Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan flaş Zürafa Adası iddiası

Sendikadan flaş Zürafa Adası iddiası

İzmir'de bir araya gelen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN), üyeleri, Yunanistan Gökçeada ile Enez arasında bulunan Zürafa Adası'nı işgal etmeye hazırlandığını öne sürerek basın açıklaması yaptı. Sendika Genel Başkanı İsmail Yıldız, "Ne yazık ki iktidarı elinde bulunduranlar bu duruma sessiz kalmaktadır" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.02.2016 - 15:19
Yunanistan'ın Eşek ve Bulamaç Adalarından sonra yeni bir adayı daha topraklarına katmayı planladığını iddia eden EKSEN, yöneticileri İzmir'de, bir araya geldi. İlk toplantılarını Kordon'da yapan grup adına Genel Başkan İsmail Yıldız basın açıklaması yaptı. Yunanistan'ın 'Avrupa'nın şımarık çocuğu' olduğunu ve Türkiye ile komşuluk ilişkilerine zarar veren faaliyetlerine devam ettiğini savunan İsmail Yıldız, şöyle devam etti:

"Yunanistan, 2004 yılından beri Ege Denizi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik sahasına doğru genişlemeye çalışmaktadır. Daha önce Bulamaç ve Eşek Adalarını işgal eden Yunanistan şimdi de Gökçeada ile Enez arasında bulunan Zürafa Adasını işgal etmeye hazırlanmaktadır. Ne yazık ki iktidarı elinde bulunduranlar bu duruma sessiz kalmaktadırlar. Biz vatan toprağını kutsal bilen Türk milleti olarak bu ada ve kayalıkların da vatanımızın bir parçası olduğunu beyan ediyoruz. Asla ne Yunanistan'a ne de başka bir yapılanmaya en ufak taşımızı bile vermeyeceğimiz bilinmelidir." 

"ADALAR TÜRK TOPRAĞIDIR"
Fiilen Türk toprağı olan Ege adalarının uluslararası belgelere göre hukuken de Türk toprağı olduğunu ileri süren İsmail Yıldız, Lozan ve Paris Antlaşmaları'nın bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yıldız, şöyle devam etti:

"Ayrıca İngiltere'de 1943, ABD'de 1951 yıllarında yayınlanan haritalarda da adalar Türk toprağı olarak gösterilmiştir. Buradan Yunanistan'ı bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten kadrolar duruma sessiz kalsalar da, Türk milleti bu duruma sessiz kalmayacaktır. Devleti yöneten kadrolara da 'büyük devlet olma iddialarına' sahip çıkmaları ve Yunanistan'a gerekli cevabı vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Devletimizi idare eden makamlardan talebimiz, bu üzücü hadiseyi telafi etmeleri ve Türk milletinin hakkını yerde bırakmamalarıdır. Vatan toprağının her bir karışı şehitlerimizin bize emaneti ve namusumuzdur. Emanetimize sahip çıkacağız." 

Basın açıklamasından sonra Çeşme'ye giden protestocular, buradan da tekneyle denize açılıp Sakız Adası açıklarına kadar gideceklerini, tehkilerini orada da göstereceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.