Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in ünlü terzisi yardım eli bekliyor

İzmir'in ünlü terzisi yardım eli bekliyor

İZMİR'de ısmarlama kıyafet diken bir dönemin ünlü terzisi Reşat Yoğurtçu'nun dükkanı, bir kıvılcımda kül oldu gitti. İzmir'de bir dönemin ünlü terzisiydi, şimdi yardım eli bekliyor

  • Ege Postası
  • 14.02.2016 - 13:51
İZMİR - Bir dönem kente görev yapan yabancılara, futbolculara, tanınmış iş adamlarına, o zaman Alsancak'ta olan işyerinde ısmarlama kıyafet diken Reşat Yoğurtçu'nun hayatı mesleğinin gözden düşmesiyle değişti. Basmane'deki Basın Müzesi ve Ayevukla Kilisesi'ne giden sokakta eski bir evin bir odasını terzi dükkanına çeviren Reşat Yoğurtçu, burada küçük giysi tadilatlarıyla hayatını kazanmaya çalışırken geçen ay dükkanınn yanındaki boş evden alevler yükseldi. Kısa sürede büyüyen alevler evi sararken, Yoğurtçu'nun işyerine de sıçradı. Yangında Yoğurtçu'nun işyeri ve 60 yıllık anıları kül oldu.



Dükkanını yeniden açıp mesleğine devam edebilmek için uzanacak bir yardım eli bekleyen Reşat Yoğurtçu, yanan işyerinin daha çok zarar görmemesi için, komşularının desteğiyle üstüne örttüğünü anlattı. Yanıbaşındaki, sahipleri tarafından terk edilen binanın tinercilerin mekanı haline geldiğini dile getiren Yoğurtçu, "Bu tehlikeli yapıların yıkılması konusunda komşularımız yetkili kurumlara dilekçede verdi. İtfaiyenin roporuna göre yan binada çıkan fakat kısa süre içinde işyerime sıçrayan yangının sigara izmaritinden çıktığı söyleniyor. Fakat çevredeki vatandaşlar bina içine dışarıdan yanıcı madde atıldığını söyledi. Zaten komşularımın uyarıları ile yangın çıktığı anda işyerimin kepengini kapatıp dışarı fırladım. Ancak alevler kısa sürüde benim dükkanımı sarararak bunca yıllık emeklerimi yok etti" dedi.



Kentte kendisinin son ısmarlamacı terzilerden biri olduğunu vurgulayan Yoğurçu, "İşyerimi tekrar ayağa kaldırıp mesleğime devam edebilmek için destek bekliyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.