Dolar 32,3809
%-0.12
Euro 34,6418
%-0.46
Altın 2.390,570
%-1.83
Bist-100 10.059,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'ye geçen Bayır'ın eşi Egepostası'na konuştu: Onlar demokrasi savaşçısı

İYİ Parti'ye geçen Bayır'ın eşi Egepostası'na konuştu: Onlar demokrasi savaşçısı

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili arasında yer alan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır, müthiş manevranın  görünen siyasi yüzünün dışında, ailevi ve duygusal yanını Egepostası ile paylaştı. “Yumruk yemiş gibi oldum” diyen Bayır, gelişmeleri televizyondan öğrendiğini belirtti, eşinin durumunu anlatırken de “Saatler sonra konuşabildim. Sesi duygusaldı, Ağlamaklıydı” dedi. İYİ Parti'ye geçen Bayır'ın eşi Egepostası'na konuştu

  • Ege Postası
  • 23.04.2018 - 13:09

EGEPOSTASI – CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen ve Türk politika tarihinde genel yayın yönetmenimiz Halil Solak’ın deyimiyle “Siyasetin on beşlileri” olarak yerini alan 15 vekil arasındaki Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır, son 48 saatte yaşadıklarını anlattı. CHP’nin parti eğitmeni Tülay Bayır, şimdi İYİ Partili olan eşi Tacettin Bayır’ın geçişini değerlendirirken, “Yumruk yemiş gibi oldum” dedi. Bayır, eşi ve diğer vekilleri “Demokrasi savaşçıları” olarak tanımladı.

Egepostası’na konuşan Tülay Bayır, “Düşünün. 40 sene bir partide oluyorsun. Bu geçişin neden ve nasıl olduğunu da biliyorsun ama yine de bir tuhaf oluyorsun. Ben yumruk yemiş gibi oldum. Bugün daha iyiyim”  dedi.

KEMAL BEY BU OYUNU BOZDU

Yaşadıklarını ve hislerini anlatan Tülay Bayır, “Bu bir görevdi. İktidar İyi parti’yi seçime sokmamak için her türlü yolu deneyecekti ve bu oyunu Kemal bey bozdu. Çok sevindim. Örgüte de hareket geldi. İnanılmaz telefon aldım. Ağlayanlar vardı. Daha çok motive olduk, şimdi daha çok çalışacağız diyorlar. Bu beni tabii ki çok duygulandırdı. Daha fazla çalışma şevki gelmiş insanlara. Üzülmedim. Dediğim gibi bu bir görevdi. ‘Burada bir şey olmayacak, başka bir partiye gideyim, oradan bakanlık kapayım’ gibi bir niyet olmadığı için, üzülmedim. Biz her zaman. CHP varsa herkes için var dedik. Bunun ne anlama geldiğini kimse anlamıyordu. Dün yapılan hareketle biz bunu kanıtlamış olduk” dedi.

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Bu siyasi gelişmeyi televizyondan öğrendiğini söyleyen Tülay Bayır, “Pazar günü Engin bey Tacettin’i aramış. Bana tüyo verir misiniz, yarın geleceğim de niye geleyim dedi. Telefonla olmaz gel görüşelim dekiy. Tacettinin’in kafasında üç dört seçenek vardı. Böyle bir şey olabilir mi diye düşündü. Çok ihtimal vermemekle birlikte acaba mı diye gitti. Ne zaman televizyonda 15 vekil İYİ Parti’ye geçti diye görünce anlamış oldum. O sırada telefonu kapalıydı. Basın açıklaması yapılırken televizyonda orada gördüm. Bir ara göremedim. Sonradan eşimi aralarında gördüm. Basın açıklamasından üç dört saat sonra görüşebildik. Sesi duygusaldı. Ağlamaklı. Bana hissettirmemeye çalışıyordu. Ben onun o hallerini bilirim. Bazen televizyon izlerken bile gözleri yaşarır ‘Benim alerjim azdı’ der. Onun titreyen sesinden anlayabildim. Biraz moral verdim. Torunlarının konuşmalarını kaydedip gönderdim. ‘Dede seninle gurur duyuyoruz’ diye. Akşama doğru daha iyiydi” diye konuştu.

Eşi ve diğer milletvekillerinin İYİ Parti tarafından ‘kahraman’ olarak nitelendirildiğini anlatan Tülay Bayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz CHP olarak baktığımızda, o on beş kişiyi kahraman olarak değil de demokrasi savaşçısı olarak görüyorum. Yoksa İYİ Parti tarafından mecliste grupları oldu. Seçime girme hakları oldu. Onlar için öyle. O partide inanılmaz bir sevinç yaşanmıştır dün itibariyla. Hak veriyorum onlara da. Düşünün seçme ve seçilme hakkınız elinizden alınıyor. Bir şey yapamıyorsunuz. Her türlü engeli koyan bir iktidar partisi var. Seçim kuruluna karışan, her şeye karışan bir duvar var. Ben onlar adına da çok sevindim. Bize yapılmasını istemediğim bir şeyin başkasına da yapılmasını istemem.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.