Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKÜ öğrencisi Portekiz’de Türkiye’yi temsil etti

HKÜ öğrencisi Portekiz’de Türkiye’yi temsil etti

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Can Erbaş, Portekiz Ulusal Ajansı’nın, engellilerin hayatını kolaylaştırmayı konu alan, 14 ülkenin katıldığı eğitim...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:43
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Can Erbaş, Portekiz Ulusal Ajansı’nın, engellilerin hayatını kolaylaştırmayı konu alan, 14 ülkenin katıldığı eğitim programında Türkiye’yi ve HKÜ’yü temsil etti.

Erbaş, Portekiz Ulusal Ajansı’nın düzenleyip finanse ettiği ‘TC Ability 2013’ başlıklı bir haftalık eğitim programına Türkiye’den katılmaya hak kazanan 3 kişiden biri oldu. Eğitim programında HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin faaliyetlerinden ve projelerinden bahseden Erbaş, başvuru sürecini şöyle anlattı:

“İngilizce öğretmenimiz Kübra Saygılı’nın destekleriyle öncelikle Erasmus Ofisi’nin yurt dışı eğitim ve projeleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiler doğrultusunda Salto Ulusal Ajansı’nın (http://www.salto-youth.net) sitesine kaydolup projeleri değerlendirdim. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde okuduğum için ‘TC Ability 2013’ kursunun eğitim hayatıma da katkı sağlayacağını düşündüm ve başvuru formunu doldurdum. 1 ay sonra Türkiye’deki 3 şanslı kişiden biri olduğum haberi geldi. Bu programa hocalarımın da fikrini alarak Türkiye’deki engellilik ile ilgili yanlış bilinen durumlar, istatistikler, Türkiye’nin engelliler hakkında projeleri ve engellilerin sportif, kültürel, sosyal alanlarda başarılarını konu alan slayt hazırlayarak gittim.”

14 ÜLKEDEN 28 KATILIMCI

Eğitim programına Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, İspanya, İtalya ve Belçika gibi çeşitli ülkelerden 28 kişinin katıldığını anlatan Erbaş, “Programda katılımcılar, ülkelerinin engelliler hakkında çalışmalarını paylaştı. Engelliler için daha farklı neler yapılabilir, proje tasarımları, engelleri kaldırma, engelliler ne gibi yollarla sosyal hayata kazandırılabilir, ekonomik özgürlüklerinin sağlanması için olanaklar konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Kısacası bu programda fiziksel ve psikolojik engelli bireylerin yeteneklerini geliştirme üzerine çalışmaların önemli olduğunu gördüm. Bu bağlamda, insan haklarına da fazlaca vurgu yapılan eğitimde, bu bireylerde yaygın görülen sorunlara karşılık çözüm üretmek için çalıştık ve yeni proje fikirleri edindim. Eğitim programına grup çalışmaları, sosyal ve kültürel aktiviteler de renk kattı.” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.