Dolar 32,4052
%0.14
Euro 34,7845
%-0.02
Altın 2.397,650
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bal-Göç'ten doğaya 10 bin fidan

Bal-Göç'ten doğaya 10 bin fidan

İZMİR Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, kuruluşlarının 30. yılı anısına Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak, Çeşme-Ildırı - Kadıovacık Mevkiinde 10 bin fidanlık "İzmir BAL-GÖÇ Ormanı" oluşturdu.

  • Ege Postası
  • 14.04.2015 - 11:16
İZMİR- Ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen fidan dikim törenine çok sayıda dernek üyesi ve aileleri katıldı. Şenlik havasında geçen fidan dikim töreninde, ağaçlandırma sahasındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma çalışmalarının İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapıldığını söyledi. Gençol, İzmir BAL-GÖÇ Ormanı'na biner fidan bağışlayarak katkıda bulunan Boran Emlak Korusu, Fikri Çelik Korusu, Koç İnşaat Korusu, Behçet Güler Korusu, Şehit Asteğmen Basri Kurtuluş Korusu, Sabahattin Vatansever Korusu, Sabri Çelik Korusu, Mesut Başkır Korusu, Gaziemir Sarnıç Korusu sahiplerine plaketlerini takdim etti.

Törende söz alan İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Fahriye Ersoy, "Biz Balkan göçmenlerinin yeşile olan tutkusu, doğaya olan saygısı herkesçe bilinir. Dağlık, ormanlık bölgeleri tanımlamak için kullanılan 'Balkan' kelimesi bizimle özdeşleşmiştir. Ağaç bizim için son derece önemli. Bu konuda farkındalık yaratmak ve en değerli varlığımız olan ormanlarımızın zenginleştirilmesini sağlamak amacıyla yola çıktık. Bizler, ortak amaçlar için bir araya gelmiş, güç kaynaştırmış kişileriz. Bugün aynı güçle 10 bin fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Fidanlarımızın ağaçlara dönüşme sürecini de birlikte izleyeceğiz. Ailelerimiz göç ettiğimiz toprakları ağaçlandırdı, biz bu bilinçle büyüdük. 'Doğayı seviyorum' demekle, doğa sevgisine sahip olamaz insan. Onu sevmek; ona emek vermek, ona karşı sorumluluk hissetmek, onu oluşturan tüm unsurların varlığından mutluluk duymaktır. Gençlerimiz de bu anlayışla yetişsin istiyoruz, sahip çıkacakları ve genişletecekleri bir orman bırakmak istiyoruz onlara. Ağaçlandırma çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu güzel töreni anlamlı kılan herkese, orman oluşturma isteğimizi geri çevirmeyen Ege Orman Vakfı'na ve buraya üyelerimizin ulaşımını sağlayan Gaziemir, Bornova ve Menderes belediyelerine çok teşekkür ederim" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.