Dolar 32,1863
%-0.23
Euro 35,0633
%0.23
Altın 2.470,630
%0.99
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı 300 çocuk yüzmeyi öğrendi, sertifikasını aldı

Bucalı 300 çocuk yüzmeyi öğrendi, sertifikasını aldı

Buca Belediyesi’nin yaptırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ücretsiz yüzme öğrenen 7-12 yaş arasındaki 300 çocuk sertifika ve madalyalarını aldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, düzenlenen törende velileri ve çocukları kutladı, ilçede tam olimpik yüzme havuzu yapacaklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2013 - 14:42
İZMİR - 3 Ay önce tamamlanan ve sertifikalı antrenörler eşliğinde Bucalı çocuklara ücretsiz yüzme kursu verilen Olimpik Yüzme Havuzu’nda büyük bir neşe vardı. Bucalı çocuklar yüzme sertifikalarını alırken, velileri de çocuklarını alkışladı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 25 yıl önce oğlunu yüzme öğrenmesi için Hatay semtindeki Fatih Koleji havuzuna götürmek zorunda kaldığını anlatırken, Buca’da tarihi bir anın yaşandığını kaydetti. Tatı, “15 -20 yıldır bugünü bekliyordum. Benim için büyük bir mutluluk. Çocuklarımızı ve onları buraya getiren velilerimizi kutluyorum” dedi.

Yarış yapıldı

9-12 yaş gruplarında yüzme öğrenen Ecem Karagülle, Engincan Karagülle, Sevil Filiz, Murat Korkmaz ve Damla Özkale’nin yaptığı sembolik yarışlarla başlayan törene Başkan Tatı’nın eşi Oya Tatı, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ve muhtarlar ile çok sayıda veli katıldı. Tribünleri dolduran veliler Başkan Tatı’ya teşekkür ederken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da 4.5 yıldır kendisine destek veren ilçe halkına teşekkür etti. Tesisin aynı zamanda ilçenin 320 kişilik ilk tiyatro ve gösteri salonunu barındırdığını, spor salonu, sauna, hamam ve havuzun yanı sıra kültür etkinliklerinin yapılacağı salonların bulunduğunu belirten Tatı, binanın 5.6 milyon liraya mal olduğunu kaydetti. Buca’da ilk kapalı modern pazaryerleri kazandırıldığını, okulların, camilerin ibadet alanların onarıldığını, büyük park ve rekreasyon alanlarının bitirildiğini belirten Başkan Tatı, Gediz Kültür Merkezi’nin de önümüzdeki günlerde açılacağı müjdesini verdi. Tatı, ilçeye tam olimpik yüzme havuzu yapılacağını da belirtirken, “İnşallah ikinci havuzumuz ile birlikte şampiyonlar da çıkaracağız. Bizler yüzme bilmiyoruz ama çocuklarımız torunlarımız yüzme öğrenecek. Tüm Bucalı çocukların yüzme öğrenmesini sağlayacağız. Kendilerini önümüzdeki dönem malzemelerini temin ederek, ücretsiz servislerimizle buraya getirmeyi planlıyoruz” dedi. Başkan Ercan Tatı, önümüzdeki dönemde de başta Şirinyer Projesi olmak üzere önemli yatırımların yapılacağını anımsattı, desteklerinden dolayı velilere teşekkür etti.

Ne dediler '

Yüzme havuzuna çocuklarını getiren veliler Başkan Ercan Tatı’ya teşekkür ettiler. Velilerden Fatma Gürsoy çok iyi bir imkan ile havuza çocuğunu getirdiklerini belirtirken, Ayfer Kanzak ve Nazan Çetin de Buca’nın çok güzel bir esere kavuştuğunu söyledi. Sevgi Ferit Akın İlköğretim Okulu’nda sınıf annesi olduğunu belirten Mine Eslek ise hem çocuğunu hem de sınıftaki çocukları eğitime getirdiğini belirtti, “Başkan Ercan Tatı’ya çok teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir tesiste çocuklarımız yararlandı” dedi, 22 yıllık denizci olan Teoman Derin ise “Yıllardır kaptanlık yapıyorum. Bucalıyım ama çocuğuma eğitim aldıracak böyle bir tesisimiz olmadığı için ne yapacağımızı bilemiyorduk. Bu güzel havuzu düşünen ve ilçemize kazandıran Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.