Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adanalı çiftçiler İzmir Tarım Grubu’nu ağırladı

Adanalı çiftçiler İzmir Tarım Grubu’nu ağırladı

İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tarım Grubu üyeleri, Adana Çiftçiler Birliği'nin konuğu oldu.Konuk heyete, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalarıyla...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:09
İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tarım Grubu üyeleri, Adana Çiftçiler Birliği'nin konuğu oldu.

Konuk heyete, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Birliğin 1930'da kurulmuş Türkiye'nin ilk sivil toplum ve çiftçi kuruluşu olduğunu belirten Başkan Homurlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Grup daha sonra Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Burada tarımsal faaliyetler konusunda ayrıntılı bir sunum yapan İl Müdürü Hamit Aygün, kentte 70 bin çiftçi bulunduğunu ifade etti. Aygün, yöre çiftçisini katma değeri yüksek ürünlerin ekimine yönlendirdiklerini vurguladı.

Adana'nın düşük gelirli ürünlerden uzaklaşmasını istediklerini belirten Aygün, ''Sadece yemlik bitkiler üretilse bile ilin tarımsal üretiminin parasal değeri 1.5 katı artar. Şu anda üretim değeri bakımından Türkiye'de 7. sırada yer alıyor.'' dedi.

İzmir heyeti dana sonra Adana Ticaret Borsası Başkan Muammer Çalışkan’ı ziyaret etti. Meclis Başkanı Şahin Bilgiç'in de bulunduğu görüşmede Çalışkan, Adana'nın bereketli topraklarıyla tarımın göz bebeği kentlerden olduğunu belirtti. Çalışkan, ''İzmir’de tarımsal üretimde öncelikli kentlerimizden. Bu iki kentin tarım temsilcilerinin birlikteliği örnek olmalı.'' dedi.

İzmir Tarım Grubu Başkanı ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise tarım kesiminin tüm temsilcilerince ortak bir akıl oluşturup, Ankara'da doğru kararlan alınmasını sağlayacak bir güç birliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Eskiyörük, en önemli sorunun üreticinin ne ekeceğini bilememesi olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.