Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de davullu-zurnalı kutlama

Büyükşehir'de davullu-zurnalı kutlama

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sabah saatlerinde gerçekleşen büyük hizmet alım ihalesi sonrasında rahat bir nefes alan ve taşeron sürprizi yaşanmaması üzerine rahatlayan belediye personeli davullu zurnalı kutlama yaptı. 1170 İZENERJİ çalışanın da aralarında bulunduğu belediye işçileri, önümüzdeki üç yılı kapsayan hizmet alım ihalesinde yeni bir taşeron krizi yaşanmayınca belediye önünde halay çekerek sevinç gösterisinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 17:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda yaşanan ihale krizi sonrasında taşerona geçme ya da işsiz kalma tehlikesi yaşayan 1170 Park ve Yeşil  Alanlar işçisinin de aralarında yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları bu sefer halaylarla kutlama yaptı. Toplam 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren hizmet alım ihalesine taşeron firma katılmayınca rahat nefes alan belediye personeli, sendika yöneticileri ile birlikte davullu zurnalı kutlama yaptı. Belediye binası önünde toplanan bine yakın çalışan “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Taşerona geçit veremeyeceğiz” sloganları attı.
 


“GELMEYİN DEDİK, MÜCADELEYİ BİZ KAZANDIK”
Eylemde söz alarak Büyükşehir Belediyesi personeline seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “2,5 aydır emek harcıyoruz. Bize destek veren tüm herkese, emekten yana mücadelemize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Üç aydır yaşadığımız sıkıntı ve stresi ilmik ilmik ördüğümüz mücadele sayesinde atlattık. Taşeron firmalara lütfen örgütlü olduğumuz iş yerlerimize gelmeyin demiştik. İşimize, ekmeğimize sahip çıkıyoruz, örgütlüyüz demiştik” şeklinde konuştu. Sarı, ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde ortaya çıkan bir iddiaya göre İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile taşeron firma Dermar Temizlik yetkilisi arasında geçen telefon konuşmasına da şu sözlerle tepki gösterdi: “Eğer bu gerçekse, siz taşeronun emniyet müdürü değilsiniz. Siz İzmir için çalışan bu insanların da emniyet müdürüsünüz. Siz onlardan da sorumlusunuz. Sizden acil açıklama bekliyoruz.”
 


BÜROKRATLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine de çağrıda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Biz 1 Aralık’tan itibaren işçiyi çalıştırmayacağız demiyoruz, çalışmayacağımızı söylüyoruz. Çalışmayacağız, yolumuz açık olsun. Daire başkanlığına buradan sesleniyoruz. Taşeron sevdalısı olmayın. Örgütlü işçiden korkmayın. Örgütlü olmak, demokrasidir, iş güvencesinin teminatıdır. Biz örgütlüyüz. Örgütlü kalacağız” diye konuştu.
 
'4 BİN 700 PERSONELİN GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

“İŞÇİLERE ÖNLEM ALACAĞINIZA ÜLKEYİ SOYANLARA KARŞI ÖNLEM ALIN”
İZENERJİ işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise, İl Emniyet Müdürü’nün taşeron firma yetkililerine söylediği iddia edilen, “Güvenliğinizi ben sağlarım. Gerekirse her işçinin başına bir polis dikerim” sözlerine tepki gösterdi ve “Bunu söyleyip söylemediği ile ilgili olarak kendisiyle görüşmek amacı ile talepte bulundu. İşçilere önlem alacaklarına bu ülkeye soyanlara karşı önlem alsınlar. Eğer böyle bir görüşme yaptılarsa bunu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Taşeron firma gelin sorunu çözelim diye mesaj göndermiş. Bize önceden çapulcu diyenler şimdi bize mesaj gönderiyorlar. Mevcut işçiler ile çalışmaya devam etmek istiyormuş. Şimdi işi başka yerlere götürmeye çalışıyorlar” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.