Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar RAİ'ye konuştu: İslam, demokrasi, Erdoğan...

AK Partili Hotar RAİ'ye konuştu: İslam, demokrasi, Erdoğan...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar,İtalya’nın ulusal televizyon kanallarından biri olan RAİ kanalında röportaja katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Hotar Gaziemir Seçim Ofisi’nde, gazeteci Emanuele Fiorilli’nin seçim kampanyaları ve hükümet politikaları hakkında sorularını yanıtladı. Hotar, İtalyan Televizyonu RAİ'ye röportaj verdi

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 11:33
İZMİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, seçime sayılı günler hala çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.  Seçim çalışmaları kapsamında ilçe başkanlıkları, kadın kolları, gençlik kolları ve birçok partili gönüllüyle hareket ettiklerini vurgulayan Hotar “Ayrıca çalışmalarımızkapsamında  engelli ve yaşlı ziyaretleri de yapıyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezi’nden birçok arkadaşımda yoğun çalışıyor. İlçe teşkilatlarımız ile de koordinasyon halinde kampanyamızı yürütüyoruz. ” dedi.

“MUHALEFET PARTİLERİ BİZİM İCRAATLAMIZI SAHİPLENİYOR”
İtalyan gazeteci EmanueleFiorilli’nin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, seçim çalışmalarının güzelliklerinin yanında zorluklarının da olduğunun altını çizdi. Genel Başkan Yardımcısı Hotar şöyle konuştu; “AK Parti hükümetleri olarak 12 yıldır uygulamakta olduğumuz sosyal politikalarımız, yardım ve hizmetlerimiz bu dönem muhalefet partileri tarafından vaatler şeklinde seçim bildirgelerinde yer almaktadır. Bizim uygulamaya başladığımız ilk yıllarda halkı sadakaya alıştırmakla itham edildiğimiz günlerden bugün aynı vaatleri muhalefete tarafından yapıldığı gülere gelmiş olmamız bizim için sevindirici ancak halkımıza bu hizmet faaliyetleri tekrar hatırlatmak ve geleceğe yönelik daha fazla yapacaklarımızı tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor.  12 yıl öncesini, bugünü ve gelecekteki AK Parti vizyonunu ortaya koyarak muhalefetin ancak yeni yeni bunların farkına vardığını daha iyi anlatmamız bu yöndeki sorumluluğumuzu artırıyor. Muhalefet partileri, ,hükümetimizin uyguladığı yardım faaliyetlerini ve projeleri kendileri yapacakmış gibi gösteriyor. Özellikle gençlerimize, yaptıklarımızı hatırlatmamız, ülkemiz ve geleceğimiz için yaptıklarımız hakkında bilgilendirmemiz gerekir”



“İSLAM, DEMOKRASİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN, GELİŞMİŞ TÜRKİYE İÇİN ANAHTAR KELİMELERDİR”
İtalyan gazetecinin sorusu üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar daha gelişmiş bir Türkiye için “İslam, başörtüsü, demokrasi ve Recep Tayyip Erdoğan kelimeleri anahtar kelimelerdir” dedi.  Avrupa’daki demokrasi kavramı ile Türkiye’deki demokrasi kavramı arasındaki farkı değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Hotar, “Avrupa’da insanların kendi inançlarının şekillendirdiği bir demokrasi kavramı hakim iken biz “Yaratılanı hoş görürüz, Yaratan’dan ötürü” inancı ile hiç kimse ve grubu ayırt etmeyen ve ötekileştirmeyen bir demokrasi anlayışını benimsemekteyiz.” şeklinde konuştu
 
“HERKES KANUNLARA UYMAK ZORUNDADIR”
İtalyan televizyon kanalı RAİ’nin özel röportaj gerçekleştirdiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, gazeteci EmanueleFiorillii’ninhapishanede olan gazeteciler hakkındaki sorusunu şöyle yanıtladı; “Türkiye  bir hukuk devletidir. Bu bağlamda hükümeti devirmeye çalışmak veya kanun dışı işler yapmak isteyen herkes ceza alır. Müteahhitlik, doktorluk veya öğretmenlik mesleği fark etmeden devlete zarar veren herkese buna göre yaptırım uygulanır. Bütün demokratik ülkelerde hukukun bu şekilde işlediği gibi bizim ülkemizde de böyle işliyor. Nitekim hiç kimse sadece gazetecilik mesleğini icra ediyor diye hapishanede bulunmuyor.”
 
HOTAR’DAN FİNLANDİYA ÖRNEĞİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet HotarTürkiye’de insan ömrünün uzadığını ve genç neslin nüfusunun artması gerektiğini belirtti. “Ülkemizin dinamik nüfusunun artması geleceğimiz açısından çok önemlidir. AK parti ülkemizin genç ve dinamik nüfus avantajını koruması, yaşlanan bir Avrupa’nın karşılaştığı sorunlarla karşılaşmaması için bilimsel verilerden hareketle aile başına 3 çocuu önermektedir. Örneğin Finlandiya’da  çocuk sahibi olmak isteyenlere devlet her türlü desteği sunmaktadır. Bizim ülkemizde de çocuk sahibi olmak isteyenlere destek sağlanıyor.Biz de  çocuk sahibi olmak isteyen herkese her türlü destek ve teşviği veren politikayı benimsemekteyiz. Türkiye’nin dinamik geleceğine yönelik perspektifi budur. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve biz yetkililerin çocuk sayısı belirtmemiz müdahale değil sadece bir öneridir” açıklamasında bulundu.



“ATATÜRK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU VE DOĞAL LİDERİDİR”
Hotar, İtalyangazeteci EmanueleFiorilli’nin Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki benzerlik ve ikisinin farkı nedir sorusuna  “Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yadsınamaz milli kahramanımızdır. Ülkemizin kurtuluşu, kuruluşu, birliği, bütünlüğü ve  dış dünyaya açılmasında mücadele etmiş Türkiye Cumhuriyeti’ninlideridir. Recep Tayyip Erdoğan ise AK Parti’nin kurucusu, kurucu genel başkanımız, 12 yıl ülke başbakanımız, bugün ise cumhurbaşkanımızdır.Her ikisi de Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve gelişmesi için ülkesinin menfaatleri doğrultusunda hareket eden liderlerimizdir. . ”
 
“YENİ TÜRKİYE’DE BEYİN GÖÇÜNÜ ENGELLEYECEĞİZ”
İtalyan gazeteci Fiorilli’ninTürkiye’nin geleceği ile ilgili açıklamada bulunmasını istediği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar şöyle konuştu “Çok değil 12 sene önce ülkemizin eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında problemleri vardı. Bugün tüm vatandaşlarımız 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından faydalanabiliyor, öğrencilerimiz ücretsiz tabletlere sahip oldu ve insanları birbirine kavuşturan ulaşım ağı vatandaşın bütçesine uygun hale getirildi”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, eğitim sıkıntıları nedeniyle beyin göçü yaşayan Türkiye’de ‘geriye göç’ yaşanacağını kaydetti. Genel Başkan Yardımcısı Hotar sözlerini şöyle sürdürdü “Bugün, kendi tankını, uçağını ve gemisini yapan bir toplum halini aldık. Geriye beyin göçünü oluşturarak, gençlerimizin kendi ülkelerine faydalı olmasını sağladık.2023 ve 2071 hedeflerimiz daha demokratik, daha özgür sivil bir anayasaya sahip, halkının refah ve mutluluk içinde olduğu dünyanın ilk on gelişmiş ekonomisine girmiş olan bir Türkiye’yi oluşturmaktır.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.