Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli CHP'de Akgül ve Gümrükçü krize el koydu!

Çiğli CHP'de Akgül ve Gümrükçü krize el koydu!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve ona karşı ortak hareket etme kararı alan 8 CHP’li meclis üyesi arasındaki yaşanan soğuk savaşa, İl Başkanı Ali Engin’in “krizi çöz” görevi verdiği il yöneticisi Şirin Akgül ve ilçe başkanı Utku Gümrükçü el koydu. İkili Akvaryum Cafe’de 8 meclis üyesiyle bir araya geldi. Meclis üyeleri hassasiyetlerini dile getirirken, Gümrükçü ve Akgül birlik beraberlik mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 12:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çiğli’de yerel seçimde CHP'den belediye başkanı seçilen Hasan Arslan ve 8 CHP'li meclis üyesi arasındaki soğuk savaş kriz aşamasına gelmişti. Arslan’ın belediyede kendi yakınlarına iş verdiğini iddia eden ve belediyeyi yönetirken kimseye danışmamasından şikayetçi olan meclis üyeleri Semra Aksu, Erkan Tuncer, Yüksel Arduç, Süleyman Karadağ, Yusuf Çoban,İtilal Gündüz, Neriman Yurtsever, ve Mustafa Avdan geçtiğimiz günlerde Tay Park’ta yaptıkları gizli toplantının ardından  birlikte hareket etme kararı almıştı. Ortak hareket etme kararı alan muhalifler ise  Arslan’ın belediyenin yeni sosyal tesisi Akvaryum Cafe’de meclis üyelerine verdiği yemeğe katılmayarak, Arslan’a karşı aldıkları ortak hareket etme kararını hayata geçirmişti.Muhalif isimler arasında yer alan, Erkan Tuncer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, Arslan’ın belediyeyi çiftliği gibi yönettiğini iddia etmişti.

AKGÜL-GÜMRÜKÇÜ EL KOYDU
Arslan ve meclis üyeleri arasında yaşanan gelişme üzerine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İlçe Başkanı Utku Gümrükçü duruma el attı. Engin’in “krizi çöz” görevi verdiği il yöneticisi Şirin Akgül ile İlçe Başkanı Gümrükçü, dün akşam Akvaryum Cafe’de 8 meclis üyesiyle toplantı yaptı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda meclis üyeleri sıkıntılarını ve hassasiyetlerini dile getirdi.

BAŞKAN BİZİ DIŞLIYOR
Meclis üyelerinin, “ Belediye başkanımız bizi dışlıyor. Her şeyi 3-4 meclis üyesiyle yapıyor. Komisyonlara encümene hep onlar giriyor. Bizi uzak tutuyor.İl yöneticileri belediyede çalışıyor. Belediyede siyasi personel olursa iş yürümez.Muhalif meclis üyesi damgası var üstümüzde. Bu yanlış. Biz Çiğli’yi düşünüyoruz. İlçeye en iyi hizmeti yapmak için  belediye başkanının herkesi kucaklaması gerek” dedikleri öğrenildi.

SORUN DİYALOG EKSİKLİĞİ
 İlçe başkanı Gümrükçü’nün meclis üyelerine parti içi yaşanan sıkıntıları basına yansıtmamaları gerektiğini dile getirdiği ve, “ Aile içi problemler bunlar. Şov yapma amacında değilsiniz. Emeklerinizi biliyorum ama dışarıda yanlış algılanıyor. Çiğli’ye hizmet edelim. İlçenin hizmete ihtiyacı var. Mecliste halkın önünde yapmayalım tartışmayı eleştirileri.Grup toplantılarında konuşalım. Sorun bence diyalog eksikliği… En kısa sürede bunu giderelim” dediği belirtildi.

AKGÜL’DEN BİRLİK MESAJI
İl Başkanı Ali Engin’in krizi çözmekle görevlendirdiği il yöneticisi Akgül’ün ise, toplantıda birlik beraberlik mesajı verdiği öğrenildi. Akgül’ün, “Beni İl Başkanımız görevlendirdi. Bu işleri aile içinde çözelim. Birlik içinde beraberlik içinde olmamız gerek. Belediyeleri kolay kazanmadık. Belediye başkanımızın yanında duralım. Aile içi sorunları basına taşımayalım” dediği bildirildi.

ARSLAN’LA BİR ARAYA GELECEKLER
Görüşmenin ılımlı bir havada geçtiği, bir sonraki adımda meclis üyeleri ile belediye başkanı Arslan’ın bir araya getirileceği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.