Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu'ndan 'Ege' zirvesi!

Başbakan Davutoğlu'ndan 'Ege' zirvesi!

​AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ege Bölgesi Milletvekilleriyle istişare toplantısı yaptı. İzmirli vekiller, 5,5 saatlik toplantıda kentle ilgili sorunlar hakkında Davutoğlu'na bilgi verirken, vekillerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine eşit davranmadığını dile getirdikleri öğrenildi. Toplantıda İzmir’in sorunlarının çözümü noktasında vekil-bakan koordinasyonunun arttırılması yönünde fikir birliğine varıldı. Davutoğlu'nun önümüzdeki 6 aylık süreçte İzmir'e iki kez geleceğini açıkladığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 17:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde Ege Bölgesi milletvekilleri ile yaklaşık 5, 5 saat süren bölgesel istişare toplantısı yaptı.Başbakan toplantıda daha çok vekilleri dinledi.

SORUNLAR ANLATILDI
İzmirli vekiller Ak Partili ilçe belediyelerinin sıkıntılarını anlattı. Vekillerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerine eşit davranmadığını dile getirdikleri  öğrenildi. İller Bankası’ndan gelen paylarda yapılan kesintinin de ilçe belediyelerini zor durumda bıraktığı toplantıda dile getirildi.  Gaziemir Sarnıç’taki  2B konusu da gündeme geldi. Vekiller bu konuda çalışma yapılmasını istedi. İzmir'deki tarımsal sorunlarda Davutoğlu’na iletildi. Kentsel dönüşüm konusunda vekiller İzmir’deki projeler hakkında Davutoğlu’na detaylı bilgi verildi. Kentteki çöp ve ulaşım sorunu da Başbakan Davutoğlu’na anlatıldı. Toplantıda kentteki üniversite hastanelerinde yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

VEKİL-BAKAN KOORDİNASYONU ARTACAK
İzmir’in sorunlarının çözümü noktasında  Bakan-vekil koordinasyonun arttırılması konuşulurken, bakanların vekilleri önümüzdeki süreçte tek tek dinleyeceği  öğrenildi. 

ÇÖZÜM SÜRECİNE YÖNELİK DİK DURUN
Başbakan Davutoğlu’nun İzmirli vekillerden çözüm sürecine yönelik kentte dik durulmasını istedi. Davutoğlu’nun, “ Ana muhalefetin genel başkanı samimiyse gitsin Hakkari’ye…Niye gitmiyorlar. Biz gidiyoruz. Sorun onlara…Bunları dile getirin.  Bunları sorgulayın. Muhalefet sadece karalıyor.Bunu anlatın” dediği öğrenildi.

KOORDİNELİ ÇALIŞIN
Davutoğlu’nun  İzmirli vekillerden il teşkilatı ile ilçe teşkilatlarıyla birlikte koordineli çalışmalarını istediği  belirtildi.Davutoğlu’nun, İzmir’de ciddi bir oy potansiyeline sahip olduklarını, bu nedenle oy oranının arttırılması için özel çalışmalar yapacaklarını söylediği öğrenildi. Davutoğlu'nun "İzmir’de aşmamız gereken algı ve siyasi propaganda meselesi var. Çok çalışmalı ve kendimizi göstermeliyiz” mesajı verdiği bildirildi.

İZMİR’E 2 KEZ GELECEK
Davutoğlu’nun genel seçim sürecinde İzmir’e daha fazla ilgi göstereceklerini ifade ettiği belirtti. Davutoğlu'nun 6 ay içinde  il kongresi ve miting için İzmir’e  geleceğini açıkladığı öğrenildi.
İl kongresi 21 Ocak'ta yapılacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.