Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den alternatif zafer bayramı kutlaması

CHP'den alternatif zafer bayramı kutlaması

Geçtiğimiz yıllarda resmi törenlerde kısıtlamaya gidilmesi sonrası İzmir’de alternatif bayram kutlaması geleneğini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi, 30 Ağustos’ta geleneği bozmayarak yine Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. CHP İl Başkanlığı’nın Zafer Bayramı etkinliklerinde İl Başkanı Ali Engin’in mesajları günde damgasını vururken, “Biz Tayyip Erdoğan’ın kulları değil, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” çıkışı dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 30.08.2014 - 15:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın örgütleri ve gençlik kollarının yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıl kutlamalarında bir araya gelen CHP’li isimler İstiklal Marşı’nı okuyarak meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na bir çelenk bıraktı.



“BİZ ERDOĞAN’IN KULLARI DEĞİL, MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”
CHP İl Başkanı Ali Engin, ise  son yıllarda resmi kutlamalar ile sınırlanan bayram törenlerine tepki göstererek şöyle konuştu: “30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşu anlamında çok önemli bir gündür. İzmir’de kuruluşu ve kurtuluşunu gerçekleştiren Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, bu zaferde emeği olan herkese minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Tayyip Erdoğan’ın tebaası ve kulları değiliz. Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız. Bu hep böyle devam edecek  bunun hep savunucusu olacağız. AKP’nin 3 yıldır milli bayramları küçültme ve itibarsızlaştırma çabasına karşı, il örgütü olarak bayramları coşku ve heyecanla kutlayacağız.”

“BU MİLLET VİCDAN SAHİBİDİR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, “Bugün Kurutuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı gün. Bugün hiçbir zaman umudu yitirmeyeceğimizin en büyük mesajıdır. Bu büyük zaferi dahi tartışmaya açtılar. Bunu yapacak kadar ileri gittiler. Bu millet vicdan sahibidir. Kimsenin gücü bu milleti Atatürk ilke ve inkılaplarından koparmaya yetmeyecektir. 30 Ağustos’u örnek alıp daha nice mücadelelere devam edeceğiz” diyerek bayram mesajı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.