Dolar 32,2391
%-0.01
Euro 34,7667
%-0.1
Altın 2.462,740
%1.24
Bist-100 10.340,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baba Derviş Ceylan, bu kez Kılıçdaroğlu’na seslendi

Baba Derviş Ceylan, bu kez Kılıçdaroğlu’na seslendi

Oğlunun haksız bir biçimde görevden alındığını, yönetimindeki 8 kişinin de zorla istifa ettirildiğini savunan CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Erkan Ceylan’ın babası Derviş Ceylan, duruma yönelik protestosunu kendini ilçe binasına zincirleyerek göstermesinin ardından bu kez üzerinde Adalet yazan tişört giyerek sürdürdü. Baba Ceylan, Adalet aradığını belirterek, istifa ve yönetimden almanın planlı olduğunu belirtti ve sandık kurulmasını istedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Baba Derviş Ceylan, “Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum, sandıktan korkan ilçe yönetimi var. Hak, hukuk, adalet istedim. Sandık kurulsun." Baba Derviş Ceylan'ın isyanı sürüyor

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 09:55

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları yönetiminden 8 kişinin istifa etmesinin ardından düşen yönetime yapılan yeni atamayla İlçe Başkanı Erkan Ceylan’ın yerine Tolga Sağlam’ın atanmasının ardından başlayan kriz sürüyor.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan tarafından yapılan yeni atamanın ardından görevden alınan eski ilçe gençlik kolları başkanı Erkan Ceylan’ın babası Derviş Ceylan, ortada hukuksuz bir durum olduğunu, ilçe gençlik kolları yönetimindeki 8 kişinin zorla istifa ettirildiğini savunarak, kendini ilçe binasına zincirleyerek durumu protesto etmişti.

BABA CEYLAN, ÖNCE KENDİNİ ZİNCİRLEDİ, SONRA ADALET YAZILI TİŞÖRT GİYDİ VE KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

Oğlunun hakkını aramak için kendini ilçe binasına zincirleyen baba Derviş Ceylan, “Ölürüm. Başkanlığı kimseye yar etmem” açıklamasını yapmış ve ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Baba Derviş Ceylan, duruma tepkisi sürdürüyor. Bu kez üzerinde Adalet yazan tişört giyen Baba Ceylan, oğlunun hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.

BABA CEYLAN: SANDIK KURULSUN, GENÇLER OĞLUMU İSTEMİYORSA BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

CHP Çiğli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden alınan Erkan Ceylan’ın babası Derviş Ceylan, partisinin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, hak-hukuk-adalet istediğini söyledi. CHP’li baba Derviş Ceylan, “Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum, sandıktan korkan ilçe yönetimi var. Hak, hukuk, adalet istedim. Sandık kurulsun. Eğer bu gençler benim oğlumu istemiyorsa benim başımın üstünde yeri vardır. Çalışan biriyim. Partiye zeval verecek bir hakkım hukukum yok. Adalet istiyorum. Oğlumun aldığı seçim zorla, insanları zorla istifa ettirerek, benim oğlumun koltuktan edilmesi ne senin ne benim ne bu ülkenin vicdanına sığar. Ben sandık istiyorum. Adalet varsa, kendine güveni varsa sandıkta hodri meydan. Sandık sandık sandık sandık” diye seslendi.

ERKAN CEYLAN: BU BİRİLERİ TARAFINDAN PLANLANMIŞ VE ORGANİZE EDİLMİŞ BİR DURUM

Öte yandan görevden alınan Erkan Ceylan da istifaların kendisine değil, ilçe başkanlığına verildiğini, istifaların gerekçesini bilmediğini belirterek, “Bu birileri tarafından planlanmış, organize edilmiş bir durum. Parti içinden birileri bu istifaların yaşanmasına neden oldu. Yaptığım etkinlikler ortada. İnsanlar bu duruma çok tepkili. Ortada somut bir durum yokken istifaların yaşanmasına insanlar tepki gösteriyor. Birilerinin bir şeyleri dayatarak istifaları vermeleri, büyük bir tepkiye neden oldu. Yeri ve zamanı geldiğinde o insanların da aynı şekilde tepki koyacaklarını düşünüyorum. Ben yine de CHP'liyim ve CHP'den vazgeçmeyeceğim" açıklamasını yapmıştı.

