Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı CHP'de Öncel'e büyük öfke

Bayraklı CHP'de Öncel'e büyük öfke

​CHP’nin 30 Mart seçimlerinde Bayraklı’daki belediye başkan aday adaylarından Murat Haluk Öncel’in bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar, partide büyük tepkiye neden oldu. CHP’nin Bayraklı’da oylarını AK Parti’ye göre daha az artırdığını ifade eden Öncel’e yanıt veren CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Partimiz Bayraklı’da destan yazdı. Bu eleştirileri bize AK Partililer bile yapmadı” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2014 - 11:26
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandıktan Bayraklı’da zaferle çıkan CHP’nin aday adaylarından Murat Haluk Öncel’in, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yaptığı yaptığı açıklamalara, parti yönetiminden yanıt geldi. Öncel’in açıklamalarının örgüt içinde tepki ile karşılandığını ifade eden CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, iki gündür  telefonlarının susmadığını belirterek,  “Partililerimiz ilçe yönetimimizi arayarak sessiz kalmamamızı ve açıklamalara tepki göstermemizi istiyor. Bu nedenle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur” dedi.
 
BAYRAKLI’DA DESTAN YAZDIK
2009 yılında Bayraklı ilçe olduktan sonra yapılan ilk yerel seçimlerde, CHP olarak zafer kazandıklarını, Bayraklı tarihinde ilk belediye seçimini kazanan parti olarak yerlerini aldıklarını belirten Alper, “Daha sonra 2014 yerel seçimlerinde yine bir destan yaztık. Belediye başkan adayımız Hasan Karabağ başkanlık koltuğunu korudu.Bu başarılara karşın, partimizde yönetim kurulunda görev yapmış Murat Haluk Öncel’in açıklamaları tam anlamıyla talihsizdir. Öncel’in açıklamaları hem partimizin hem de Bayraklı’da iki dönemdir Belediye Başkanı seçilen Hasan Karabağ’ın yaptığı çalışmaları yok saymaktır.
 
BU ELEŞTİRİLERİ AK PARTİLİLER BİLE YAPMADI
Bayraklı’da AK Partililerin bile söyleyemediği sözleri kullanarak, partimizi rencide eden açıklamaların amacını anlamakta güçlük çekiyorum.  2009 ve 2014 yerel seçimlerinde yaptığımız çalışmaların sonucunda zafer kazanarak CHP bayrağını dalgalandırdığımız ilçemizde ‘2014 yerel seçimlerinde AK Parti 13 bin, CHP ise 6 bin yeni oy almıştır ve buna başarılı diyebilir miyiz’ diyerek CHP’nin Bayraklı’da başarısız olduğunu ima eden Öncel’in bu açıklamaları, seçimin üzerinden 7 ay geçtikten sonra yapması da ayrıca çok manidardır. CHP’nin iki dönemdir iktidar olmasından sonra, AK Parti’nin bile cesaret etmediği açıklamaları yapmasına bir anlam vermiş değiliz.”
 
SADECE DOSYA VERMEK İÇİN İLÇEYE GELDİ
Öncel’in iddialarının aksine, 2014 seçimlerinde AK Parti’nin 76 bin oy aldığını, CHP’ye ise 89 bin oy çıktığını belirten CHP İlçe Başkanı Alper, “Rakamlar bunları gösterirken Sayın Öncel nasıl olur da AK Parti’nin başarılı olduğunu ima eder, anlam veremiyoruz. Bugüne kadar Bayraklı’da partinin bir tek etkinliğine katılmayan, yıllarca başka ilçelerde siyaset yapan ve sadece 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’da aday adayı olan Öncel’in Bayraklı ile olan ilişkisi da aday adaylığıyla sınırlıdır. Bayraklı’ya sadece dosyasını vermek için gelmiştir. Örgütten uzak duran ve Bayraklı’nın sokaklarını bilmeyen bir insan nasıl olur da Bayraklı hakkında bu değerlendirmeleri yapar,  şaşkınlıkla izliyorum. Öncel’in bu açıklamaları Bayraklı’da partimize gönül vermiş üyelerimizi çileden çıkardı” dedi.  
 
ÖNCELİN EKİBİNDE OLANLAR DİSİPLİNE VERİLDİ
 
Bayraklı’da aday adayı olan Murat Haluk Öncel’in seçim döneminde birlikte çalıştığı bir çok ismin disipline verildiğini ifade eden Alper, “Öncel’in televizyona çıkma amacı yoksa kendisini bu konuda aklamak m? Bayraklı’da kendisinin DSP’ye çalıştığı iddiaları var. Bazı köşe yazarlarının bu konuda yazıları ve partililerimizin bu konuda şikayetleri olduğunu biliyoruz. Televizyonda Bayraklı ile ilgili açıklamalarının büyük bölümü bu konuya ayrılmıştı.  Umarım bu iddianın gerçek payı yoktur” diye konuştu.
 
HÜSEYİN ASLAN’A ÇAĞRI
 
Geçtiğimiz günler de bazı gazetelere “ Bayraklı’da meclis üyesi listelerini, bazı aday adayları ile yaptık” diyen Bayraklı DSP adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın bu isimleri açıklamasını isteyen Cemalettin Alper, “ Bayraklı’da siyasetin temizlenmesi için Sayın Aslan’ın bu isimleri açıklaması gerekiyor”  diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.