Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım'dan Üçkuyular viyadüklerine inceleme

Binali Yıldırım'dan Üçkuyular viyadüklerine inceleme

Torbalı'da gerçekleştirilen İZBAN töreninden sonra Üçkuyular'a yapılması planlanan pazaryeri projesinin kendisine iletilmesi üzerine Binali Yıldırım, viyadüklerin altındaki alanda incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 14.02.2016 - 16:47
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İZBAN Torbalı hattının açılışının ardından, pazaryeri olması istenen Balçova viyadüğünün altında incelemede bulundu.  Yıldırım'a İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdi Erişen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekariya Mutlu da eşlik etti.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, pazaryeri incelemesinde Bakan Yıldırım'a bilgi vererek, talepte bulundu. Üçkuyular Pazaryeri'nin AVM inşaatı nedeniyle boşaltılacağını belirten Mutlu, viyadük altının pazarcı esnafı için en uygun yer olduğunu ifade etti. 


Yıldırım, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün güvenlik gerekçesiyle viyadük altlarının pazaryeri olarak kullanılmasına sıcak bakmadıkları yönündeki sorusuna, "Güvenlik sorunu varsa çözülür. Önce güvenlik, beklenti karşılanır. Arkadaşlar çalışma yapıyorlar, tamamlasınlar sonra bakacağız, pazarcılarımızla paylaşacağız" dedi. 

Yıldırım, AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya ve Necip Kalkan ile pazarcı esnafın da katıldığı incelemede, pazarcıların ikram ettiği meyvelerden yedi.



Bakan Yıldırım, Üçkuyular ziyaretinden sonra İzmir 53. İl Danışma Meclisi toplantısına gitti.

Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesi için alandaki araziyi ve benzin istasyonunu satın almasının ardından Üçkuyular Pazaryeri’nin ortadan kalkacak olması kentte tartışmalara yol açmıştı.

Esnaf ve vatandaştan gelen tepkiler sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’dan da çözüm için ortak çalışma önerisi gelmişti.

BAŞKANLAR VE VEKİLLER ZİYARET ETMİŞTİ
Krize dönen alan tartışması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, alanda incelemelerde bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.