Dolar 32,3723
%-0.34
Euro 34,7305
%-0.22
Altın 2.398,210
%-1.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'de renkli Girit festivali

Tire'de renkli Girit festivali

İZMİR'in Tire İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Girit'ten Tire'ye Lezzet ve Kültür Festivali', coşkulu ve keyifli geçti. Girit müziklerinin seslendirildiği, ot toplama ve yemek yarışmalarının yapılan festival renkli geçti.

  • Ege Postası
  • 14.04.2015 - 09:33
Tire Belediyesi, Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Tire Kent Konseyi'nin işbirliğiyle ilçeye bağlı Turgutlu Mahallesi'nde bu yıl 'Girit'ten Tire'ye Lezzet ve Kültür Festivali'nin ikincisi düzenlendi. CHP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eşi Yüksel Çiçek, Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Sadık Çelik Örs, Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu ve eşi, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş festivale katıldı. Japon-Türk Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi Japonlar ile Manisa, Edirne, Tarsus, Söke, Kuşadası ve Mudanya'da yaşayan Girit kökenliler de festivalde yer aldı.

MÜZİĞE DOYDULAR

Renkli geçen etkinlikte; kurulan sahnede Zafer Suntekin yönetiminde Tire Belediyesi Orkestrası 'Girit' adlı oratoryoyu sunuldu. Gençlik Merkezi oyuncularından oluşan kızlardan oluşan ekip, erkek kıyafetleri içerisinde 'Girit' yöresi hak oyunlarını sergiledi. Tire Belediyesi Sanat Musikisi Korosu 22 kişilik ekibi ve saz ekibi de Şef Sadrettin Yavaş yönetiminde 6 eserden oluşan mini bir konser verdi. Son olarak sahne alan 'Sako Band' isimli grup, Girit şarkılarından oluşan bir konser verdi.

YARIŞMALARLA GİRİT MUTFAĞI 

Kurulan stantlarda vatandaşlar, Girit'e özgü hediyelik eşya, yöresel pancar ve otlardan satın alma fırsatı yakaladı. Ayrıca Girit yemeklerinin tadıldığı stantlarda, uzun kuyruklar oluştu. Festivalde düzenlenen 'ot toplama' ve 'ot yemekleri' yarışmaları heyecan yarattı. Yemek yarışması için aralarında Katip Çelebi, Yaşar, Ekonomi üniversitelerin gastronomi bölümlerinden akademisyenleri, turistik otellerin aşçıları, Tireli restoran sahipleri, aşçı dernekleri ve bazı STK temsilcilerinin oluşturduğu 17 kişilik jüri heyeti, hazırlanan yemekler içinden seçim yapmakta zorlandı. 'Karışık ot kavurma', 'kuzu etli şevketi bostan', 'zeytinyağlı ot kavurma', 'kuzu etli arap saçı', 'marul yemeği', 'sarmaşık kavurma' ve 'yaprak sarma dolması' gibi lezzetler beğeni topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.