Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7930
%-0.21
Altın 2.421,330
%-0.36
Bist-100 9.748,00
%1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakız Adası açıklarında silah yüklü bot ele geçirildi

Sakız Adası açıklarında silah yüklü bot ele geçirildi

Ege Denizi’nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili 4 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Sakız Adası’ndan Türkiye’ye getirilmeye çalışılan silah ve patlayıcı mühimmat yüklü bir bot ele geçirdi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 09:34
İZMİR- Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan vatandaşı, ikisinin ise Türkiye vatandaşı olduğu, Türk vatandaşı olan 2 kişinin de terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir’e gitmeye çalıştıkları ileri sürüldü. 

Yunan makamları tarafından ele geçirilen botta, 2 adet tanksavar, 4 adet el bombası, iki tabanca, çok sayıda mermi ve patlatılmaya hazır el yapımı bomba ele geçirildiği öğrenildi.

Sakız Adası açıklarındaki silah yüklü botla ilgili dört kişi tutuklandı

Ege Denizi'nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili iki Yunan ve iki Türk vatandaşı tutuklandı. Türk asıllı zanlılardan birinin, daha önce Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, Sakız Adası'ndan Türkiye'ye getirilmeye çalışılan silah ve patlayıcı mühimmat yüklü bir bot ele geçirdi. Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan, ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu, bunların da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir’e gitmeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Yunan makamları tarafından ele geçirilen botta 2 adet tanksavar, 4 adet el bombası, iki tabanca, çok sayıda mermi ve patlatılmaya hazır el yapımı bomba ele geçirildiği öğrenildi.

Yunanistan To Vima gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre botta iki Yunanistan ve iki Kürt kökenli Türk vatandaşı bulunduğu, kaptan olan 22 yaşındaki Yunan gencin, Deniz Ticaret Akademisi’nde öğrenci olduğu iddia edildi. Sitede yer alan iddialar arasında, silah yüklü botla İzmir’e çıkmayı planlayan iki Türk asıllı kişinin DHKP-C veya PKK terör örgütleri mensubu olduğu ve bu silahlarla İzmir’de eylem yapmayı planladıkları da yer aldı.

O ZANLI BAKIN KİM ÇIKTI'
Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Türkiye'ye getirilmeye çalışılan silah ve patlayıcı mühimmat yüklü botta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi H.B.’nin, Adalet Bakanlığına bombalı saldırı yapan zanlı olduğu belirlendi.

Ege Denizi'nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili dört kişinin tutuklandığı öğrenildi. Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan, ikisinin Türkiye vatandaşı olduğu, bunların da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir'e gitmeye çalıştıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınanların, terör örgütü DHKP-C üyesi H.B. ve M.Y. olduğu belirlendi.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne eşzamanlı saldırıların ardından DHKP-C üyesi H.B.’nin, bakanlığın önündeki keşif, eylem ve kaçış görüntülerine ulaşılmıştı. Terör örgütü DHKP-C üyesi H.B.'nin, Adalet Bakanlığı ek binasına saldırı yaptığı öğrenildi.

(CİHAN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.