ERKAN CEYLAN: PARTİME ZARAR VERMEMEK ADINA SUSTUM AMA...

Çiğli İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Erkan Ceylan'dan Çiğli'de krize yol açan gelişmelerle ilgili yazılı açıklama geldi.

Ceylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Değerli partili büyüklerim, bana oy vermiş, vermemiş değerli Cumhuriyet halk partili YOL

Arkadaşlarım.

17 Nisan Salı Akşamı 21.30 Civarında Chp İzmir İl Gençlik kolları başkanım Ozan UYAN

tarafından CHP Çiğli Gençlik kollarından 8 kişinin istifa ettiğini ve yönetimin düştüğünü öğrendim.

Değerli dostlar

17 Nisan Salı gününden itibaren sessizliğimi koruyup partimiz yöneticilerinden bazı isimler ile görüşerek yapılan bu anti demokrotik uygulamanın ne partimiz ile ne demokrasi ile ne de evrensel hak hukuk ve adaleti ile bağdaşmadığını anlatıp yapılan bu yalnışın özellikle 24 haziran gibi kısa bir zamana alınmış erken seçim öncesi partimizin, halkın iktidarını Kurma hedefine zarar vereceğine dikkat çekmek istedim. Lakin hemen ertesin de bir atamanın yapıldığını öğrendim.

Bu durum da kendini CHP siyasetinin çiğli/İzmirde ki tek söz sahibi olarak görüp geçmiş dönemler de partimiz için çalışan bazı üyelerimize yaptıkları bazı kumpasların bir benzerini bugün bana ve birlikte yol yürüdüğüm yoldaşlarıma yapmışlardır.

Aslın da bana da bir kumpas yapılacağını, en başın da tahmin etmiş fakat ben partim ve halkım için çalışıp görevimi yapayım halkı örgütleyelim, alnım ak, başım dik olsun belki davranışları düşünceleri değişir diye düşündüm. Ama tek amacı çiğlide tek adam olmak ve herkesin kendine biat etmesini isteyen sayın Ali Rıza Koçer ve ekibi Benim çalışmalarımı darbelemeye çalışıp, belediye başkanımızın, kodın kolları başkanımızın ve onlara yakın olan partimiz üyelerinin ve hatta bu kişiler benim akrabam olsa dahi yanlarına yaklaşmamın hainlik olduğunu dillendirip durdular. Öyle ki bir cenazeye gittiğim de bile Sayın Ali Rıza Koçer taraftarı olmayan birileriyle görüştüğüm de, bu kişi akrabam olsa dahi. Senin onun yanın da ne işin var gibi söylemlerle psikolojik baskılarda bulundular. Yani Sayın Koçer ve yanındakilere göre CHP'li olmak önemli değil ya Bizdensin ya da hainsin.

Bu anlayış referandum da ya evetcisiniz ya da hainsiniz diyenler ile aynı anlayış aynı zihniyettir.

Sürecin bu noktaya nerelerden geldiğine gelirsek...

