Dolar 32,3901
%-0.1
Euro 34,6043
%-0.57
Altın 2.386,310
%-2
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’den sert ittifak çıkışı: Nasıl içlerine sindiriyorlar

MHP’den sert ittifak çıkışı: Nasıl içlerine sindiriyorlar

CHP’nin İYİ Parti’ye 15 Milletvekili vererek, 24 Haziran seçimlerine girmesini sağlamasını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş sert konuştu. Karataş, “Sürpriz bulmadım. Anlaşılıyor ki Cümbüş ittifakı yola çıkmıştır. 24 Haziran’da Türk Milleti bunlara gereken yanıtı verecektir. İlkesizler, ilkesizlikleriyle yol yürüyorlar. Önceden de ilkesizdiler, bugün de öyleler” ifadelerini kullandı. MHP'den sert çıkış

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 11:36

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçimlere girip girmeyeceği tartışma konusu olan İYİ Parti’ye 15 milletvekili vermesini değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, durumu sürpriz olarak görmediğini belirterek, “Sürpriz bulmadım. Anlaşılıyor ki Cümbüş ittifakı yola çıkmıştır. 24 Haziran’da Türk Milleti bunlara gereken yanıtı verecektir. Türk Milletinden Türk Devletinden Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünden yana olan siyasi anlayışlarla diğerleri 24 Haziran seçimlerine gidiyor” dedi.

CHP ve diğer Hayır Bloğu bileşenlerinin birarada olacağını aylar öncesinden dile getirdiğini belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, CHP-İYİ Parti ittifakına HDP’nin de katılacağını kaydederek, sert ifadeler kullandı.

HDP’NİN DE KATILACAĞINDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ

İl Başkanı Karataş, “Geçmiş aylarda ben ilçe teşkilatlarımızla bir araya geldiğimiz zaman orada AK Parti ve MHP’nin Cumhur ittifakını oluşturduğunu, MHP’nin bu noktada  Bir tercihte bulunduğunu söylemiştim. CHP ve diğer hayır bloğu bileşenlerinin de bir arada olacağını söylemiştim. Bu daha net ortaya çıktı. CHP, HDP ve diğer bileşenlerle birlikte mesele netleşti. HDP’nin de katılacağından emin olabilirsiniz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hayır bloğunun tamamına sahip çıkışı veyahut hayır bloğunda yer almasıyla hareket etme arzusu ortada. İYİ Parti’ye 15 vekil veren Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin ittifakta yer almasını istemeyecek mi zannediyorsunu? CHP’nin senelerdir kaç zamandır hepinizin bildiği gibi gerek HDP’ye, gerek PKK uzantılarının tamamına sahip çıktığını cümle alem herkes biliyor” diye konuştu.

İLKESİZLER İLKESİZLİKLERİYLE YOL YÜRÜYORLAR, ÖNCEDEN DE İLKESİZDİLER BUGÜN DE ÖYLELER

MHP İl Başkanı Necat Karataş, kendi partilerinden ayrılanların da bulunduğu İYİ Parti mensuplarının hiçbirinin Türk Milleti ve Türk Devletini düşünenlerden oluşmadığını, kendi kişisel siyasi ikballerini düşündüğünü savunarak, “Bu partiyi kuranların hiçbir tanesinin Türk Devleti ve Türk Milletini düşündüğü kanaatinde değilim. Bu partiye kuranların MHP’den gidenlerle birlikte kendi şahsi siyaseten rantını düşünme veyahut siyasi ikbalini düşünmeden öte bu zamana kadar yaptıkları bir şeyleri yok. MHP’den gidiş gerekçeleri de budur. İlkesizler, ilkesizlikleriyle yol yürüyorlar. Önceden de ilkesizdiler, bugün de öyleler. Ne yapacakları bizi ilgilendirmiyor, biz kendi işimize bakacağız” dedi.

ÜLKÜCÜLERİN KATİLİ OLAN ANLAYIŞLARLA BİR VE BERABER OLMAYI İÇLERİNE NASIL SİNDİRİYORLAR'

MHP’den ayrılma gerekçelerini ‘Ülkücü kıyımı var’ diye ifade eden yeni İYİ Parti’lilerin Ülkücülerin katili olan anlayışlarla bir ve beraber olmayı nasıl içlerine sindirdiklerini de soran MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, sert ifadeler kullandı:

“Ülkücü kıyımı var diyen ve bu manada feryat eden sözüm ona, değişim deyip de MHP’yi dönüştürme çabası içinde olanlar nasıl içlerine sindiriyorlar bugünkü tabloy? Geçmişte MHP’de ülkücü kıyımı var diyen insanların, ülkücülerin katili olan anlayışlarla bir ve beraber olma, beraber yürümeyi içlerine nasıl sindiriyorla? Bunu sormak lazım.”

İZMİR ZATEN HAZIR 

MHP’li İl Başkanı Karataş, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında Kızılcahamam’da gerçekleşen toplantıda da 24 Haziran seçimlerine yönelik hazırlıkların ele alındığını belirterek, İzmir olarak seçime hazır olduklarını sözlerine ekledi, “Kızılcahamam’da 24 Haziran ile ilgili genel talimatlar verildi genel başkanımız tarafından. İzmir zaten hazır seçimlere.” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.