Dolar 32,6384
%1.13
Euro 34,9278
%0.07
Altın 2.435,010
%0.74
Bist-100 10.482,00
%0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla Birgi’de taş ocağına karşı eylem

Urla Birgi’de taş ocağına karşı eylem

Urla’ya bağlı Birgi Köyü yakınlarına kurulacak taş ocağı için çevreciler eylem yaptı. Eyleme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, köylüler ve çevreciler katıldı. ​Urla Birgi’de taş ocağına karşı

  • Ege Postası
  • 13.04.2015 - 11:12
İZMİR - Urla’nın Birgi Köyü merkezine 950  metre uzaklıktaki Çipinoz Boğazı mevkisinde 100 hektarlık alan için ruhsat alan şirketin 20 hektarlık alanda kuracağı taş ocağı ve kırma eleme tesisine karşı eylem yapıldı. Birgi Köyü'nde düzenlenen eylemde, köylüler ve çevrecilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Büyükşehir Belediyesi olarak Yarımada Bölgesi’nde kırsal kalkınmayı destekleyici projeler hayata geçirdiklerini ifade etti. Köy halkına seslenen Kocaoğlu, “Biz her zaman yanınızdayız ancak bu taş ocağının açılmasını siz önleyebilirsiniz. Sizin kararlığınız karşısında hiçbir güç duramaz” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise taş ocağına, rüzgar enerji santraline, balık çiftliklerine değil bunların usulsüz, kaidesiz ve hukuki olmadan verilen ruhsatlarına karşı olduklarını söyledi. Tüm amaçlarının yaşadıkları çevreye sahip çıkabilmek, sahip çıkarken bozmamak olduğunu söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Sonuna kadar bu işin arkasındayız. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de, taş ocağının bölgenin doğal dokusunu tamamen bozacağını ifade etti.



Birgi Köyü sakinleri, taş ocağının kendi köyleriyle birlikte çevredeki köylere de zarar vereceğini ileri sürdü. Kendilerine destek olmaya  gelen çevrecielere yetiştirdikleri ürünlerden hazırladıkları yöresel yemeklerden ikram eden köylüler, “Taş ocağı yapılırsa bu doğal ürünler artık yetişmeyecek” dediler.


Çevreciler, konuşmaların ardından taş ocağının kurulacağı bölgeye kadar yürüdü.


Tacettin Bayır, Birgi Eylemine Destek Verdi
CHP İzmir 1.Bölge 4. Sıra Milletvekili Tacettin Bayır, Urla’nın Birgi Köyünde yapılmak istenen maden ocağına ‘’Dur’’ demek için yapılan eyleme katıldı.
 

Ranta Dur Demek Zorundayız

Bayır, ’’Burada yapılmak istenen maden ocağı adı altındaki katliamı, geleceğimiz, onurumuz olan çocuklarımızın, yaşam hakkı olan doğayı, ellerinden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için, doğa için dur diyeceğiz.  Gözünü; rant bürümüş bugünkü iktidarın,  doğanın tabii dengesini bozacak, gelecek nesillerin sağlığını tehdit altına alacak her türlü girişime karşı çıkmak zorundayız. Burası İzmir, Burası Yarımada, burası duyarlı insanların yaşadığı yer, biz burada olduğumuz sürece bu ocağın bölgemizi kirletmesine izin vermeyeceğiz.

Sandıkta Gereken Cevabı Veririz

Rant uğruna, birilerini kayırmak adına, burayı taş ocağı yaparak, Res’leri, Hes’leri yaparak, doğamızın ekolojik dengesini bozan bu anlayışa, 7 Haziran’da gerekli cevabı vereceğiz. Bizim toprağımıza, suyumuza, dağımıza, ormanımıza dokunanı, bizde sandıkta gereken cevabı veririz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.