Çiğli'de delege seçimleri ile birlikte aday olacağımı iki sene boyunca bunun çalışmasını yaptığımı herkes biliyor ve parti büyüklerimizin büyük desteği ile aday olmam bir çok kesim tarafından olumlu karşılandı. Süreç ilerlerken beni ekarte etmek istenilen bir çok oyuna hem ben, hem de arkadaşlarım şahit olmuştur. Benim Alevi derneklerinde olmam, yıllarca Emek veDemokrasi güçleri içerisinde görev almam ,Belirli ölçü de taraftarlarını benim ile ilgili dedikodular,yalan ve yanlış bilgiler ortaya atmaya itti. Karalamalar o adaylık sürecimden bugüne devam ettiHiç bir şekilde duruşumdan ve geldiğim devrimci gelenekten ödün vermeden yoluma onurlu bir şekilde devam ettim.Adaylık süreci boyunca sadece dinleyip ,halkımızdan gelen önerileri dikkate alarak süreci devam ettirdim. Bundan önceki dönem adaylığım ve iki senelik kültürel, sosyal ve faliyetlerimden dolayı aday olmam da çok faydalı oldu. Bana ve benim gibi aday olan tüm genç arkadaşlarımızın hayallerini ellerinden alanlar o gün ve bugün de aynı senaryolar ile gençlerin hayallerini çalmaya devam ediyor.

İlçe seçimleri süreci dahil Kadın ve Gençlik Kolları adaylık sürecinde adayları bir birine kırdırarak bir yöntem izlendi. Oysaki demokrasiler de ben adayım diyenler aday olur tercihen kim daha iyi ise o seçilir.

Soruyorum :

Belediye Başkanlığı adaylık sürecin de biz gençlere bu yöntemi gösterenler aynı yöntemi yapacaklar mı '

Tabiki de Hayır ...

Biz Gençlere bu yöntemi gösterenler delege seçimleri sürecinde belediye başkanı adaylığını açıkladı. Biz birşey demedik, Saygı duyduk.

Değerli Dostlar

Partimiz Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğu Biz gençlere seslenirken "Kenara çekilseler de bize alan yaratsalar diye beklemeyin..! Alanı siz yaratacaksınız. Siyaseti siz kendiniz alacaksınız ve kazanacaksınız” seslenişine kulağını kapatan bir zihniyet ile karşı karşıya kaldık.

Adaylık sürecin de yaklaşık 50 genç ile 1020 genç üyenin hemen hemen 900 üyesi ile temas kurduk. 26 Mahalle de çok kapsamlı planlı ve programlı bir seçim kampanyası yürüttük. Yağan yağmur altında çalışma yapan iş çıkışı boyunca gece yarılarına kadar çalışma yapan bir ekip ile  çalışma yaptık. İzmir de katılımı en çok olan ilçeler den bir tanesi oduk. Sandığa gelen 491 gencin  291 tanesinin oyunu alarak  seçimi kazandık. Çiğli'de 26 mahalle de bütün renkleri yan yana  getirdik. Sarı liste, kırmızı liste ve Beyaz liste demeden tüm renkleri birleştirdik.

Gençlik Kolları seçimine son gün kala benim yazmak istediğim listeyi alıp hepsini sildiler. Daha önce hiç görmediğim, çalışmalar da hiç bulunmamış birkaç isim getirip bu arkadaşlar önerildi deyip listeye eklediler. Bu arkadaşlarla daha sonra yaptığım sohbetler de kendilerinin aslın da istemediklerini, fakat sadece gerektiği zaman gelip imza atsanız yeterli, gelip te çalışmalara katılmasanız da olur denildiğini öğrendim. İlçe Başkanlığı Adaylık sürecinde adayı teke düşürmek için nasıl adayları bir  birine düşürdülerse son gün beni de bir kaç kişinin yanına götürerek liste yaptırdılar. Listeyi    tamamen kendi kontrolleri altına alınarak piskolojik baskılar yaptılar. Saat 03.00 kadar süren    tartışmalar sonrası benim de saha da çalışma yaptığım arkadaşlarımla danışma olanağımın    olmaması nedeniyle büyük tartışmaların gerçekleştirmesi sonucu  liste biraz daha düzeltildi. 
Başladığımız günden beri gençlik kolları başkanı olmama rağmen Kontrol ve Baskı altına alınan yöneticilerin hepsi sorunlarını ve yapacağımız etkinlikleri İlçe başkanı S. Utku Gümrükçü nün izni ile yapmaya çalışıyorlardı. Gençlik kolları Yönetimi olarak Alınan kararları tanımıyor, etkinlikleri sabote ediyor, etkinlik kararı almamıza rağmen keyfi davranışlar da bulunuluyorlardı.

