Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin'den çiftçiye müjdeler

Başkan Şahin'den çiftçiye müjdeler

Menemen Ziraat Odası’nda 4 yıl süreyle görev yapacak yeni yönetimin belirlendiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilçesindeki üreticilere müjdeler veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Çiftçimize, köylümüze desteklerimiz artarak devam edecek” dedi. ÇİFTÇİYE MÜJDELER

  • Ege Postası
  • 09.02.2015 - 10:28
Menemen’in en eski Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan Menemen Ziraat Odası’nın Menemen Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in müjdeleri damgasını vurdu.
Başkan ŞAHİN; “Kalkınmanın temel araçlarından bir tanesi tarımdır”
Geçiminin bir bölümünü tarımdan sağlamış bir ailenin çocuğu olarak, geçimini topraktan sağlayan üreticinin bugün karşılaştığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin;“Tarımdan eskiden ne kadar çok para kazandığımızı hepimiz biliyoruz. Bugün ise 50 dönüm tarlası olan çiftçimiz dahi Belediyemizden iş ister hale gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasını istiyorsak, öncelikle tarım politikalarının stratejik hedefi olmalı. Devlet tarım politikasını iyi belirlemeli ve hükümetler de bunlardan vazgeçmemeli. Bu ülkenin kalkınmasının temel araçlarından bir tanesi tarımdır, köylüdür, çiftçidir, bunu hiç kimse unutmamalı” dedi.
“50 kilometrelik ova yolumuzun satıh kaplamasını yapacağız”
2004 yılı öncesinde Menemen’de ova yollarının düzenlenmesi için başlattıkları çalışmalarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Başkan Tahir Şahin, ova yollarının düzenlenmesine devam edileceğini açıklayarak; “İzmir Büyükşehir Belediyemiz 500 bin m2, Menemen Belediyesi ise yaklaşık 200 bin m2 satıh kaplama yapacak. En kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Çiftçilerimizin tarlasına, bağına, bahçesine daha kolay ulaşabilmesi için yaklaşık 50 kilometrelik ova yolumuzun satıh kaplamasını yapacağız” dedi.
Çiftçiye tarla da traktör de Başkan Şahin’den…
2012 yılında yürürlüğe giren ‘Bütünşehir Yasası’ ile Menemen Belediyesi’ne devredilen köy tüzel kişiliğine ait olan mallar arasında yer alan tam teşekküllü bir traktörü Menemen çiftçisinin kullanımına sunmak amacıyla Menemen Ziraat Odası’na vereceğini müjdeleyen Başkan Şahin; “Bu traktörün yanı sıra Menemen Belediyesi olarak bir traktör daha, Menemenli çiftçilerimize hizmet etmesi için Ziraat Odamıza hediye edeceğiz. Yasa sonrasında köylerimizden belediyemiz bünyesine bağ, bahçe ve tarlalar geçti. Her ne kadar bazı kesimler tarafından yasal olmadığı söylense de, yasal olsun olmasın bu yerleri köylü kardeşlerimiz tarafından kurulan kooperatiflere vereceğim” dedi.
Başkan Şahin; “45 bin 500 fidan da biz vereceğiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyle çiftçilere 45 bin 500 fidan dağıtılacağını hatırlatan Başkan Şahin’in; “Başvuruda bulunan her çiftçimize 25’er adet fidan dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz bunu yapıyorsa, Menemen Belediyemiz de kendi bütçesinden 45 bin 500 fidan alarak siz çiftçilerimize dağıtacak. Dağıtılacak meyve fidanlarımızı güle güle dikin, bol kazançlar elde edin. Tarıma desteklerimiz bununla da kalmayacak. Kapımız çiftçilerimize her zaman açık olduğu gibi bundan sonra da açık kalacak” sözleri salondan alkış aldı.
 
Arif Metin Karagöl yeniden Başkan seçildi
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP ve AKP İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve çiftçilerin katıldığı Olağan Genel Kurul Toplantısı, konuşmaların ardından yönetim kurulu üyelerinin seçimi ile devam etti. Tek liste üzerinden yapılan seçimde, 64 delegeden 57’sinin geçerli oyu ile yeni yönetim belirlendi. Seçilen 21 Meclis Üyesi ise yeni yönetimi belirledi. Arif Metin Karagöl yeniden Menemen Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilirken, yeni yönetimde ise Bahtiyar Yıldırım, Celal Gelen, Osman Evgi, Ömer İlhan, Tamer Işık ve Yücel Altıntaş yer aldı.
6 bin 800 üyesi bulunan Menemen Ziraat Odası’na ikinci kez Başkan seçilen Arif Metin Karagöl, konuşmasında Menemenli üreticilerin sorunlarına değinerek; “Yeni dönemde öncelikli hedefimiz tarım alanlarının korunmasıdır. Gediz Nehri’nin korunması ve temiz kalması için denetimlerinin iyi yapılması gerekiyor. 44 yıllık sulama tesislerimizin yenilenerek kapalı sisteme geçilmesi gerekiyor. Köylerimizin mahalle olmasından dolayı Çiftçi Malları Koruma Birliği yetişemiyor. Bu konunun İzmir genelinde değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.