Dolar 32,2065
%-0.17
Euro 35,0713
%0.26
Altın 2.472,230
%1.06
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi öğrencilere bilimi sevdiriyor

Bornova Belediyesi öğrencilere bilimi sevdiriyor

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitim alan öğrencilerin sayısı 6 bine ulaştı. Son olarak eğitimini tamamlayan 240 çocuğa sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi. Başkan Sındır, ‘‘Çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar, fiziki olarak yaptığımız binalardan çok daha önemli’’ dedi

  • Ege Postası
  • 15.12.2013 - 09:52

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin Genç Kaşifleri sertifika heyecanı yaşadı. Genç Kaşifler Bilim Evi’nde verilen eğitimden geçen 18. dönem kursiyerleri, sertifikalarını Çamdibi Katlı Pazaryeri’nde düzenlenen tören ile Bornova Belediye Başkanı  Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın elinden aldı. Velilerin de katıldığı törende 240 öğrencinin sertifikaların bizzat veren Başkan Sındır, hepsiyle tek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Eğitim ve öğretimin, özellikle de bilimim geleceğimiz için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Sındır, ‘‘Kültür, sanat ve spor alanlarında da pek çok kursumuz var. Bornova Belediyesi olarak çocuklarımıza ve gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Eğitim ve öğretim alanında verdiğimiz tüm bu hizmetler benim için bir bina yapmaktan çok daha önemli. Asıl olan çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar. Amacımız; Onların geleceğin aydın insanları olması ve bu ülkeyi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere taşıması. Bizim tüm çabamız bunun için’’ diye konuştu.

6 bin öğrenci eğitim aldı

2008 yılından beri çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 6 bin dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisine fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik bilim alanlarında laboratuvar çalışması yapma olanağı buldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan fen bilimlerine meraklı öğrenciler deney ağırlıklı çalışmalara katılarak “katılım belgesi” aldı.

Amaç bilimi sevdirmek

Genç Kaşifler Bilim Evi, bilgi ve teknoloji çağında, keşfetmeye hevesli, matematik, teknoloji ve fen bilimlerine meraklı çocukları bir araya getirmek, bilimi sevdirmek, birer bilim insanı olma yolunda yönlendirmek ve desteklemek, küçük yaştan başlayarak araştırma yapmaya, soru sormaya, analitik düşünmeye teşvik etmek amacıyla hizmet veriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.