Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu Gündoğdu'da on binlere seslendi: Cumhuriyeti yükseltiyoruz

Davutoğlu Gündoğdu'da on binlere seslendi: Cumhuriyeti yükseltiyoruz

Başbakan Davutoğlu AK Parti'nin İzmir mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu 'Burada bütün İzmirlilere söz veriyorum. Bu ofis gece gündüz İzmirlilerin emrinde olacak. Başbakanlığın bütün birimleri burada temsil edilerek bir hizmet büroksisi bir hizmet alanı oluşacak.' dedi Davutoğlu Gündoğdu'da on binlere seslendi:

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 19:16
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirdiği miting binlerce AK Partilinin katılımıyla gerçekleşti. Saat 16.00'da başlaması beklenen miting öncesi kalabalık şarkılarla coştu. Meydanda önce AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım; sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuştu.  Alana helikopterle gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, coşkuyla karşılandı. Kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunlara Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, özgürlük dersi verecek miyiz'" dedi 

"AK PARTİ İZMİR MİTİNGİNİN BÜTÜN DETAYLARI ...HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!




BİZİ MİSAFİR ETMEYE HAZIR MISINIZ' 
Kürsüye çıkarak İzmirlileri selamlayan ve "Ufuk şehir İzmir" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzmir'i İzmir yapan İzmir'de bir arada huzur içinde yaşayan bütün güzel izmirlilere selam olsun. Ben ne zaman İzmir'e gelsem İzmir vizyonunu Türkiye vizyonuyla ele aldım sade 7 haziran değil İzmir üzerinden Yeni Türkiye^'yi danışacağım, konuşacağız. İzmir'e gelen eli boş gelmez. İki müjdeyle geldik. İstiklalimizin başkenti oldu ama İzmir'de hiçbir zaman merkezi otorite burada bulunmadı. İzmir'de Başbakanlık Ofisi açarak İzmir'e Ankara'yı getiriyoruz. Bu bizim İzmir'e verdiğimiz önemin doğrudan bir göstergesi bizi misafir etmeye hazır mısını? Türk siyasetine İzmir'den yön vermeye hazır mısını? Artık sıradan bir Ege şehri değil Ankara ve İstanbul'dan sonra başbakanlığa ev sahipliği yapacak üçüncü şehir. Bütün İzmirlilere söz veriyorum. Başbakanlık Ofisi bütün İzmirlilerin emrinde olacak. Hizmet bürokrasasi oluşacak. Her fırsatta İzmir'e geleceğim. Başbakanlık üzerinden Türkiye'yi yönetmeye devam edeceğiz. İzmir herşeye layık her türlü hizmeti getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Konak Tüneli'ni de açıyoruz. İzmir'in merkezinde trafiği rahatlatacak. Günde 40 bin araç geçicek ve seyahat süreci 25 dakika kısalacak" dedi. 

BAŞBAKAN'DAN CUMHURİYET VURGUSU 
"Cumhuriyetçi olmak için önce Cumhurla buluşacaksın. Cumhuriyetçi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na soruyorum; madem Cumhuriyetçisin CHP'nin 33 ilde, MHP 45 ilde milletcekili yok. 79 ilde miletvekili var. Kılıçdaroğlu ve Türkiye'nin her yerinde böyle bir miting yapabildi m? Demirtaş dün buradaydı. Bu bayrağı dalgalandırdı m? Milli birliği savunan ki? Türküyle, Kürdüyle, Romanıyla, Çerkeziyle al bayrağa sahip çıkan ki? Bize her yer Türkiye" diyen Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ders 1: Cumhuriyetçilik bütün bir milletin yek bir vücut olarak verdiği İstiklal mücadelesi sonucunda kurulmuştur. Bütün millete aittir. 78 milyonun aziz ve kudretli devletidir. Bu devlet selçuklu ve osmanlı mirası üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti 2002'de ne haldeyd? Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere, biz kurduk siz yükselteceksiniz demişti. Cumhuriyetin itibarini kim kazandırd? 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti, bu aziz bayrak IMF müzarekesinde borç isteyen diplomatların önünde dalgalanıyordu. TSK en ufak silahını bile hibe ile başka ükelerden alıyordu. Başka ülkelerde namerde muhtaç edenler Cumhuriyetçi olabilirler mi'" 

TÜRKİYE'YE KİM İTİBAR KAZANDIRDI' 
İktidara geldiklerinden itibaren 12 yılda IMF'e borçlarını ödediklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Türk lirası alay konusuydu. 6 sıfırla dünayada alay konusuydu. Bütün bir itibarımız yerle bir olmuştu. 12 yılda geldiğimiz noktada IMF'ye borcu kim öded? Herhangi bir uluslar arası kuruluşa borucumuz var m? Şuanda şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri tankını, tüzeğini yapıyor kim yaptı'" dedi. Türkiye'ye itibarı 12 yılda AK Parti'nin kazandırdığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Al bayrağı dalgalandırmadan miting yapanlar Türkiyelilikten  bahsedemez. Herkes elini vicadanına koysun. Başbakan olarak Van Gölü'nün üzerinden uçuyorum. Sağ tarafta, sol tarafta Türk yapımı heklikopterler var. Namarde değil, merde bile muhtaç etme dedim. Cumhuriyetçilik taslayanlara soruyorum Türkiye'ye itibarı kim kazandırdı. Türkiye Cumhuriyeti mühürünü bütün dünyaya kim vurdu. Başbakan yurtdışına gidecek dediler. Cumhuriyeti yükseltiyoruz. İki gün önce Ordu ve Giresun'daydık. Sadece AK Parti seçmenlerine değil bütün millete sesleniyorum. Avrupa'da ilk kez hava alanı yaptık" dedi. 



