Dolar 32,4827
%0
Euro 34,8699
%0.18
Altın 2.421,690
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslan'dan Vali Toprak'a ziyaret

Aslan'dan Vali Toprak'a ziyaret

Ege-Koop Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ege-Koop Proje Merkezi’nin hazırladığı marka projelerle ilgili bilgi verdi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 09:50
İZMİR- Ege-Koop’un çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Toprak, “İzmir’de çarpık kentleşme büyük sorun. Ya Ege-Koop olmasaydı, İzmir’deki kaçak konut sayısı ne olurd? Ege-Koop artık kentleş dönüşümde de aktif görev almalı” dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Ege-Koop’un çalışmalarını incelediğini, İzmir ile ilgili tüm çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Vali Toprak, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a övgüler yağdırdı. Kentsel dönüşümü önemsediğini ve Ege-Koop’un kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yerinde dönüşümde görev alması gerektiğini belirten Toprak, “Bugüne kadar İzmir’in hak ettiği planlı kentleşme maalesef gerçekleştirilememiş. Bakın Ege-Koop İzmir’in 11 ilçesinde 30 bin konut yapmış, ya bu konutları yapmasaydı yüzde 60’ı kaçak olan İzmir’de durum ne olurdu. Geçenlerde Buca’da sizin yaptığınız konutları gördüm, işte planlı kentleşme böyle olmalı, dedim. Ya Ege-Koop olmasaydı, İzmir ne olurd? Ege-Koop artık yeni kentler üretmemeli, kentsel dönüşümde aktif görev almalı, düzenli kentler oluşturmalı. Valilik makamına gelirken çevredeki çarpık yapılaşmayı görüyorum ve çok üzülüyorum. İzmir, çarpık kentleşmenin kurbanı olmuş. Herkes el ele vermeli, artık İzmir için bir şeyler yapılmalı, siyaset bir kenara bırakılıp hizmet üretilmeli” diye konuştu.

Ege-Koop Proje Merkezi’nin projeleriyle ilgili bilgi alan Toprak, Sağlık Serbest Bölgesi’nin mutlaka İzmir’de kurulması gerektiğini belirtti, “Diyarbakır’da görev yaparken, sağlık serbest bölgesiyle ilgili birçok çalışmaya katıldım. Konuyu çok yakından biliyorum. Eğer tek bir sağlık serbest bölgesi kurulacaksa bunu elbette İzmir hak ediyor. Ancak çok yakında ülkemizin birkaç önemli bölgesinde sağlık serbest bölgesi kurulacaktır, mutlaka bunlardan biri de İzmir olacaktır. Sağlık kenti İzmir serbest bölgenin kurulmasıyla bir çok yönden gelişecektir. Bu konuyu çok önemsiyorum” dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da Ege-Koop Proje Merkezi’nce hazırlanan Atayol ve Egem 35 projeleriyle ilgili bilgi verdi, “ Ege-Koop dün olduğu gibi bu günde İzmir için projeler üretmeye, kentsel dönüşüm çalışmalarında aktif görev almaya hazırdır. Sayın Valimiz ile birlikte İzmir’in geleceği için, modern bir kent yaratmak için birçok önemli projeye imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.