Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir günlüğü!

CHP İzmir günlüğü!

Olağanüstü ilçe kongresinin yapılacağı CHP Kemalpaşa’da, ilçenin etkin siyasetçilerinden eski ilçe başkanı, Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Mehmet Ayçil ve ekibinin adayı netleşti. 2007 yılında, CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyesiyken, “Seher” operasyonu sonrası ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak beraat etti.CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, 26 Ekim Pazar günü ‘Sağlıklı yaşam yürüyüşü’ düzenleyecek.CHP’li belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyonun artırılması hedefiyle İzmir’de perşembe günü eğitim toplantısı yapılacak.

  • Ege Postası
  • 21.10.2014 - 12:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – Yerel seçimlerde CHP’nin kaybettiği ilçelerden olan Kemalpaşa’da geçtiğimiz günlerde ilçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle ilçe başkanı Hakkı Tatlı ve yönetim düşmüştü. Genel Merkez tarafından Hasan Er başkanlığında atanan kayyum heyeti tüzük gereği kongre kararı aldı. Kemalpaşa’da 9 Kasım’da eski sinema salonunda sandık kurulacak ve oy kullanma hakkına sahip 240 delege yeni başkanı seçecek.

KEMALPAŞA'DA 'TOPUK' SESLERİ
Başkanlık için kulislerde isimler dolaşmaya başladı. İlçenin etkili siyasetçilerinden olan eski ilçe başkanı Mehmet Ayçil’in destekleyeceği aday merakla beklenirken o isim netleşmeye başladı. Bağyurdu eski Belediye Başkanı Rıdvan Üreten’in eşi Ulviye Üreten’in, Ayçil ve ekibinin adayı olarak kongreye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Eski Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın ise eski ilçe sekreteri Yüksel Çelik'i destekleyeceği öğrenildi.

BAŞAK BERAAT ETTİ!
 2007 yılında, CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyesiyken, “Seher” operasyonu sonrası ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak beraat etti. Başak, “7 yıldır sırtımda bir kambur bir yük kefesi vardı. Siyaseti bugüne kadar böyle yaptım. Kendimden emindim ama…Yaşanan o süreç siyasi bir süreçti. Siyasette eğilmeyen bir yapıya sahibim. Eğmeye çalıştılar ama başaramadılar.Gözaltına alındım.98 gün yattım. 7 yıldır yargılanıyorum.Şimdi  “Pardon” dediler. En azılı katiller bile benim gibi manşet edilmedi. Ogünlerde bize sahip çıkılmadı. Her ne kadar adaleti tartışıyorsak da adaletin içinde şerefiyle onuruyla hakimlik yapanların varlığını gördüm. Sevinçliyim. Yeniden doğmuş gibiyim. Bundan sonra siyaseti daha şevkle yapacağım” dedi.

CHP KARŞIYAKA’DAN SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, 26  Ekim Pazar günü ‘Sağlıklı yaşam yürüyüşü’ düzenleyecek.Her ay düzenli olarak yapılması planlanan yürüyüşün ilki  26 Ekim 2014 Pazar günü Bostanlı İskele'den, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na yapılacak.Yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar ve partililer ilçe başkanlığına kayıt yaptıracak. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, “ Partililerimizin ve Karşıyakalılarımızın birlik, beraberlik, dayanışma duygusunu artırmak, sosyal ve sportif yaşantısına, hareketli yaşam tarzına katkı sağlayabilmek, Karşıyakalıları kentin doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile buluşturabilmek amacıyla her ay doğa yürüyüşü gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Her ay farklı bir bölgede yürüyüşümüz gerçekleşecek. İlkini Pazar günü yapacağız” dedi.

DEV EĞİTİM TOPLANTISI
CHP’li belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyon ve paylaşımların artırılması hedefiyle İzmir’de meclis üyeleri eğitim toplantısı yapılacak. İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın’daki  Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerine 23 Ekim Perşembe günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde eğitim verilecek.Eğitim Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından gerçekleştirilecek.800’den fazla meclis üyesinin katılımının beklendiği eğitim toplantısında, 'Oylama usul,  hukuk komisyonlarının yetki ve sorumlulukları,stratejik plan ve performans programı, bütçe ve faaliyet raporu, denetim komisyonunun görev yetki ve sorumlulukları, meclisin imar konularındaki yetki görev ve sorumlukları, yerel yönetimler ve toplumsal cinsiyet eşitliği' başlıkları altında eğitim verileceği öğrenildi.



 
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.