"KILIÇDAROĞLU OKUMA ÖZÜRLÜDÜR OKUYAMAZ DA"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu birtakım farazi projelerden bahsediyor. Stratejik derinlik kitabının arka sayfasını okumuş ya da birisi okumuş ona söylemiş, o okuma özürlüdür okuyamaz da, 'merkez ülke' diye bir tanımı bizim geliştirdiğimiz tanımı esas alan bir proje. Diyorki, 2035 yılında bunu yapacağız. Bırak 2035'i. Ben şimdi buradan Konak Meydanı'ndan 4 yıl içinde bitireceğimiz dünya çapındaki projelerden bahsedeceğim. İzmir milli iradenin kalesi diyecek miyi? 7 Haziran'da Cumhurityetin sadece lafını edenlere bir ders verecek miyi? İzmir istiklal ister, istikbal ister, itibar ve onur ister. Al bayrağa onuru kim kazandırdı" şeklinde konuştu. 

BAHÇELİ MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERİYOR 
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin milliyetçilik dersi verdiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, yapılan çalışmaları anlatarak, "Gelip burada milliyetçilik dersi veriyor. Biraz da ona gelelim. Biz o zaman Cumhurbaşkanımızla Orhun Anıtları'na gittiğimizde ilk Türk Destanının bulunğu yer metruktu, onun yolunu kim yapt? Kırım tatarları sahipsizdi bincelerce evi kırım tatarlarına kim verdi'"diye konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise "SKK'yı bitirdiği gibi Türkiye Cumhuriyetinin hazinesini de bitirecek. Kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adama millete öncülük yapabilir mi'" sözleriyle yüklendi.  



GERÇEK ÖZGÜRLÜKÇÜ KİM' 
Özgürlükçülük konusunda da ders verdiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Özgürlükçülük dersine gelelim. AK parti iktidara geldiğinde olağan üstü hal vardı. Olağan üstü hali kim kaldırd? Demokratik hakların kim getird? Karakolara işkencelerle anılırdı işkenceleri kim sıfırlard? Türkiye'de işkence var diyen var m? Gerçek özgürlükçü ki? Devlet güvenlik mahkemelerini kim kaldırd? Şimdi şerefli TSK görevini yaparken demokratik kurallar içinde yeniden inşa eden ki? Buradan ilan ediyorum ikna odalarını kim kaldırdı. Türk kadınlarının hepsinin onuru bizim onurumuzdur. Kadınlarımızın ister başı açık olsun, ister kapalı olsun o ya da şu siyasi görüşe sahip olsun. Türk kadının onurunu hiçbir zaman çiğnetmeyeceğiz. Türkiye'de partiler iki günde bir kapanıyordu. Biz Hasan Tahsin'in mekanından konuşuyoruz. Kuvayi Milliye ateşini yakmaya var mıyız'" diye konuştu. 

YAŞAM BİÇİMİNE 12 SENEDİR MÜDAHALE ETMEDİK 
Davutoğlu, "Yaşam biçimine müdahale 12 senelik iktidarız, kimin  nesine karışıld? Kimseye neden şöyle giyiniyorsun deniyor m? 28 Şubat'ta insanların gerçekten yaşamına müdale ederken, şimdi hiç olmamış olaylar üzerinden korku yaymaya çalışıyorlar. Tek bir vatandaşımızın dahi inancına müdahale edilirse önce ben konuşacağım. Önce ben haykıracağım. Kimse özgürlükler üzerinden yaşanan demokrasiyi zedelemesin. Birileri AK Parti'yi durduralım diyor AK Parti'yi durdurmak Türkiye'yi durdurmak olur" diye konuştu. 

CHP, MHP VE HDP'YE YÜKLENDİ 
CHP, MHP ve HDP'yi eleştiren Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Üçü de koalisyon istiyor. CHP diyor ki HDP barajı aşsın diyor. CHP'nin ulusalcı seçmenlerine sesleniyorum; HDP ile omuz omuza yürüyen CHP'den memnun musunu? Gelelİm MHP'ye. Genel başkan yardımcısı da HDP'nin barajı aşması iyi olur demiş. Güya MHP HDP'ye karşıydı. Bakın el eleler. HDP de diyor ki, Mersin ve Adana olaylarından sonra, MHP işareti yapmışlar gibi gösteriyorlar, MHP'liler çıksın AK Parti yaptı desin. Görüyor musunu? Kimin eli kimin cebi. HDP kışkırtıcılık yapıyor MHP kazanıyor. Hesapları şu; hep beraber çalışıp AK Parti'yi durduracaklar. Durdurabilecekler m? Buradayız, buradan soruyorum; ben birinci parti olmazsam seçimde, koltuğu başkasına devrederim diyor. Onlar hayır diyor. Türkİye'de ara dönem başlatmak istiyorlar. Arkalarında Pensilvanya çetesi var, paralel çete. HDP'lilerle Diyarbakır'da konuşuyor. Sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ziyaret ediyor. Onlar dolap çeviredursun. Biz milletle buluşuyoruz milletle. Pensilvanya çetesi bunların üçünün paraleli. HDP'nin paraleli de PKK. Silahlı resimlerle Kürt vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar. Baskı ve zulme boyun eğer mi Kürt ve Türk kardeşlerimiz."

EGEGEP PROJESİNİ ANLATTI 
GAP'tan daha büyük olacağı açıklanan EGEGEP Projesi'ni Başbakan Ahmet Davutoğlu, "25 milyarlık yatırım yapıyoruz. İzmir bir kısrak başı gibi Akdeniz'e uzanana onurlu başı olacak. İzmir'i kendi kaleleri sananları terörist ve paralelcilerle iş birliği yapanlara ders vermeye hazır mıyı? 78 milyonu birleştirecek miyiz'" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.