Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu, Konak Tünelli’ni açtı

Başbakan Davutoğlu, Konak Tünelli’ni açtı

Konak ile Yeşildere'yi buluşturan ‘Konak Tünelleri’ Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açıldı. Başbakan Davutoğlu, bu projenin Binali Yıldırım’ın 35 projesinden biri olduğunu hatırlatarak, “İzmirlilerin hayatını kolaylaştıracak bu tünel kente hayırlı olsun” dedi. Başbakan Davutoğlu, Konak Tünelli’ni açtı

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 21:04
EGEPOSTASI -EDA EBRU NANECİ - Geliş ve gidiş olmak üzere 2 şeritli ve 2 tüpten oluşan 'Konak Tünelleri'nin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Cumhurbaşkanı Danışmanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir milletvekilleri katıldı. 

İZMİRLİLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK
Tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Davutoğlu, “Gündoğdu Meydanında da tarihi bir miting yaptık. Meydanı tıklım tıklım dolduran hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bugün burada tarihi bir adım daha atıp tünelimizi açıyoruz. Bu tünel 1674 metre uzunluğunda olup İzmirlilerin hayatlarını oldukça kolaylaştıracak” diye konuştu. 

 ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK 
Günde 40 bin aracın geçmesinin beklendiği yolun bu sayede yolculuğun 20 dakika kısalacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Yerel tarihi dokunun korunması için Konak çevre düzenlemesi de yapacaklarını açıklayan Davutoğlu, Binali Yıldırım’ın 35 projesinden biri olan tünel açılışı yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, “Gelecek nesillere en güzel miras olarak bu projelerimizi yapıyoruz. Konak tüneli hayırlı ve mübarek olsun. Bu tünelden geçen tüm vatandaşlarımız barış ve huzur içinde varacakları yere varmalarını diliyorum” dedi. 

PLANLANAN SÜREDE SONA GELDİK 
Konak Tünelleri’nin kentin içerisinde olduğu için çok zorlu süreç geçirildiğini vurgulayan Davutoğlu, “Tünelde patlatma yapamıyorsunuz, çünkü üzerinde yapılar var. Buna bir de zayıf zemin eklenince işler iyice zorlaşıyor. Zeminde ciddi anlamda güçlendirmeler yapıldı. Tünelin Yeşildere kısmında 2012 yılı Eylül ayında tünel kazı çalışmalarına başlandığına dikkat çeken Davutoğlu, “Konak'ta ise 2013 yılının mart ayında tüneli kazmaya başladık. Planlanan sürede de sona geldik. İşte bu tünel sayesinde kent merkezindeki trafik karmaşasını bir nebze olsun çözülecek” şeklinde konuştu. 

GÜNLÜK 40 BİN ARAÇ 
Tünelden günlük ortalama 40 bin aracın geçeceğini belirten Davutoğlu, “Mevcut durumda Konak'tan Yeşildere'ye ulaşmak oldukça uzun sürerken bu tünel sayesinde yaklaşık 2 dakika içinde Konak'tan Yeşildere'ye çıkılabilecek. Bizi hep eleştirdiler. Keşke bilgi sahibi olup haklı olarak eleştirselerdi. Yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Eleştirilmekten memnuniyet duyarız" ifadelerini kullandı. 

DAVUTOĞLU GÜL'ÜN DAYISINI ZİYARET ETTİ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konak Tüneli'nin açılışını yaptıktan sonra Yeşilyurt Semti'nde oturan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı Nazif Satoğlu'nu ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyaret çıkısında vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'na yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Davutoğlu kendisini bekleyen vatandaşlara selam vererek, "Rahatsızlık verdiysek hakkınızı helal edin" dedi. Davutoğlu daha sonra bir televizyonun canlı yayınına katılmak üzere Konak'ta bugün açılışını yaptığı Başbakanlık Ofisi'ne geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.