Dolar 32,4873
%0.12
Euro 34,7668
%0.13
Altın 2.490,220
%1.13
Bist-100 9.533,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Suriyeli koca, ikinci eşi için bakın ne istedi

İzmir'de Suriyeli koca, ikinci eşi için bakın ne istedi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve hükümetin kararıyla tüm hastanelerden ücretsiz yararlanan Suriyeliler, bedava sağlık hizmetini bulunca tüp bebek de yapmaya başladı. İzmir'de 30 civarında Suriyeli'nin tüp bebek için başvuru yaptığı öğrenilirken, muayene faturalarının Valiliğe bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) gönderildiği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 12:13
Yetkililer, Suriyeliler'in Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı tüp bebek birimine gelerek, konu hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Suriyelilerin tüp bebek muayenesi olmasında yasal bir engel olmadığını vurgulayan yetkililer, "Hastanemizde 30 civarında kişiye tüp bebek hakkında bilgilerdirme yaptık. Bunlar içinde tüp bebek muayenesi olanlar da var. Geçtiğimiz aylarda bir kişi de tüp bebek yapmak için hastaneye başvurdu. Ancak nikahsız olarak birlikte olduğu ikinci karısının tedaviye alınmasını isteyince, bunu yerine getiremedik" dedi. 

DOĞRU DEĞİL
Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Yardım isteyerek, bize sığınan herkese tabi ki destek oluruz. Ancak Suriyelilerin ucu açık bir şekilde, tüm tedavilerinin ücretsiz olarak yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kendi vatandaşlarımızın SGK primi ödediği unutulmamalı. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılmalı. Tüm tedavilerin bedava olması nedeniyle, Suriyeliler artık tüp bebek muayenelerine bile gelmeye başladılar. SON dönemde de, hastanelere gelen Suriyeli sayısı giderek arttı. Tüp bebeğin yanı sıra, diş ve rutin tedavilere de sık geliyorlar" dedi. 

ENGEL YOK
Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ise, Suriyelilerin hür türlü hizmeti alabilmek için hastanelere gelebileceğini söyledi. İzmir'de 25 bin civarında Suriyeli'nin olduğnu dile getiren Dilek, "Suriyelilerin için de kanser tedavisi olmak veya tüp bebek yapmak amacıyla hastanelere başvurmuş kişiler olabilir. Bunun için herhangi bir engel yok. Tüp bebek için de gelinmiş olabilir" dedi.

VALİLİKLER ÖDEYECEK
Türkiye genelindeki Suriyeli sayısının giderek artması üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'ndan Valiliklere gönderilen yazıda, "Geçici koruma altına alınan Suriyeli misafirlerin tedavi giderleri Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında fiyatlandırılarak faturalandırılacak. Tedavi giderleri sağlık kuruluşlarının bulunduğu ilin Valiliklerine faturalandırılacak. İlaç, protez, diş, gözlük, işitme cihazı gibi malzemeler, SUT'ta belirtilen usul ve esaslara göre temin edilecek" ifadelerine yer verildi.(Mert Neşet MUSLU-Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.