Dolar 32,2676
%0.09
Euro 34,7641
%-0.03
Altın 2.416,320
%0.29
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkonsolos Öztürk: Tatil öncesi pasaport ve oturum sürenizi kontrol edin

Başkonsolos Öztürk: Tatil öncesi pasaport ve oturum sürenizi kontrol edin

Almanya’da izin sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve Hamburg İçişleri Bakanlığı, Alman vatandaşı olmayanları ülke dışına çıkmadan önce pasaport ve oturumlarını kontrol etmeleri konusunda uyardı....

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:56
Almanya’da izin sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve Hamburg İçişleri Bakanlığı, Alman vatandaşı olmayanları ülke dışına çıkmadan önce pasaport ve oturumlarını kontrol etmeleri konusunda uyardı. Pasaport süresi azalan veya bitenlerin son günü beklemeden müracat etmelerini tavsiye eden Öztürk, karayoluyla gideceklere güzergahtaki tüm temsilciliklerin irtibat bilgilerini almalarını tavsiye etti.

Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Türkiye’ye tatile gideceklerin izne çıkmadan önce pasaportlarının geçerlilik ve oturum süresini kontrol etmesini; tatilin bitiminden itibaren en az bir aylık pasaport ve oturum süresinin olması gerektiğini söyledi.

Başkonsolos Öztürk, tatile giderken veya tatilden dönerken oturum veya pasaporta bağlı bir sorun yaşanmaması için geçerlilik süresinin ve vize tarihlerinin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

DÖNÜŞTE EN AZ BİR AY DAHA GEÇERLİ OLMALI

Başkonsolos “Süresi azalan veya süresi bitmiş olanlar hiç zaman kaybetmeden hemen konsolosluğa müracaat etsinler. Şu anda ortalama 15 gün içinde pasaportu teslim ediyoruz. Ancak izin sezonu öncesi bu süre artabilir üç hafta, hatta bir aya bile çıkabilir. Pasaport ve oturum süresi, tatilin herhangi bir sebeple uzayabileceği de hesap edilerek kontrol edilmeli. Tatil dönüşünde en az bir aydan fazla geçerlilik ve oturum süresi olmalı.” şeklinde konuştu.

Askerlik durumunun pasaport almaya veya süresini uzatmaya engel olmadığını dile getiren başkonsolos, bu durumda olanların 38 yaşına kadar pasaportunu uzatabildiğini kaydetti.

KARAYOLUYLA GİDECEKLER TÜRK TEMSİLCİLİKLERİNİN İRTİBAT BİLGİLERİNİ ALSIN

Karayoluyla gideceklere de yolculuk yapılacak güzergahlardaki tüm Türk temsilciliklerinin irtibat bilgilerini not almalarını tavsiye eden Öztürk, “Eğer bu yolculuk bir başkasının üzerine kayıtlı bir araç ile yapılacaksa bunun için noterden belge alınması gerekir. Aynı şekilde çocukların bir başkasıyla yolculuk yapması durumunda, amca, teyze gibi yakın akraba olsa dahi yolculuk yapılabilmesi için hem anne, hem de babanın noterden muvafakatname alması gerekiyor.” dedi.

Hamburg İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, özellikle yurtdışına çıkışlarda sınır veya havalimanlarındaki gümrüklerde pasaportların süresi ve oturum olup olmadığının kontrol edildiğine dikkat çekildi. Bakanlık açıklamasında, oturumu veya süresi olmayan pasaporta sahip kişilerin uluslararası taşımacılık anlaşmasına göre yolculuk yapmasına müsaade edilmediği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca aktarmalı uçuşlarda ve vizeli ülkeler konusunda da önceden bilgi alınması ve o ülkenin temsilciliği ile irtibata geçilmesi tavsiye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.