Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlı: Ek protokolle ücretleri yükseltin!

Şanlı: Ek protokolle ücretleri yükseltin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde YHK kararı ile sonuçlanan ve İZENERJİ’yi greve götüren toplu sözleşme krizinde tartışmalar bitmek bilmiyor. Süreçle ilgili açıklama yapmak üzere sendikada işçiler ile bir araya gelerek bir basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, “Madem rakamlar sizleri de tatmin etmedi, o zaman ek protokol ile ücret artışı sağlayın” diye çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 29.07.2013 - 20:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 26 Temmuz’da gerçekleşen İZENERJİ Grevi ve toplu sözleşmeyi bitiren Yüksek Hakem Kurulu kararı sonrasında istifa edeceğim açıklaması yapan Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, çok konuşulacak bir açıklamanın altına imza atarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni samimiyetsizlikle suçladı. Başkan Kocaoğlu’nun süreçle ilgili yaptığı açıklamaları da hatırlatan Şanlı, İZENERJİ’de çalışan yaklaşık 4 bin emekçi adına önemli bir çağrıda bulunarak, ek protokol ile ücret artışı sağlanmasını rakamların yukarıya çekilmesini istedi.

“EK PROTOKOL GETİRİN”

Sendika önünde Genel-İş 2 No’lu Şube’de örgütlü bulunan İZENERJİ çalışanlarına seslenen Taner Şanlı, toplu sözleşme sürecinde Yüksek Hakem Kurulu’nun son sözü söylediğini ve bu durumun da işçileri mağdur ettiğini hatırlatarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, süreçle ilgili oalrak basına yaptığı açıklamada, “Sözleşmeler bizi tatmin etmedi” demiş. O zaman buradan kendisine çağrıda bulunuyorum. Madem öyle, bu sözleşmelere ek protokol ile katkı koysun ve ek ücret artışı getirsin. Yaşanan gelişmeler sonrasında asıl sorgulanması gereken, sendikamız değil, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisidir. İlk etapta bize sunmuş oldukları ücret artışları asgari ücrete yakın rakamlardı ve bunu kabul etmemiz de mümkün değildi. Biz size güvendik. Ama, sözleşmeleri masa başında bitirmeyen ve Yüksek Hakem Kurulu’na götüren de sizdiniz. Esas samimiyetsizlik burada” dedi ve hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Başkan Kocaoğlu’na çağrıda bulundu.

“YAŞANANLARIN SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”

Cuma günü hayata geçen grev kararını da yorumlayan Taner Şanlı, “Bizim tek derdimiz yaşam koşullarımızın zorluğunu anlatabilmekti. Ancak ne yazıktır ki, sendika içinde bir kısır döngü ve tartışmalar devam ediyor. Bu sorun sendikanın sorunu değil, ezilen işçi sınıfının sorunudur. Bu kavga hep vardı. Sendika yol gösteren olmak zorunda. Ama mesele sadece bizim meselemiz değildir. Yaşanan durumun suçlusu biz değiliz. Biz halen içimizde kavga ediyoruz ama, bu olayın suçlusu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ta kendisidir. Biz o grevde Büyükşehir Belediyesi’nin önünde işçi sınıfının kararlılığını gördük. Mücadeleye hazır olduğumuzu gördük. Halen daha “Biz doğru olanı yaptık” diyenlere 3 bin 300 kişi adına tepki koyduk” diye konuştu.

MÜCADELE ÇAĞRISINDA BULUNDU

Şanlı konuşmasının sonunda sendikal örgütlenmenin ülkedeki iktidar ve mevcut kanunlar tarafından önünün kesildiğini de hatırlatarak, ortak direniş çağrısında bulundu ve şunları kaydetti; “Biz öncelikle şunu sormalıyız, YHK’nın bu kararı alma hakkı var m? Bu işte birilerinin parmağı var m? Biz bu yasanın değişmesi için itiraz etmeliyiz. Bu süreçte gereken her türlü adımı attık ve her türlü yasal itirazı da sunduk. Ama geçmişte gördük, THY grevinde bile Bakanlar Kurulu aldığı tek bir kararla süreci bitirdi. YHK’ya itiraz çözüm getirmiyor. Bu ülkedeki sendikal yapı ve yasalar değişmek zorunda. Artık suçluyu içimizde aramayacağız. Bu ulusal çapta bir kavga olmalı. Kendi içimizde birlikteliği kurmalıyız. Gelin bu kavgayı birlikte başlatalım. Günü kurtarmak çare değil. Bu ülkede bu canı cehenneme yasalar değişmedikçe, bu sorunlar da devam edecek. Ben YHK kurulunun süreçteki yetkisine karşı hep birlikte direnmeye çağırıyorum. Ve bu mücadeleye TÜRK-İŞ ve diğer sendikaların da katılmasını istiyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.