Dolar 32,3399
%-0.06
Euro 34,8423
%0.15
Altın 2.392,670
%-0.17
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege sıcak hava dalgasının etkisine giriyor

Ege sıcak hava dalgasının etkisine giriyor

Hafta boyunca özellikle İzmir, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını belirten yetkililer, çocukların ve kronik hastalığı olanların öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını öneriyor

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 10:02
İZMİR- Yurdu etkisi altına alan sıcak hava dalgası hafta boyunca çöl sıcaklarının yaşanmasına neden olacak. Meteoroloji yetkilileri özellikle kronik hastalığı bulunanlara ve çocuğu olanlara seslenerek öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise sıcakların orman yangınlarını tetikleyeğini belirterek en ufak şüphede 177 ihbar hattına bilgi verilmesini istediler. Ayrıca yetkililer piknik ve anız ateşi konusunda da vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

40 dereceyi aşacak


Hafta boyunca yaşanacak çöl sıcakları özellikle Ege Bölgesi'nde kendisini iyiden iyiye hissettirecek. İzmir'de 40 derecelere yaklaşacak olan sıcaklıklar Aydın'da bu rakamı aşacak. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri sıcakların hafta sonuna kadar etkili olacağını belirtirken özellikle İzmir, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı kaydedildi.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri sıcaklıkların, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerini en aza indirilmeleri gerektiği uyarısını yaptı. Yine bu kişilerin gölgede bulunmaları, güneş altında ağır işler ve spor yapmamaları, ince açık renkli ve bol elbiseler giymeleri, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmaları ve bol su tüketmeleri gerektiği vurgulandı.

Yangınları tetikler


İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kuru ve sıcak havanın orman yangınlarını tetikleyeceğini belirterek bu konuda vatandaşların en ufak şüphede 177 yangın ihbar hattını aramalarını istediler. Özellikle tarlalarda anız ateşinin yakılmaması konusunda uyarılarda bulunan yetkililer piknikçilere de ormanlık alanlarda ve yakınlarında mangal ateşi konusunda dikkatli davranmalarını istediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.