Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da hamsi şöleni

Aliağa'da hamsi şöleni

Birçok farklı kültürü içerisinde bulunduran Aliağa ‘Hamsi Şöleni’ ile coşmaya hazırlanıyor. 1994 yılından bugüne faaliyetlerine devam eden Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 15 Şubat Pazar günü Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği şölende Karadeniz yöresine ait müzik ve oyunlar ile Aliağalılar keyifli bir hafta sonu geçirecek. Saat 13.00’de başlayacak şölende vatandaşlara tonlarca hamsi ikram edilecek.

  • Ege Postası
  • 08.02.2015 - 10:28


Hamsi Şöleni’nin Aliağa’da ilk defa yapılacağını ve bu şöleni her yıl yapmak istediklerini belirten Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu, “ Aliağa çok farklı kültürlere sahip insanların yaşadığı bir bölge, Karadeniz kültürü de bu faklı kültürlerden biri. Biz Karadenizliler olarak kültürümüzü Aliağa’da tanıtarak, Karadenizlilerin müzik kültüründen tutunda yemek kültürüne kadar ne kadar eğlenceli ve güzel bir kültüre sahip olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.
 
DERNEK BAŞKANI İBRAHİM EROĞLU: ALİAĞA’DA KARADENİZ RÜZGRI ESTİRECEĞİZ
Cumhuriyet Meydanı’nda oynanacak horon ile Aliağalıları coşturacaklarını ifade eden Eroğlu, “Karadeniz müziklerinin vazgeçilmez çalgıları kemence ve tulum eşliğinde verilecek olan konserler ile onlarca vatandaşımız meydanda horon oynayacak. Karadeniz müzikleri eşliğinde oynan oyunlar mükemmel görüntülere sahne olacak. Bu şölen ile Karadeniz’in tüm güzelliklerini ortaya koyarak Aliağa’da Karadeniz rüzgârı estireceğiz. Şölenimize tüm Aliağalıları bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.