Dolar 32,3117
%-0.52
Euro 34,6890
%-0.34
Altın 2.414,270
%-0.35
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’nın Yeşil Atağı devam ediyor

Balçova’nın Yeşil Atağı devam ediyor

Balçova Belediyesi ilçedeki yeşil alanların vatandaşlar tarafından daha rahat kullanımı için çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenen Şehit Öğretmenler Parkı’nın açılışını yapan Başkan Çalkaya mahalle sakinlerine bir de heykel sürprizi yaptı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2013 - 10:26
İZMİR-Balçova Belediyesi ilçedeki çocuk oyun parklarının tamamını yeniledikten sonra şimdi de diğer parkların çevre düzenlemesini tamamlıyor. Yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Çetin Emeç Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı’nın Rekreasyon çalışmaları tamamlandı. Emeklilerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki vatandaşların daha rahat kullanması göz önünde tutularak yapılan çalışmalar da parkın yeşil dokusu da değiştirildi.

Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen parkın açılışında Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya mahalle sakinlerine bir de heykel sürprizi yaptı. Heykel sanatçısı Zafer Dağdeviren tarafından yapılan Şehit Öğretmen Anıtı’nın da açılışı gerçekleştirildi. Çocukları şiddetten koruyup kendini siper eden bir öğretmeni sembolize edilen anıt Başkan Çalkaya ve meclis üyeleri tarafından açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Çalkaya “Biz yıllardır kentimizin eksik altyapısı ile uğraşıyoruz. Son yağmurlar da bu çalışmamızın olumlu karşılığını gördük. Şimdi kente bir kimlik kazandırmak için çalışıyoruz. Yeşil alanlar, parklar, meydanlar, heykeller bir kentin kimliği açısından çok önemlidir. Daha önce iki ayrı noktaya kadınları sembolize eden heykeller yaptırdık. Şehit Öğretmenler parkımız için de bir öğretmen ama çocuklarını koruyan kadın bir öğretmen heykelinin uygun olacağını düşündük” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.