Dolar 32,2824
%0.02
Euro 35,0989
%0.04
Altın 2.477,680
%0.46
Bist-100 10.470,00
%1.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tünelin faturası belediyeye!

Tünelin faturası belediyeye!

Kentim merkezi konumundaki Konak’ta yaşanan trafik çilesi hızla devam ederken, son günlerde yapımı devam eden Konak Tünelleri’nin getirdiği sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Kent merkezini adeta felç eden ve kilometrelerce araç kuyruğu oluşmasına yol açan tüneller nedeniyle daraltılan yollar ve değişen güzergahların faturası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kaldı. Konak tüneli'nin faturası

  • Ege Postası
  • 13.04.2015 - 14:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “Ulaşımda tıkanan damarlar açılıyor” sloganıyla yapımına başlanan Konak Tünelleri nedeniyle oluşan trafik kaosu yeni bir boyut kazandı. Mayıs ayında tamamlanarak hizmete gireceği duyurulan tünellerin Konak istikametindeki Bahribaba Parkı çıkışında yaşanmaya başlanan yeni yoğunluk neticesinde tıkanan yolları açmak da Büyükşehir Belediyesi’ne kaldı.
 
 
TÜNELİN FATURASI BELEDİYEYE
Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yapımına başlanan “Çılgın proje” Konak Tünelleri nedeniyle Konak Trafiği alt üst olurken, her gün değişen güzergahlar ve trafik akışındaki düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Özellikle mesai saatlerinde yaşanan yoğunluk neticesinde oluşan trafik sıkışıklığı nedeniyle İzmirlileri çileden çıkartan tünelin getirdiği bu ek yükü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi çözmek zorunda kaldı.
 

TÜNEL YÜZÜNDEN YEŞİL ALANLAR KALDIRILDI
Yeşildere’den Konak’a uzanan 1,6 kilometrelik ekspres güzergahın kent merkezine uzanan çıkışında Mayıs ayındaki açılış için son hazırlıklar devam ederken, tüneli sahil şeridine bağlayacak ana güzergah ise tecrit edildi. Tünellerin hizmete girmesi sonrasında oluşacak yeni trafik düzeni neticesinde Konak’ta daraltılacak olan ana bulvar üzerinde yeni yollara ihtiyaç duyulmaya başlandı. Oluşan bu durum üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi önünde bulunan ve yeşil alan olarak kullanılan bölümde mecburi düzenlemeye gitti. Buna göre, kültür merkezinin yan cephesinde kalan yeşil alanlar tünel nedeniyle kaldırılırken, daha önceden ana yolda kalan otobüs durakları ise zoraki olarak buradaki yeni iç bölüme taşındı. Yapılan yeni yol düzenlemesi kapsamında herhangi bir kamulaştırma işlemi uygulanmazken, tünelin getireceği ek yükü ortadan kaldırmak için belediye elindeki yeşil alanlardan vazgeçmek zorunda kaldı.
 

OTOBÜS DURAKLARI DA ARAPSAÇI OLDU!
Yapılan son düzenleme sonrasında İzmirliler yeni bir sürprizle karşılaşırken, daha önceden alıştıkları düzenden de vazgeçmek durumunda kaldı. Karşıyaka ve Narlıdere yönüne çalışan belediye otobüslerinin ana durağı konumuna gelen alandaki bu yeni düzenleme ile yolcular yeni bir karmaşa ile karşı karşıya kalırken, vatandaşlar otobüs duraklarında ve hat güzergahlarında tünel nedeniyle yapılan değişiklikler sonrasında çektikleri sıkıntıların ise devam ettiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.