Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darende’de arıcılık yatırımları artıyor

Darende’de arıcılık yatırımları artıyor

Malatya Darende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, ilçede 283 kişiye arıcılık eğitimi verdiklerini, toplam 844 bin TL bütçeli 10 proje hazırladıklarını söyledi. Hilmi Öksüztepe, yaptığı açıklamada, ilçede tarım...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:28
Malatya Darende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, ilçede 283 kişiye arıcılık eğitimi verdiklerini, toplam 844 bin TL bütçeli 10 proje hazırladıklarını söyledi.

Hilmi Öksüztepe, yaptığı açıklamada, ilçede tarım ile hayvancılığın geliştirilmesi için ciddi çabalar harcadıklarına belirtti. Öksüztepe, “Daha önce veteriner hekim olarak çalıştığım Darende ilçesine, 2,5 yıl kadar Arapgir ilçesinde ilçe müdürlüğü yaptıktan sonra yönetici olarak atanmam vesilesiyle tarımsal sorunlarını yakinen bildiğim ilçede kurumumuz teknik personeli ile birlikte çözüm noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca ilçeye bağlı belde ve köylerde tarımsal faaliyetlerin iyileştirilmesi ve tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçileri bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Üreticilere, yeni gelir kapılarının açılmasını sağlamak için arıcılık kursları açılıyor.” dedi.

Üreticilerin, çeşitli kurumlar tarafından sağlanan desteklere ulaşarak işlerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Öksüztepe, “Avrupa Birliği hibe fonları kullanılarak ilçede arıcılığın geliştirilmesi adına arıcılık projeleri hazırlanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında arıcılık projeleri hazırlamak suretiyle çiftçilerimizin kovan, bal dinlendirme tankı, bal süzme ve polen kurutma makinası ile traktör alımlarında Avrupa Birliği hibe fonlarından faydalanması yolunda çaba sarfediyoruz.” diye konuştu.

İlçede arıcılık için uygun bir ortam bulunduğunu, arıcılıkla ilgili yatırımların artması için çalıştıklarını da söyleyen Öksüztepe, "Şu ana kadar Darende ilçesine bağlı belde ve köylerde toplam 283 çiftçimize arıcılık kursu verdik. Arıcılıkla ilgili toplam bütçesi 844 bin TL’lik bütçeye sahip 10 projeyi hazırlayarak 10. çağrı döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na sunduk. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza bu yönde ara vermeksizin devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.