Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelliler'den Plazalı protesto

Engelliler'den Plazalı protesto

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan 28 milyar TL’lik kira borçları nedeniyle icraya verilen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi belediye sarayı önünde yeni bir eylem daha düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na hazırladıkları Akdemir Plaza maketi ile mesaj gönderen dernek üyesi engelliler kira krizini yaptıkları kira eylemi ile protesto etti.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 16:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “Eğitime evet, kiraya hayır”, “Engelliler nerede, Aziz Başkan nerede'” sloganları atarak yaşadıkları tahliye krizini protesto eden Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyesi engelliler, eylemlerinin üçüncü haftasına girdi. Belediye önünde stant açarak tahliyeye karşı İzmirlilerden 15 bine yakın imza toplayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin aylık 175 bin TL kira ödediği Akdemir Plaza’yı gündeme taşıdı.

 
 
KİRA KRİZİNE KARŞI “KİRA” PROTESTOSU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otopark altındaki işyerlerinden 18 milyar TL’yi bulan kira borçları nedeniyle tahliyesi istenen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, belediyenin yeni hizmet binasına ödenen kiraları protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin boş binaya 6 aydır 175 bin TL kira ödediğini belirten engelliler, ödenen tutarın kamu yararının faaliyet gösterdikleri derneğin bir yıllık kira bedeline denk geldiğini belirtti. “Akdemir Plaza’nın parası bizden çıkıyor, bu nasıl kamu yararını korumaktır'” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen dernek üyeleri, kendi imkanları ile yaptıkları Akdemir Plaza maketi ile bir protestosu gösterisi düzenledi.
 
“BU NASIL ENGELSİZMİR'”
Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi Akdemir Plaza’yı kiralamış. 6 aydır boşa kira ödüyor. 175 bin lira aylık kirası var. Biz de Başkan’a şu şekilde sesleniyoruz “Başkan, bir ay geç kiralasaydın da bizim 10 yıllık eğitim problemimizi çözseydin. Her yerde kamu malını savunuyor. Kamu malı bu şekilde mi korunuyor. Hüseyin Aslan’a çok teşekkür ediyorum. İnsani olarak yanımızda yer aldığı için teşekkürler” dedi.


 
HÜSEYİN ASLAN’DAN DESTEK GELDİ: İZMİR’İN MİLLETVEKİLLERİ NEREDE' 
Engellilere destek veren Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan engellilerin sorunlarına çözüm getirmek amacı ile çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini belirterek, “İzmir’e yakışan bir tablo değil. İzmir demokrasinin kalesi. Özgürlüklerin kalesi. Engelliler gaziler şehit aileleri bu ülkeye emanettir. Bu ülkenin namusudur. Bunlarla yakından ilgilenmek insani bir borçtur. Burada günlerdir soğukta kararlı bir şekilde sürdürülen eylemi İzmir kamuoyunun önemsemesini istiyorum. İzmir kamuoyunun buna duyarsız kalmamasını istiyorum. Hepimiz bir engelli gördüğümüzde, özellikle politika yapanlar sözde aşırı derecede ilgi gösteriyoruz. Ama bu ilginin orada kalmaması lazım. Engellilerin sevgiye ihtiyaçları var. Sadakaya ihtiyaçları yok. İzmir milletvekilleri nered? Her engeliler gününde hepimiz atıyoruz tutuyoruz. İsterdim ki İzmir’deki yerel yöneticiler buna çözüm bulsunlar. Nerelere para harcanıyo? İstedikleri atla deve değil” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.