Dolar 32,3809
%-0.12
Euro 34,6745
%-0.37
Altın 2.405,350
%-1.22
Bist-100 10.061,00
%-0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beklenen görüşme gerçekleşti: Başkan Kocaoğlu Aydın Şengül’e o dosyayı sundu

Beklenen görüşme gerçekleşti: Başkan Kocaoğlu Aydın Şengül’e o dosyayı sundu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün bir süre önce kendisine teslim ettiği, AK Partili 7 ilçe belediyesinin sorun ve taleplerini içeren dosyasına, dosyayla cevap verdi. Kocaoğlu, yeni 'İcraat' dosyasını, kendisini ziyaret eden Şengül'e teslim etti. Görüşmenin samimi ve dostane bir havada gerçekleştiği gözlendi. Beklenen görüşme gerçekleşti

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 13:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun atandıktan hemen sonra ziyaret ettiği il başkanlarından AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül arasında yaşanan 'Dosya alış verişi'nin ardından, beklenen buluşma bugün gerçekleşti.

Başkan Kocaoğlu, Şengül’ü ziyareti sırasında Şengül’ün kendisine verdiği ve içerisinde AK Partili 7 ilçe belediyesinin sorun ve taleplerini içeren dosyayla ilgili çalışmasını tamamladı. İlk kez Egepostası’nın duyurduğu görüşmenin ikinci aşaması İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşti.

BU KEZ BAŞKAN KOCAOĞLU DOSYA SUNDU

Bu kez AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na makamında iade-i ziyarette bulundu. Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’e büyükşehir belediyesinin AK Partili 7 ilçe belediyesine bugüne kadar verilen hizmetler ile planlanan ve süren projelerle ilgili bir dosya sundu.

KOCAOĞLU: NEYİN NASIL YAPILDIĞI, YAPILANLAR-YAPILMAYANLAR GEREKÇELERİYLE BİRLİKTE VAR

Görüşmenin basına açık bölümünde gerçekleşen kısmında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Şengül’ün kendisine sunduğu dosyayı çalıştıklarını belirterek, “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz. Seçimler vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Biz de verdiğiniz dosyayı çalıştık. Onların notlarını tek tek çıkarttık. Biraz sonra dosyayı takdim edeceğiz. Neyin nasıl yapıldığı, yapılanlar, yapılmayanlar gerekçeleriyle birlikte var. İhale süreci olanlar dahil tek tek teferruatıyla birlikte bu dosyada yer alıyor” diye konuştu.

ŞENGÜL: BİZE İLETİLEN BAŞLIKLARIN YÜZDE 80’İ ÇÖZÜLMÜŞ DURUMDA

Dosyayı teslim alan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu ve hemen bakanlıklarla yaptığı görüşmeler sonunda dosyadaki maddelerin yüzde 80’inin çözüme kavuşturduklarını, geri kalanlarla ilgili çalışmaların ise sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Birkaç konuyla ilgili de gelişme oldu. Onlarla ilgili sayın büyükşehir belediye başkanımızla değerlendirme yaptıktan sonra paylaşırız. Dosyanın diğer maddeleri ne aşamada, ne oldu onları da çözelim. Şöyle söyleyeyim; bize iletilen başlıkların hemen hemen yüzde 80’i çözülmüş durumda. Bir iki tanesiyle ilgili süreç devam ediyor. Süreç tamamlandıkça kendilerini bilgilendireceğiz.”

İKİ AY SİTEMİ

Kocaoğlu, "Biz her zaman seçime 6 ay kala diyoruz ama 2 ay kala seçim oluyor" ifadesini kullanınca, Şengül, "Biz de bu kadar erken beklemiyorduk" diye yanıt verdi.

BİZE SUNULAN DOSYAYLA İLGİLİ SON GELİŞMELERİ DE KENDİSİNE AKTARACAĞIZ

İl Başkanı Şengül, kendisine sunulan dosyayla ilgili her gelişmeyi de Başkan Kocaoğlu’na aktaracaklarını kaydetti. Şengül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın büyükşehir belediye başkanının daha önce atanmamız dolayısıyla nezaket ziyareti olmuştu. O ziyarete geldiğinde de büyükşehirle ilgili bir dosya sunmuştu. Biz de ilçe belediyelerimizle ilgili sıkıntılarla ilgili başkanımıza bir dosya sunmuştuk. Bize sunulan dosyayla ilgili olarak bakanlıklarla gerekli görüşmeleri yaptık. Bazılarında yol kat ettik, sonuçlandı. Bazılarında süreç devam ediyor. Bugünkü ziyaretimizin amacı hem karşılıklı nezaket ziyareti hem de bizim ilçe belediyelerimizle ilgili sayın başkanımızın bize değerlendirmeleri olacak. Biz de son olarak bize verilen dosyayla ilgili son gelişmeleri kendisine aktaracağız.”

ŞENGÜL: SEN YAPTIN-BEN YAPTIM KAVGASINA GİRMEYE GEREK YOK,

İzmir ile ilgili siyaset dışındaki her sorun ve konuda birlikte hareket etmeye hazır olduklarını da kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ‘sen yaptın-ben yaptım kavgasına gerek olmadığını’ vurgulayarak, şunları söyledi:

“Belediye başkanımızla bir araya geldiğimizde İzmir ile ilgili olumlu görüşmelerimiz oluyor. Ama maalesef bazen ayrıldıktan sonra yine o söylemler, ayrıştırıcı söylemler öne çıkıyor. Hem bizim tarafımızdan hem karşı taraftan.  Gerçekten samimi olarak İzmir ile ilgili siyaset dışında yapılacak her şeyde varız. Bunu kamuoyuyla paylaşmadan arka planda yapmaya da varız. Biz hükümet olarak kendi paramızı cebimizden harcamıyoruz. Milletimizin bize emanet ettiği parayı millet için harcıyoruz. Biz millet menfaatine çalıştığımız için sen yaptın, ben yaptım kavgasına girmeye gerek yok. Beraber İzmir ile ilgili ne yapabiliriz. Kentsel dönüşümle ilgili sıkıntılar var. Bakanlık hükümet ayrı şeyler yapmaya çalışıyor. Büyükşehir kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hatta bu konuyla ilgili de kendisiyle görüşeceğiz.  Bırakalım ayrı şeyler yapmayı. Ortaklaşa hükümet-büyükşehir belediyesi İzmir ile ilgili nasıl bu konuları ele alır, nasıl çözer, nasıl katkı koyarız. Beraber çözüm üreteceğiz. Yoksa böyle ayrıştırmak kavga etmek. Biz siyaset olarak seçimi zamanı dışarı çıktığımızda siyasetimizi yaparız, birbirimize karşı eleştirilerimizi yaparız."

DOSYAYI İNCELEYECEĞİM

Şengül, görüşme çıkışı Egepostası'na yaptığı açıklamada "Dosyayi inceleyip bakacağım.. Taleplerin ne kadarı gerçekleşmiş, nedir diye bakıp tekrar büyükşehir belediyesi başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla değerlendireceğiz. Görüşmede herşeyi konuştuk. Genel, güncel konular ve projeler" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.