Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP, çiftçinin de belini büktü

AKP, çiftçinin de belini büktü

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, köylünün çiftçinin en zor günlerini AKP iktidarı döneminde yaşadığını belirterek, “Çiftçimiz üretemez, ürettiğini satamaz, banka borcunu ödeyemez, geçinemez hale geldi”dedi. Moroğlu:İktidar

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 10:10
Ön seçim çalışmaları kapsamında Ödemiş”in Ovakent, Konaklı beldelerini ve Çatalarmut Köyü”nü ziyaret eden ve üreticilerle bir araya gelen Moroğlu, son 10 yılda toplumun bütün kesimleri gibi çiftçilerin de yoksullaştığını belirterek şöyle dedi:

“2000”li yılların başına kadar ülkemiz dünyada tarım ürünleri açısından kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Son 10 yıl içinde geldiğimiz durum ortada. Artık şeker pancarını bile ithal eden bir ülke haline geldik. Çiftçimiz gübreye, tohuma, tarım ilacına üst üste gelen zamlar yüzünden tarlasını ekemez duruma geldi. Bir yıl boyunca emek verip ürününü yetiştiren çiftçimiz bu kez sattığı üründen aldığı bedelle borçlarını ödeyemiyor. Geçimini sağlayabilmek için son çare olarak bankalardan kredi çeken çiftçimiz, AKP iktidarının neden olduğu ekonomik krizin derinleşmesiyle bankalardan aldığı borçların taksitlerini bile ödeyemez hale geldi. Kısacası çiftçimiz üretemiyor, üreten çiftçimiz tüccarın eline düşüyor, ürününü neredeyse zararına satıyor. Birçak ürün para etmediği için ya tarlada bırakılıyor ya da çöplüğe dökülüyor. Bu iktidar toplumun bütün kesimleri gibi çiftçimizi de yaşayamaz hale getirdik. CHP iktidarında memurumuz, işçimiz, emeklimiz gibi çiftçimize de refah içinde yaşayabileceğini, ürününü geçinebilecek fiyata satabileceği ekonomik koşulları sağlayacağız.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.