Sayın İlçe başkanıma İlçe yöneticilerime bireysel anlam da sorunları anlatmama rağmen ciddi  girişimler de bulunulmadığı için sorunlar hiç çözülmedi, zaten çözmeye de niyetleri yoktu gelinen nokta bunu da belgeler niteliğindedir. Gençlik kolları başkanı olarak artık  projeleri yöneticilere değil ,ilçe başkanına paylaştıktan sonra yönetim kurulu toplantısından geçirmek zorunda kalıyordum. İstifa eden yöneticilerimiz dahil ilçe yönetimi ve ilçe başkanımız bir çok etkinlik yapmamıza rağmen sadece bir etkinliğimize katılmış,24 ilçe yöneticilerimizden 1 , 2 tanesi etkinlikler konusunda destek sunmuşlardır.

Gençlik kolları olarak Belediye başkanı Hasan Arslan ile sorun yaşamamam ,Kadın kolllarımızın etkinliklerine katılmam ve destek olmam, Sayın Köçer taraftarları nezdin de hainlik olarak görüldü.

Soruyorum;

Çiğli Belediye başkanı hangi partinin belediye başkanıdır '

Seçilmiş Kadın kolları ,hangi partinin kadın kollarıdır. '

SUÇUM ;

* Bireysel anlam da bir çıkar gözetmeden hareket etmemiz.

* Belediye Başkanını Chp li Belediye başkanı Olarak  görmemiz.

* Kadın kollarını ,kadın kollarımız olarak görmemiz.

*İlçe başkanımız ve yönetimini sahiplenmemiz ve verilen görevleri yerine getirmemiz.

* Belediye başkanı ,ilçe başkanı ,kadın kolları arasında köprü olmamız

kişileri değil ,partimizi ve yurttaşlarımızın çıkarları doğrultusunda hareket etmemiz,

*4 ay boyunca bir çok etkinlik yapmamız..!

İstifa eden yönetici arkadaşlarımız , gerekçe olarak daha iyi ve güçlü yönetim istediklerini belirterek ayrılmışlar.  Zaten istifa eden arkadaşlarımız  4 ay boyunca gençlik kollarımızın yaptığı toplantılara ve etkinliklere katılsalardı daha Güçlü ve   iyi bir yönetim olurdu. Ancak bu istifa eden arkadaşlarımız etkinkiklerimizi sabote etmiş gelip katılmamışlardır bile.

Yani bu durum bile aslın da bu genç arkadaşlarımızı tepeden çiğli de her şeye hakim olmak isteyenlerin yönlendirdiğinin de açık bir göstergesidir.

Yani bu anlattıklarımı daha net olarak belirtmek gerekirse;

Çiğli de kendini CHP siyasetinin tek söz sahibi olarak gören Sayın Ali Rıza Koçer, ilçe Başkanlığı, Gençlik kolları Başkanlığı, Kadın Kolları Başkanlığı, meclis üyelikleri gibi mevki ve makamlıkların kendi himayesinde olmasını istiyor olmayanları da hain ilan ediyor. Bu yerlerde ki kişiler Sayın Köçer taraftarı olursa kendisi de HAYAL ettiği Belediye Başkanlığına kavuşacağını düşünüyor. YANİ Çiğli de CHP de ki bu kadar bölünmenin sebebi Sayın Köçer’in hırsları, egoları ve Belediye Başkanı olma hayalleridir…

 Ama onlar partimize, halkımıza ve vatanımıza kendi hırslarından dolayı ne kadar zarar vermek isteyip bizleri bölmeye çalışsalar da, bizler asla partimiz için çalışmaktan vazgeçmeyip, halkın iktidarını kurmak için, dün olduğu gibi bu gün de, yarın da halkımızı ve de geleceğimizin teminatı gençlerimizi örgütlemeye devam edeceğiz.

GENÇLİK VARSA, UMUT VAR…

Saygılarımla,

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.