktı. Sayın Vali posterleri kaldırmaktan çekiniyor m? AKP yetkililerinin kendisine tepki mi göstereceğini düşünüyor” dedi.

POSTERLE GÖZ BOYAYAMAZSINIZ
Posterin durmasıyla İzmirlileri etkileyeceklerini düşünenlerin yanıldığını ifade eden İnanç, “ Posterle oy alınmayacağını 10 Ağustos’ta İzmir’de alınan sonuçla görmüş olmaları gerek. İzmirliyi ikna edemeyen AKP anlayışı bu posterleri uzun tutarak mı İzmirliyi ikna edecek. Bu posterlerle İzmirlinin gözünü boyamazsınız” dedi.

VALİ FIRSAT MI BULAMIYOR
Vali Toprak’a seslenen İnanç, “ Sayın Toprak’ı göreve çağırıyorum. Okul müdürlerini değiştirmek ve İzmir’in Özel İdare mallarını dağıtmaktan fırsat bulamayıp görevini ihmal mi etmektedir. Görevinin yapmamakla Cumhurbaşkanının resmini indirme yetkim yok mu diyor. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını ve kentin görselliğini düşünerek posterin kaldırılmasıyla ilgili talimat versinler.Büyükşehir yetkililerini de göreve çağırıyorum. Normalde işyerine tabela asmanın bile reklam vergisi var. Poster kaldırılmayacaksa posterin reklam vergisi veriliyor mu bir baksınlar.İş hanı sahiplerine de soruyorum  reklam vergisi beyannamesi veriyorlar da mı duruyor poster” dedi.
 
Yapılan hukuksuzluğun İzmirliler tarafından görüldüğünü ifade eden İnanç, posterin kaldırılmamasına devam edilmesi halinde kanunen girişimde bulunacaklarını ifade etti.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.