Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gündüz güvenlik, akşam boksör

Gündüz güvenlik, akşam boksör

Buca Belediyesi'nde özel güvenlik olarak görev yapan 36 yaşındaki Cevat Aydın, mesai bitimi olan 17:00'dan sonra boksörlük yapıyor. 13 yaşında ringlere atılan Aydın, boks yaparak ekonomik kazanç elde edemediğini, bu yüzden geçimini sağlamak için özel güvenlik olarak çalıştığını belirtti. Spor tutkusundan vazgeçemediğini ve en büyük hedefinin milli takım olduğunu dile getiren "Boksör Cevat" sağlıklı yaşam için gençleri ringe davet etti. Buca'nın efsanesi 'Boksör Cevat'

  • Ege Postası
  • 13.02.2016 - 15:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1992 yılından bu yana ringlerde çeşitli başarıların altına imza atan boksör Cevat Aydın, hem iş hem de spor hayatını bir arada götürüyor. Buca Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan, akşamları mesai bitiminde de spor salonuna koşan Aydın, "Bu sporlarda geçim kaynağı çok zor. Sonuçta bir iş yapmamız gerekiyor. Fiziğim de yerindeydi, o sayede güvenlik işine başladım. Yaklaşık 5 senedir koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Sadece antrenör olmayı, milli takıma gitmeyi, dünyada derece yapmayı çok isterdim" şeklinde konuştu. Korkulanın aksine boksun şiddet içermediğini belirten Cevat Aydın ayrıca, "İnsanlar futbol oynuyor çapraz bağları kopuyor, basketbol oynuyor omzu çıkıyor. Her sporda sakatlanma riski var. Ring sporları vahşet içermiyor" diyerek boks sporunun gençler için örnek spor olduğunu dile getirdi.
 

 
AMACI MİLLİ TAKIM
Türkiye, İzmir ve Ege Bölgesi'nde yapılan birçok şampiyonada ödülleri olan boksör Cevat Aydın, ekonomik olarak geçimini sağlayabilmek için 5 yıl önce Buca Belediyesi'nde özel güvenlik olarak işe başladı. Mesai saatleri içinde belediyeyi koruyan Aydın, mesai bitimi olan 17:00'dan sonra ise Gaziemir'de bir spor salonunda boks eğitimi veriyor. 1979 yılında doğan ve 1992 yılında boksa başlayan Aydın, dünya şampiyonu gençler yetiştirmeyi hedefliyor. Aydın, "Okuldan çıktıktan sonra boks için çalışmaya başladım. Salonlarımız çok eskiydi, yıkıntı halindeydi. O zamanlar şimdiki gibi imkanlar yoktu. Hocam Adnan Özakalın'dı. Maçlara çıkmaya başladım, Türkiye Şampiyonası'na gittik. İlkinde hüsran yaşadım ama ikincisinde derece yaptık. İzmir genelinde, Ege'de hep maçlarımız oldu. Cumhuriyet Kupası maçlarında derece yaptım. 2005'te jübilemi yapıp bıraktım ve antrenörlüğe başladım. Türkiye Şampiyonu öğrenciler yetiştirdim. Amacım milli takıma gidip orada antrenörlük yapmak. Tek amacım dünyaya en iyi sporcuları tanıtmak. Ülkemizi sadece futbol basketbol ve diğer branşlarla değil, boksun da Türkiye'de bir yerlere gelmesini istiyorum. Diğer antrenörlerimiz de bunu istiyor ama Türkiye'de bazı şeyler çok kolay değil. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.
 


ÖNCE ŞAMPİYONLUĞA OYNADI, ŞİMDİ ŞAMPİYON YETİŞTİRİYOR
Geçimini sağlayabilmek için Buca Belediyesi'nde çalıştığını belirten Aydın, "Gündüz mesai saatleri içinde Buca Belediyesi'ndeyim. Güvenlik işiyle uğraşıyorum. Akşamları da sporcularımla beraberim. Sadece Türkiye değil, Avrupa'ya boksör göndermek istiyorum. Bu sporlarda geçim kaynağın çok zor. Sonuçta bir iş yapmamız gerekiyor. Fiziğimiz de yerindeydi, o sayede güvenlik işine başladım. Yaklaşık 5 senedir koruma ve güvenlikte çalışıyorum. İsterdim ki sadece bu işi yapayım, antrenör olayım. Tek isteğim de buydu. Milli takıma gitmeyi, dünyada derece yapmayı isterdim" şeklinde konuştu.
 
"BOKS ŞİDDET SPORU DEĞİL"
Boksun şiddet içerdiğiyle ilgili düşüncelerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Aydın, "İnsanlar boks şiddet içerir diyor. Şiddet içermiyor, aslında matematiksel bir oyun. Diğer sporlarda da sakatlanma oranın yüksek. En azından boksta vücudu koruyacak araçlar var. Bir sporcunun ring içinde büyük bir zarar görmesi çok zor. Sporcu sağlığı diye bir olayımız var, bu bizim için çok önemli. Futbol oynuyor çapraz bağları kopuyor, basketbol oynuyor omzu çıkıyor. Her sporda sakatlanma riski var. Ring sporları vahşet içermiyor" dedi.


 
GENÇLERİ SPORA TEŞVİK EDİN
Boksa yeni başlayacak olan gençlere ve ailelerine tavsiyelerde de bulunan Aydın, "Ailelere gelin izleyin, şiddet içeriyor mu görün diyorum. 12-13 yaşında bu spora başlanır. O zaman verim alınır. Çocuklarımızı oyunla başlatıyoruz. Uzun yıllar sonra biz çalıştırıyoruz. Aileler sporun içeriğini öğrensinler. Boks çeviklik, hız, beyin jimnastiği, vücut jimnastiği ve kendine güveni sağlıyor. Ringin içinde matematiksel oranlar var. Yurtdışında çocuklar dersleri okullarda seçiyor ve ona göre ilerliyor. Biz yeni yeni yapıyoruz. Gençler uyuşturucudan, sigaradan, alkolden uzak dursun, ben sadece bunu istiyorum. Muhakkak spor yapsınlar" ifadelerini kullandı.
 
BAŞARININ SIRRINI AÇIKLADI
Uzun çalışma süreleriyle başarı elde edilebileceğini kaydeden Aydın, "Boks meşakkatli, yorucu bir spor. Yıpranırsın ama başarmanın en büyük yolu yorulmaktan geçiyor. Meşhur bir laf vardır, "Şampiyonu yenmek için şampiyon gibi çalışmak gerekir". Zorluklardan geçmek zorundayız, kimse başarıyı önünüze koymaz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.