Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Şeboy liste dışı kaldı siyaseti bıraktı!

AK Partili Şeboy liste dışı kaldı siyaseti bıraktı!

Genel seçimde 1.Bölge 3. sıradan aday gösterilerek Meclis’e giden Buca Belediyesi eski Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy liste dışı kaldıktan sonra siyaseti bıraktı. Siyasete yıllarını verdiğini hatırlatarak, kendisini bu karara götüren süreci adım adım anlatan Şeboy “Yeter artık. Yıllarca ömrümüzü verdik. Biraz da kendimiz için yaşayalım. 1983’den beri vatan millet Sakarya e ne old? Herkes zengin olurken biz fakir olduk. Malımızdan gitti. Şimdi niye arkasından koşturayım. Hala zarar etmek için mi koşturacağız'” dedi. Liste dışı kalan AK Parti Milletvekili Şeboy

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 09:18
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilen ve milletvekili seçilen Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, 1 Kasım’da yapılacak seçim için aday listesinde kendine yer bulamadı. Liste dışı kalan Şeboy, siyaseti bıraktı. Kararının ardından Ege Postası’na konuşan Şeboy’dan samimi ve çarpıcı açıklamalar geldi. Şeboy, kısa süre de olsa yaptığı milletvekilliğinin kendisini tatmin etmediğini ifade etti.  

“BİRAZ DA KENDİMİZ İÇİN YAŞAYALIM”
AK Parti’de liste dışı kalan İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, 7 Haziran’da başvuruda bulunmadığı halde kendisine milletvekilliği teklif edildiğini, 1 Kasım erken seçimi için ise adaylık başvurusu bulunduğu halde liste dışı kaldığını anlattı.  Siyaseti bıraktığını belirten Şeboy, “Yeter artık. Yıllarca ömrümüzü verdik. Biraz da kendimiz için yaşayalım. 1983’den beri vatan millet Sakarya e ne oldu'” dedi. Siyaseti aslında 2009’da bıraktığını belirten Şeboy, “Ben zaten esas 2009’da bıraktım. Tamam, istemiyorum artık olmayacağım dedim. 2014 yılında da belediye seçiminde Binali Yıldırım çağırdı aday olmamı istedi. O zaman da ben aday değildim yine. Kendisine 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Aynı koltuğa talip olmak, aynı işi tekrar yapmak istemediğimi söyledim. Beraber proje bürosunda çalışırım dedim. Biz Ankara’da böyle karar aldık dedi. Demek ki dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı falan. Kabul ettik. Bu memleket görevidir bize görev düşmüştür diye kabul ettik. Milletvekilliği seçiminde yine Ankara’ya çağrıldık orada da yine aday olmam istendi ve oldum. Bu sefer de göstermediler bu Ankara’nın ve genel merkezin takdirdir” diye konuştu.

“HERKES ZENGİN OLURKEN BİZ FAKİR OLDUK”
Siyasi hayatı boyunca hem kendi kazandıklarını hem de ailesinden kalan mal varlığını harcadığını ifade eden Şeboy, siyaseti hiçbir zaman çıkar amacıyla yapmadığına dikkat çekti. “Herkes zengin olurken biz fakir olduk. Malımızdan gitti” diyen Şeboy sözlerini şöyle sürdürdü: “Verilen karara saygı duyulur herkes çalışacağı kendi takımını kurar. Ona bir şey demem mümkün değil. 2009’da zaten siyasetin içerisinde yoktum. Uğraşmıyordum da siyaset ne deme? İl teşkilatında, ilçe teşkilatında uğraşırsın, aday olacağım diye çalışma yaparsın, ben bunların hiç birisini yapmadım. 2009’da bırakmıştım ama bir türlü siyaset beni bırakmadı. Onun için uğraşmak istemiyorum. Yeter, yaşımız da belli bir noktaya geldi. Yani ben siyaseti hiçbir çıkar amacıyla yapmadım. Karım da olmadı. Zararın derseniz çok oldu. Maddi manevi zararım oldu. Şimdi niye arkasından koşturayım. Hala zarar etmek için mi koşturacağı? Malımızı mülkümüzü verdik, harcadık. Ben piyasada inşaat yapan, proje yapan bir adamdım. En verimli çağımızdı o yıllar 90’lı yıllar. 50 tane devam eden inşaatım vardı. Hepsini bıraktık, şirketi kapattık. Sattık yedik hep. Kimsenin parasıyla politika yapmadım. Ailemizden kalan benim hissemde 20’den fazla ev gitti. Hala bir şey olacağım diye neden koşturayım.”

“MİLLETVEKİLLİĞİ BENİ TATMİN ETMEDİ”
Kısa süre de olsa milletvekilliği yaptığını ancak milletvekilliğinin kendisini tatmin etmediğine dikkat çeken Şeboy, “Milletvekilliği kısa da olsa 5 ay olacak. 5 aylık dönem de olsa ne olduğunu gördük beni tatmin etmedi. Onun için niye uğraşayım, mantığı yok. Niye dert alayım. Aday gösterilseydik ister istemez, mecburen siyasi hayatım devam edecekti ama gösterilmedim. Bir dahaki sefere niçin uğraşacağım. Doğaldır benim bırakmam. Aday gösterilmiş olsaydım mecburen devam edecektim başka çarem yok. Kırgınlık küskünlük yok da kamuoyunda, insanlar üzerindeki etkim var herhalde” diye konuştu.

“İZMİR’DE KILIÇDAROĞLU, VURAL VE BEN…”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın kendi ekibini hazırladığını düşündüğünü söyleyen Şeboy sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’in ilde yapılan kamuoyunda bütün milletvekilleri içerisinde MHP, CHP ve AK Parti arasında, Kılıçdaroğlu birinci geliyor. MHP’li Oktay Vural ikinci, sonra yüzde 40’la ben geliyorum. Şuanda yazılan milletvekilleri yüzde 2,5’larda yüzde 4’lerde. Şimdi kendime başarısız dersem, üç ayda dört ayda nasıl başarısız olunur onu da bilmiyorum. Herkesin Binali Bey’in herhalde kendi ekibi vardı. Kendi ekibini hazırladı. Saygı duymak lazım. Demek ki benim oylarıma ihtiyaçları yokmuş ya da oraya koyulan arkadaşların benden daha çok oy getirecek. Hangi aday daha çok getiriyor hesabı yapılır diğer arkadaşlar belki de benden daha çok oy getirecekler onu bilemiyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.