Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili belediye,Atatürkçülere kapıyı gösterdi

AK Partili belediye,Atatürkçülere kapıyı gösterdi

Yerel seçimlerin ardından AK Parti’li Bülent Soylu’nun belediye başkanı seçildiği Menderes’te tahliye krizi yaşanıyor. Belediyenin sahibi olduğu Belediye Kültür Sarayı bünyesinde kiracı durumda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği ile mahkemelik olan ve tahliyesini isteyen ilçe belediyesi, başta dernek olmak üzere halktan da büyük tepki topladı. Sivil toplum örgütü yöneticileri tahliyeye karşı çadır kurarak eylem yapmaya hazırlandıklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 14:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından CHP’den AK Parti’ye geçen Menderes’te tahliye skandalı patlak verdi. Krize yol açan tahliye kararının altına imza atan ilçe belediyesi, kiracısı olan ve yönetimi kamu yararına faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kolluk kuvvetleri zoruyla bulunduğu yerden tahliye etmeye hazırlanıyor.

ENCÜMENDEN TAHLİYE KARARI ÇIKTI, KAPI DIŞARI EDİLDİLER
Menderes’e bağlı Özdere semtinde kamu yararına faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi jandarma zoru ile tahliye edilecek. Yerel seçimlerin ardından göreve gelen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediyenin kendi mülkü olan Menderes Belediyesi Kültür Sarayı’nda faaliyet gösteren derneğin tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Belediye tarafından alınan encümen kararı sonrasında, kira sözleşmesi 10 Ekim 2014 tarihinde sona eren dernekten iş yerlerini boşaltması istendi. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden alınan tahliye kararını mahkemeye taşıyan ADD Özdere Şubesi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne giderek söz konusu kararın iptalini istedi.
 
BELEDİYE SÖZLŞMEYİ UZATMADI, DERNEK İŞGALCİ OLDU
Belediyenin sözleşmeyi yenilememesi ve konunun yargıya taşınması neticesinde harekete geçen ilçe belediyesi, derneğin Özdere Şubesi’ne belediye ve İlçe Kaymakamlığı üzerinden toplam 6 kez resmi yazı ile bildirimde bulunarak binayı boşaltılmasını, aksi takdirde iş yerinin kolluk kuvvetleri ve emniyet birimlerinin yardımı ile zorla tahliye edileceğini iletti. ADD Özdere Şubesi Başkanı Sami Gürler, verdiği bilgide, belediye tarafından tek taraflı alınan tahliye kararı sonrasında kendilerine 15 günlük süre verildiğini, belediye encümeni tarafından alınan karar sonrasında da işgalci konumuna düştüklerini dile getirdi.
 
DERNEKTEN ÇİFTE STANDART TEPKİSİ
Yaşananlar üzerine direnme kararı alan Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi ise, hiçbir şekilde belediyeye borçları bulunmadığını ve kamu yararına faaliyet gösterdiklerini belirterek, ideolojik sebeplerden ötürü tahliye edilmek istendiklerini duyurdu. Başkan Soylu’nun derneğe karşı olan hırsı nedeniyle kapı dışarı edilmek istediklerini belirten yöneticiler, gelişmeler üzerine eylem kararı alırken, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin diğer İzmir şubelerinin de desteği ile bugün kitlesel bir direniş başlattıklarını duyurdu. Diğer yandan, dernekte toplanan yüzlerce üye, herhangi bir sorun çıkma ihtimaline karşı iş binadaki eşyaları ve kitapları da toplamaya başladı.
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM İSTEDİLER
Mahkemeden çıkan karar sonrasında konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşıyan ve yardım isteyen dernek yönetimi, ilçe belediyesinin taraflı bir tutum içerisine girdiğini ve diğer kamu yararına faaliyet gösteren dernekler yerlerinde kalırken, çifte standart uygulandığını dile getirdi.
 
“ÇADIR KURUP DİRENECEĞİZ”
Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Başkanı Ali Yanar, şube yönetimi ile yaptıkları görüşmelerde belediye ile sağlanan temaslardan herhangi bir sonuç alınmadığını ve bugün akşama kadar belediye ekipleri ve emniyet birimlerinin zoru ile tahliye edileceklerini belirtti. Başkan Yanar, yaşanan durumu kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, siyasi gerekçelerle kapı dışarı edildiklerini duyurdu. Yanar ayrıca, karardan geri adım atılmadığı takdirde konuyu kamuoyu ile paylaşacaklarını ve dernek önünde çadır kurarak direnmeye başlayacaklarını söyledi.
 
 
 




BAŞKAN SOYLU’NUN O SÖZLERİ SKANDAL YARATTI: SEBEBİ SİYASİ
Öte yandan, konuyla ilgili krizin Ekim ayı belediye meclis toplantısında tartışıldığı sırada Başkan Bülent Soylu’nun “Ben bir partinin belediye başkanıyım. Sen benim temsil ettiğim partiye küfür ediyorsan, o zaman benim olduğum yerde olmayacaksın. Sebebi budur. Sebebi siyasidir. Süreleri doldu, bu yüzden çıkartmak istiyorum” şeklindeki sözleri de dernek tarafından yargıya taşınarak itirazlara gerekçe gösterildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.