Dolar 32,4139
%-0.21
Euro 34,7863
%-0.06
Altın 2.419,280
%-0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre merkezi tartışması

Kongre merkezi tartışması

Chp Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, Başbakanın geçtiğimiz günlerde adaylarını ilan etmek için gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde yaptığı açıklamaların tam bir fiyasko olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2013 - 10:17
İZMİR-"İzmir Büyükşehir Belediye Başkani Aziz Kocaoğlu'nu işaret ederek diyor ki başbakan 'İzmir CHP’den çok çekti. Yollarda, Chp'nin beceriksizliği gördük... İzmir niçin bir kongre şehir deği? Türkiye'nin ilk fuarı İzmir'de kurulduğu halde, niçin acaba bir İzmir'de 5 bin kişilik kongre merkezleri yok, nede? Bu bir ufuktur. Burada CHP belediyeleri oldu. Buraya AK Parti'nin eli değmedi. Bir kongre merkezi bile yapamadılar. Bir iktisat kongresi yapalım dedik, bir otelin 500 kişilik salonunda yaptık. Ne yazık ki bir yer bulamadı'. Oysa başbakanın, yıllardır İzmir'e hizmet veren Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nin varlığından haberi bile yok. Her türlü alt yapıya sahip, 3.000 kişilik Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi, gerekirse 5.000 kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Toplu yemek salonları, kafeteryaları, 10 ayrı salonu var ve 7000 m2 sergi alanına sahip. Türkiye'de en iyilerinden sayılabilecek sayılı akustiğe ve sahnelerine sahip bu tesis yıllardır hizmetine devam etmekte. Ama ne yazık ki başbakan'ın İzmir'e olan ilgisi ve bilgisi de böylece ortaya çıkmış oldu".

Gürkan "Aziz Kocaoğlu'nu beceriksizlikle suçlayan başbakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi özkaynaklarıyla Adnan Saygun Sanat Merkezi de dahil olmak üzere çok sayıda kültür merkezi ve toplantı salonu kazandırdığından habersiz. Yine hükümetten destek almadan Karşıyaka’da büyük bir opera binasını ve şu anki fuar alanında da 12 bin kişilik Türkiye’nin en büyük kongre merkezini oluşturulduğunu da bilmemektedir" dedi.

Gürkan "Başbabakanın İzmir'de hangi yolu kullanarak gözlem yaptığını bilemiyorum ama Bornova'dan geçseydi, Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen ve tamamlanamayan Kültür merkezini görebilirdi. Başbakanın, Kültür bakanlığı tarafından yapımı 11 yıldır becerilemeyen bu kültür merkezini de bilmediğini sanıyorum. Yoksa "beceriksiz" nitelemesi yapacağı kişiyi karıştırmazdı diye düşünüyorum" diyerek sözlerini sürdürdü.


Akp iktidarının Chp'li belediyeleri engellemeye yönelik bir tavrı olduğu söyleyen Gürkan "Homeros Bulvarının açılış konuşmasında Chp'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tati, 'Maliye Bakanlığı'na 4,5 yıl önce kongre merkezi projesini gönderdiğini, dosyanın yıllardır Maliye Bakanlığı’nın önünde beklediğini' söyledi. Sanırım Başbakanın bu engellemelerden de haberi olmasa gerek" dedi.

Ayrıca fuar alanlarının, kongre merkezlerinin, hatta kazı ve restorasyon çalışmalarının ne zamandan beri belediyeler yapıldığını soran Gürkan "Bu tür çalısmaların devlet bütçesinden yapılması gerekmiyor m? Bütün dünyada bu tür işleri merkezi hükümet ve devlet organları yapar. Ama Akp iktidarı İzmir'e üvey evlat muamelesi yaptığı için Agora restorasyonu, antik tiyatronun ortaya çıkarılması gibi çalışmalar da dahil olmak üzere, hepsi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çabalarıyla yürütülmektedir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.