Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darbeyi Savunmak Yine CHP'ye Kaldı

Darbeyi Savunmak Yine CHP'ye Kaldı

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, CHP il örgütünün Adliye önüne siyah çelenk koyması üzerine yaptığı açıklamaya cevap verdi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 15:31
Açıklamasında CHP ile paralel yapının aynı söylemlerde bulunduğunu ve CHP’nin paralel yapının sözcülüğüne soyunduğunu ifade eden Dağ, aynı zamanda CHP il başkanını da doğrudan yabancı yatırım oranlarından bir haber olmakla ve kendisiyle çelişmekle suçladı. Hamza Dağ yaptığı açıklama da şu ifadeler de bulundu;
Tarih de ki her türlü darbenin savunuculuğunu yapan CHP, geleneğini yine bozmadı. Darbe sever parti olarak cumhuriyet tarihine geçen CHP, milleti hiç şaşırtmayarak, 17 ve 25 Aralık darbelerine de sahip çıktığını bir kez daha ilan etti. Milletten bir beklentisi kalmayanlar ne yazık ki, paralel yapının ve dış mihrakların ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu bu darbe girişimine umut bağlamışlardı. Ama çok şükür ki millet bu oyunu sandıkta bozarak, bir kez daha demokrasi dedi. Milletin 30 Mart’ta ve 10 Ağustos’ta en güzel şekilde cevap verdiği, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini hala savunmaya çalışan CHP, genetik kodları gereği bir türlü milli iradeyi benimseyemiyor.
Yolsuzluk söyleminin arkasına sığınarak darbe severcilik yapanlar, ülkenin ekonomisi hakkında da bir takım asılsız ve tutarsız iddialarda bulunmaktalar. Adliye önünde kimin için ve ne için eylem yaptıklarını dahi ifade edemeden toplananlar, paralel yapının söylemleri ile siyaset yaptıklarını zannetmektedirler. Paralel yapının uzantılarının dünyanın her yerinde Türkiye ile ilgili başlatmış oldukları algı operasyonuna destek veren CHP, aynı onlar gibi gittikleri her ülkede, ülkenin itibarını zerre kadar düşünmeden asılsız iddialarla kendi ülkelerini itham etmektedir.
CHP il başkanı, yapmış olduğu açıklama ile en başta kendisi ile çelişmektedir. Açıklamasında hem yolsuzluk iddiasında bulunan hem de “Yolsuzluk olan hiçbir ülkeye yabancı yatırımcı gitmez, yatırım yapılmaz. O ülkeye güven olmaz” diyen sayın il başkanı muhtemelen ekonomik verilerden haberi olmadığı için bu şekilde konuşuyor. Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar 2014 yılının ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre %9 oranında artış göstererek 7,9 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Evet sayın il başkanının dediği gibi bu ülkede eğer yolsuzluk olsaydı, bu ülkeye güven olmaz ve yabancı yatırım oranı artmazdı. Paralel yapıyla iş tutup, utanmadan, sıkılmadan ülke ülke gezip kendi ülkesini şikayet edenler çok şükür ki başaramadılar.
Yasa dışı yollardan, hukuksuzca veri toplayarak millete şantaj ve tehditlerde bulunarak iktidara ortak olmaya çalışanların savunuculuğunu yapmak CHP’ye düşmemeliydi. Bizler büyükşehir davasında taraf olmamaya özen gösterdik. Ve bu davayada her zaman ihtiyatlı yaklaştık. Bugün bu duruşumuzun doğruluğunu bir kez daha gördük. Keşke CHP’de bu duruşu gösterebilseydi ve paralel yapının elinde oyuncak olmasaydı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki CHP’yi paralel yapının emir eri haline getirenler, kısa bir süre sonra en başta kendi tabanlarından gereken tepkiyi göreceklerdir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.