Dolar 32,2798
%0.02
Euro 35,0357
%-0.14
Altın 2.472,890
%0.27
Bist-100 10.540,00
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır'dan vekillere çağrı: 'Onuru olan zammı kabul etmesin'

Bayır'dan vekillere çağrı: "Onuru olan zammı kabul etmesin"

İktidarın Temmuz ayında 100 liralık maaş artışı yapılacağına yönelik vaatlere sert tepki gösteren emekliler İzmir’de Konak Meydanı’nda bir protesto gösterisi düzenledi. DİSK Emekli-Sen tarafından düzenlenen eylemde iktidara seslenen emekliler, maaş zamlarının seçim vaadini olduğunu ve emeklilerin oyunu ipotek altına almak için ortaya atıldığını savunurken, “TBMM’deki vekillere 740 TL zam yaptılar. Onuru olan bu zammı kabul etmesin” çağrısı yaptı. Bayır'dan vekillere çağrı: "Onuru olan zammı kabul etmesin"

  • Ege Postası
  • 13.04.2015 - 13:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Emekliye verilen son ücret artışları karşısında milletvekillerine yapılan 740 TL’lik maaş zammını protesto etmek amacı ile Konak Meydanı’nda toplanan DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi, hükümete sert tepki gösterdi. Seçimler öncesinde zam vaatleri ile emeklinin kandırılmaya çalıştığını açıklayan emekliler, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Saraya değil, emekliye bütçe” sloganları ve pankartlar eşliğinde eylem düzenledi. Sendika üyesi emeklilerin yanı sıra, CHP İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Tacettin Bayır’ın da destek verdiği eyleme katılan vatandaşlar da düzenlenen serbest kürsü etkinliği kapsamında etkinliğe katılım gösterdi.

“EMEKLİYE 100 TL ZAM YALAN”
DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dini bayramlarda emekliye iki maaş” müjdesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Bu ikramiye Türkiye’yi batırır” şeklinde açıklama yaptığına değinerek, “İktidar Temmuz ayında vereceğini açıkladığı, 100 lira artışla milyonlarca emeklinin gözünü boyamayı ve oylarım ipotek altına almayı hedeflemektedir. İktidarın alışık olduğumuz emekli düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisinden başka bir şey beklemek kendimizi kandırmak olurdu. Ancak birileri Başbakan’ı uyarmış olacak ki, ilk açıklamasından bir hafta sonra partisinin grup toplantısında müjdeyi patlattı ve Temmuz ayında bin liranın altında aylık alan emeklilere 100 lira artış verileceğini açıkladı” dedi.


 
“İNTİBAK YASASI NE OLDU'”
“Biz bu açıklamaların yabancısı değiliz” diyerek sözlerini sürdüren Şube Başkanı Yılmaz, geçtiğimiz seçimler öncesinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın intibak yasasına yönelik sözüne değinerek, “Ne oldu İntibak dedikleri ucub? Bir yasayla işi geçiştirdiler. Başbakanın, yapılacağını açıkladığı 100 TL’lik zam, emeklilerinin tümünün alacağı artış değildir. Bu açıklamadan sonra gerek yandaş basın gerekse hükümet yetkilileri bu artıştan 5 milyonun üzerinde emeklinin yararlanacağını açıklayarak milyonlarca emekliyi sürükledikleri sefaleti açık etti. Hani SSK emeklilerinin en düşük aylığı 1047 lira, Bağ-Kur emeklilerinin ki ise 1020 TL id? O zaman 1000 liranın altında aylık alan emekli uzaydan mı geld? Farkında olmadan, milyonlarca emekliyi sürüklediğiniz sefaleti itiraf ettiniz” diye konuştu.
 
“EMEKLİNİN OYUNU İPOTEK ALTINA ALMA İSTİYORLAR”
Yılmaz sözlerinin sonunda “Diğer yandan ise 5 milyon emeklinin tamamı 100 lira artış almayacaktır. Zira bin-bin 100 TL arası aylık alan emeklilerin aylıkları bin 100 liraya tamamlanacağına göre bin 10 lira alan bir emekli 90 lira, bin 90 alan emekli ise 10 lira artış alacak demektir. Açlık sınırının bin 308 TL. Yoksulluk sınırının 4 bin 700 TL oldu. Türkiye'de bin liranın altında aylık alan emeklilere verilecek 100 lira artış, emeklilerin hiçbir derde derman olacak kadar bir artış değildir. Artışın Temmuz ayında verilmesi de ayrıca tartışılması gereken durumdur. Hükümete sormak gerekmez mi neden şimdi değil de seçimden sonr? Sizin iktidar olacağını garantisi nedi? Millet size İktidar olacağınıza dair senet mi verd? İktidar bu düzenlemeyle önce oy sonra maaş artışı diyerek, milyonlarca emeklinin oyunu ipotek altına almak istemiştir” dedi ve “Bu yalana 7 Haziran’da dur diyeceğiz. Emekliler olarak bu kandırmacaya bir son vereceğiz” sözleriyle konuşmasına son verdi.
 


BAYIR’DAN FLAŞ ÇAĞRI: ONURU OLAN VEKİL KABUL ETMESİN
Eyleme katılan CHP 1’inci bölge milletvekili adayı Tacettin Bayır, TBMM’deki vekillere flaş bir çağrıda bulunarak, “Biz meclise girdiğimizde bu yağmalamanın önüne gideceğiz. Emekliye izlenen haksız tutuma ve adaletsizliğe dur diyeceğiz. O mecliste onuru olan milletvekilleri bu 740 TL’lik zammı almasın, iade etsin” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.