Dolar 32,6006
%0.27
Euro 34,7744
%0.32
Altın 2.413,640
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar: “Babam gibi başkan olacağım”

Akpınar: “Babam gibi başkan olacağım”

CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1977-1980, 1994-1999’da Konya’nın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığı yapan babası Kenan Akpınar gibi bir belediye başkanı olacağını belirterek, “Babamın yerel yöneticilik anlayışını hep örnek aldım. Kendisi hep halkın içinde oldu. En büyük gücü halktan aldı. Mal varlığı yükselen değil azalan ender belediye başkan adaylarından biridir babam” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2014 - 09:58
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP’nin İzmir’de en çok tartışılan belediye başkan adaylarından biri de Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar oldu. Yıllar boyunca Konak’ta siyaset yapan ve MYK’dan ismi Konak Belediye Başkan adayı olarak çıkan ancak son dakikada Karşıyaka adaylığına kaydırılan Akpınar, başkan seçilmesi halinde yapmak istediklerini Egepostası’na anlattı.

"AKPINAR'DAN PAZAR YERİ MÜJDESİ"HBAER İÇİN TIKLAYINIZ

ELİMİZDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK
Seçim çalışmalarında sık sık Karşıyakalılarla biraraya geldiğini ve kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan destek istediğini anlatan Akpınar, “Karşıyakalılar ‘kente ve ülkeye sahip çıkın ve bizimle birlikte olun. Beraber olalım’ diyor. Ben hep insanlar iç içe olduğum için bu istekleri benim için zor değil. İnönü, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım Mahalleri’nde insanların en büyük sıkıntısı işsizlik. Sosyal donatı alanları olmayınca insanlar mutsuz ve umutsuz oluyor. AKP’ye oy veren yurttaşlara tek bir şey söylüyorum;  ‘size hayırlı cumalar derken milyar peşinde mi koştular yoksa sizin yanınızda mı oldular. Yoksa İş sorununuzu mu çözdüler'’ Vatandaşın sıkıntısın çözmediler. Ben kimseye yeni bir dünya, yeni bir Karşıyaka vaad etmiyorum. Elimizde sihirli değnekler yok. Ama orada yaşayan vatandaşlarımıza istihdam odaklı hizmet üretmenin en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Özellikle organize sanayi bölgesindeki fabrikalarımızla eş güdüm içerisinde, birlikte projeler üretip onlara eleman yetiştireceğiz. Eğitici bir rol üstleneceğiz. Adama göre iş değil işe göre adam hazırlamak istiyoruz. Evin hanımına, ev ekonomisine katkı sağlayacağı işler yapmak istiyoruz” dedi.



 
SEN İLK ÖNCE KENDİNE BAK!
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Tanfer Kemerli’nin kendisi ile ilgili söylediği, “CHP tepeden inme bir kişiyi burada aday gösterdi. Karşıyakalı olmayana oy yok. ‘Ceketimi assam’ kazınırım anlayışına Karşıyakalı taviz vermeyecek” sözlerine yanıt veren CHP’li Akpınar, şunları söyledi:
“O kişi ilk önce kendisine bakacak. Biz halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek olarak görürken, onlar halka hizmet etmekten öte kendilerine hizmet etmeyi her zaman ilke edinmiş insanlar. Ben hiçbir zaman helikoptere binip yeşil alan nerede var diye bakmadım. Yeşili katlederek üzerine nasıl inşaat dikerim diye de düşünmedim. Ama o zihniyet milletvekili arkadaşı ile beraber helikopterle gezip yeşil alanlara katletmek için bakıyor. Örnekköy’de depolama alınlarında benim inşaatlarım yok. Kamu mallarını yağlamamam yok. Gezi direniş ruhunu kendisinde siyasal bir bakış açısı olarak gören yeşili, doğayı ekolojik dengeyi koruyan, kentli ve kentliye sahip çıkan bir anlayışın ürünüyüm. Siyaset yaşamına bakacaksınız”

TIRNAKLARIMLA KAZIYA KAZIYA BU NOKTAYA GELDİM!
“Onun yaşı kadar benim siyaset yaşamım vardır. Doğduğum günden beri siyaset içerisinde bulundum. Hizmet etmeyi kendimize hedef edindik. 25 yıl partimde tırnaklarımla kazıya kazıya bu noktaya geldim. Öyle tepeden inme felen gelmedim. Benim arkamda medya patronları yok. Benim arkamda halk var. Bu partinin emekçi insanları var. Ben onların sesiyim. Benim insanlara karşı sorumluluklarım var. Metropol sınırları içerisinde bilmiyorlarsa öğrensinler, ‘şurada oturup buradan aday olamazsın’ diye yasak yoktur. Metropol sınırları içerisinde isteyen istediği yerde oturur istediği yerde oturur. Gelsin Karşıyaka’da adım adım gezelim. Bakalım kimi tanıyorla?  Ben kapalı kapılar arkasında siyaset yapmadım. Sokakta siyaset yaptım. Ben herhangi bir ülkeden gelmedim. Bu kentte yaşamımı sürdürüyorum ve ben bu kente aidim”

