Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: “Denizler için adayım”

Kılıç: “Denizler için adayım”

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, meclisten geçen iç güvenlik yasasını eleştirerek, geleceğimiz olan çoçuklar ve gençler için aday olduğunu söyledi. Gezide yitirdiğimiz gençlerin katillerinin bulunması, hesabının sorulması için mücadele edeceğini belirten Kılıç, “Benim de 8 yaşında Deniz adında bir oğlum var. Bu ülkede Denizler’in rahat uyuması, vicdanların susmaması için adayım” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 10:06
Sivil toplum örgütleri ziyaretleriyle, pazar günü yapılacak ön seçimler için  çalışmalarını sürdüren Kılıç, Gültepe Semti’ndeki Halkevleri’nde kurs gören çocuklarla da bir süre sohbet etti, isteklerini sordu. İç güvenlik paketinin meclisten geçmesini sert bir dille eleştiren Kılıç, “Cumhuriyet Tarihi’nin en karanlık dönemiyle karşı karşıyız. Yoksulluğu, yolsuzluğu, hukuksuzluğu ve adaletsizliği iliklerimize kadar hissediyoruz. Genç ölümler gördük, haksız yere zindanlara atılan insanlar gördük, gezi olaylarını yaşadık, madenlerde ışığı sönen babalar, geride kalan gözüyaşlı eşler, çocuklar gördük. Benim de 8 yaşında Deniz adında bir oğlum var. Artık bu ülkede oğlum Deniz ve bütün çocukların, gençlerin rahat uyumasını istiyorum. Vicdanların susmaması, ekmek almaya giden çocukların başında gaz fişeği patlatılmaması, kadınların minibüste son yolcu olmaktan korkmaması, annelerin gözyaşlarının dinmesi, korku imparatorluğunun yıkılması için mecliste mücadele etmek istiyorum. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için çok önemli bir dönemeç olacak" diye konuştu. 

13 YILIN HESABI SORULACAK
CHP'de 24 yaşında gençlik kolları başkanlığı yapan, dört yıldır il yönetiminde başkan yardımcısı olan Kılıç, avukat kimliliğiyle de CHP'ye karşı açılan tüm davalarda görev aldı. Özellikle Gezi olaylarında ve twitter davalarında gençlerin yanında yer alıp, avukatlığını üstlenerek, onlara kalkan olan Kılıç, mücadelesini Ankara’da vereceğini söyledi. CHP’de gençlik kollarının siyaset okulu olduğunu ve oradan yetişmenin bir onur ve ayrıcalık olduğunu vurgulayan Kılıç, “Genç arkadaşlarımın desteğiyle, onların geleceğe inancıyla  mücadelemi daha güçlü vereceğim. Umudumuzu kaybetmeye hakkımız yok. İzmir’den aldığımız mücadele gücünü tüm Türkiye’ye yaymak için yola çıkıyoruz, AKP iktidarına, 13 yılın hesabını sormak için yola çıkıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.