Dolar 32,2749
%0.1
Euro 34,8088
%0.02
Altın 2.439,170
%0.28
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş gelişmelerin ardın o isimlerde ilk yorumlar

Flaş gelişmelerin ardın o isimlerde ilk yorumlar

CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin Meclis'te grup kurarak seçimlere girmesinin önü açıldı. Gelişmelere ilişkin olarak CHP’den İYİ Parti’ye geçen Tacettin Bayır, İYİ Parti Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Aytun Çıray ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundular Flaş gelişmenin ardından

  • Ege Postası
  • 22.04.2018 - 15:50

CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin Meclis'te grup kurarak seçimlere girmesinin önü açıldı. Gelişmelere ilişkin olarak  İYİ Parti cephesinden açılamalar geldi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BAYIR DA GEÇTİ

CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği ile yaptıklarını açıkladı. Her şeyin vatan için olduğunu vurgulayan Bayır, demokrasiye karşı kurulan tuzak nedeniyle bu hamleyi yaptıklarını belirtti. CHP'nin herkes için var olduğunu kaydeden Bayır, seçme seçilme hakkına karşı bir gaspın söz konusu olduğunu ileri sürerek, kendilerinin de bu tuzağa karşı siper olduklarını söyledi. Bayır, "İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için istifamızı vererek, İYİ Parti'ye katıldık" dedi.

DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise konu ile ilgili açıklamada bulundu. Çıray, “Demokrasi mücadelesinde çok önemli bir adım. Hukukun üstünlüğünü sağlamak için siyasetin bu yollara başvurmasının zorunluluğunun ortaya çıkarılmasını sağlayanların utanması gerekir” dedi.

CHP’DEN GELEN ARKADAŞLARIMIZ BİZİM KAHRAMANLARIMIZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise, "demokrasi ve CHP adına sevindirici, AK Parti açısından tarihi utançtır. İyi Parti’nin seçimlere girmeme durumu konuşuluyordu. Milletin üstündeki basınç kalktı. CHP’den gelen 15 kişi bizce demokrasi kahramanlarıdır. Biz hepsine hoş geldin diyoruz. Tarih kendilerine böyle bir not düşecektir. İttifak konusunda ise zaten CHP’den gelen 15 kişilik gönül ittifakı kurulmuştur. Bundan sonra ıslak imzalı ittifakın pek bir önemi yoktur" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.