VATANDAŞ AKP’YE SEHVEN OY VERDİ
CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Akpınar, yüzde 80 oy hedefini ‘hayal’ olarak nitelendirenlere de yanıt vererek, “Hiçbir şey hayal değil. Sokaktaki vatandaşın ilgisi bunu gösteriyor. Ülkenin geldiği bu koşularda, tapelerle, ayakkabı kutuları ile insanlar artık yaşamak istemiyor. Böyle bir siyasi anlayışı da oy atmak istemiyor. Bu basit bir seçim değil. Bunu kitaplardan okuyacak gelecek kuşaklar var. Ama bu okuyacakları kitapta kurtuluşları da yazacak. Dünyanın demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkesinde ‘çalsın ama çalışsın’ diyen bir anlayış yoktur. Bugün AKP içerisinde olanlar vatandaşın geleceğini düşünüyorsa, AKP’ye oy atmış insanlar bu ülkenin geleceğini düşünüyorlarsa o zaman, ‘çalmayacaksın’ demeli. Başkaldırmak zorundadır. Milletvekilleri bir gece twit attı, ‘tam kadro çalıyoruz’ yazdı sonra da düzeltti, ‘sehven yanlış yapılmıştır, ‘çalışıyoruz’ dedi. Vatandaşlar AKP’ye sehven oy attı. 30 Mart’ta onu düzeltecek” dedi.  
 
BEN ÖDÜLLENDİRİLMEDİM HAK ETTİM
CHP’li Akpınar, gençlik kollarından itibaren CHP’nin içerisinde yer aldığını ve basamakları teker teter çıktığını anlattı. Akpınar, “1980’den sonra siyaset yapma anlayışı değişti. Siyaset varlıklı insanlara ait bir şey gibi görüldü. Paran varsa siyaset yaparsın paran yoksa yapamazsın. Böyle bir şey yok. Siyasette seçkinci olmaya başladık. Siyasetten uzaklaştırılan genç kuşan 90’lı yılların sonlarına doğru yeniden bir hareketlenmeye geçti. 2000’den sonra bu patlama noktasına geldi. CHP içerisinde yetişmiş biri olarak, siyaset yapmaya karar veren genç arkadaşlarımız için örnek teşkil ediyorum. Siyaset tepeden inme yapılmaz. Siyaset bir yaşam biçimidir. En alttan gelirsin, basamakları teker teker tırmanırsın ve onu neticelendirirsin. Ben en alttan geldim, basamakları teker teter çıktım. Hiç kimseye sırtımı dönmedim. Bütün insanlarla kucaklaştım ve bu noktaya geldim.  Bu benim için bir ödüllendirme değil, hak etmedir. Ben hak ettim. Hak ettiğimin karşılığını görüyorum. Ben de bir şey olmasa kimse beni buralara getirmezdi. Konak gibi bir ilçeden alıp Karşıyaka’ya getirmezdi. Ben bunu hak ettim” dedi.   
   
EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM
Akpınar, başkan seçilmesi halinde ilk projesinin Karşıyaka Çarşısı’nda esnafı memnun edecek düzenlemeler yapmak olduğunu söyledi.  Günde yaklaşık 19 saat çalıştığını anlatan Akpınar, “Gece 24.00’te eve gidiyorum. Sabah 5’te kalkıyorum. Yürüyüş yapmaya çıkıyorum. Telefonuma gelen mesajları cevaplıyorum. Sabah 08.00’den itibaren sokağa çıkıp çalışmalara başlıyorum. Sosyal medyayı kendim kullanıyorum” dedi. Konak’tan Karşıyaka’ya çalıştığını dile getiren Akpınar, bu süreçte en büyük destekçisinin ise eşinin olduğunu söylüyor.

BAŞKAN OĞLU
Babası Kenan Akpınar’ın 1977-1980, 1994-1999 yılları arasında Konya’nın Ereğli ilçesinde belediyle başkanlığı yaptığını anlatan, CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Akpınar, o günleri şöyle anlattı;
“Yerel yöneticilik bambaşka. İnsanlarla iç içe olmak benim hoşuma gidiyor. Siyaseti örgüt içinde yaptım. Babamın yerel yöneticilik anlayışını hep örnek aldım. Babam pep halkın içinde oldu. En büyük gücü halktan aldı. Mal varlığı yükselen değil azalan ender belediye başkan adaylarından biridir babam. Çünkü biz hep insanların mutluluğu için çalıştık. Babam 12 Eylül’de siyasi yasaklı oldu. Ondan sonrada 1994-1999 yılları arasında başkanlık yaptı. Her zaman, ‘Babam gibi bir belediye başkanı olacağım’ dedi. Babam da her zaman bana, ‘halktan hiçbir zaman kopma. Makam hiçbir şey kazandırmaz. Sokak çok şey kazandırır’ derdi. Koltuk sevdalı değil sokak sevdalısı olmayı kendime hep rehber edinmişimdir. Çok rahat çocukluk dönemi geçirdik. Baba baskısıyla büyümedik. Demokratik bir aile yapımızı vardı. Babam hiçbir zaman işimizi karışmadı. ‘Sen ne yapıyorsun’ demedi. Bir insan 7’sinde ne ise 70’inde de o olur diye bir söz vardır. Ailemiz bize yedisine kadar iyi şeyler öğretti. Aday olunca, babam beni aradı. Telefonda ağlıyordu. Bana,  ‘Seninle gurur duyuyorum. Sen bunu hak ettin. İzmir halkının emeği var. O emeğe layık ol’ dedi. Ben de öyle yapacağım”
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.