Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Güldoğan'dan çarpıcı açıklamalar

AK Partili Güldoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Yenigün TV'de "Belma Şahaner ile Ege'nin Gündemi"nin konuğu AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veysel Güldoğan oldu. Güldoğan'dan o sorulara çarpıcı yanıtlar

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 13:07
Yenigün TV'de "Belma Şahaner ile Ege'nin Gündemi"nin konuğu AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veysel Güldoğan oldu. Aday adaylık sürecini ve projelerini anlatan Güldoğan, İzmir'deki Doğu ve Güneydoğuluları temsil edip etmediğine ilişkin olarak, "Ben Diyarbakır doğumluyum ama 1 yaşından beri İzmir'de yaşıyorum. İzmir benim doyduğum, evlendiğim ve çocuğumun olduğu bir şehir. İş hayatımı burada kurdum, burada yaşıyorum, geniş bir aileye mensubum ve ailemin tüm mensupları İzmir'de. Dolayısıyla kendimi Diyarbakır kökenli İzmirli olarak tanıtıyorum" dedi.
 
Çözüm süreciyle ilgili de yorum yapan Güldoğan, "Nasıl ilk kurşun Hasan Tahsin tarafından İzmir'de atıldıysa, İzmir hep öncü bir şehir olmuştur. Bu anlamda çözüm sürecine de en büyük katkıyı koyacak il İzmir'dir"
 
Veysel Güldoğan kimdir'
 
AK Parti teşkilatında uzun yıllar çalıştım. 1977 Diyarbakır doğumluyum. İlk, ortaokul ve lise öğrenimimi İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tamamladım. Üniversiteyi Ankara Gazi Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyarak tamamladım. Askerliği tamamladıktan sonra yaşadığım ve ailemin de burada olduğu İzmir'de çalışma hayatına başladım. 2001 yılından beri de kendi kurduğum, enerji ve sağlık alanında çalıştığım şirketimizde Genel Müdürlük yapmaktayım. Bu süre içerisinde siyasi hayatıma AK Parti'de bir çok ilçe teşkilatında çalışarak başladım. Uzun bir süre AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı'nda çalıştıktan sonra 2012 yılındaki kongrede İl Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildim. Burada bir çok ilçede koordinatör olarak görev aldım. Daha sonra Teşkilat Başkan Yardımcılığı yaptım ve aynı zamanda yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde SKM'de çalıştım. Teşkilatın hemen hemen tüm kademelerinde çalıştım.
 
Bir anlamda teşkilatınızın da adayı olmak büyük bir ayrıcalık mı'
 
Tabii ki siyasette bir teşkilatın adayı olmak, teşkilatın içinden gelmek daha avantajlı oluyor.
 
İzmir'in adayıyız
Aday adaylıklarında çoğunlukla İzmir'de Karadenizli adayların yoğunluğu mevcut. Kulislerde sizin İzmir'deki Doğu ve Güneydoğuluların temsiliyetine aday olduğunuz söyleniyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir'
 
Ben Diyarbakır doğumluyum ama 1 yaşından beri İzmir'de yaşıyorum. İzmir benim doyduğum, evlendiğim ve çocuğumun olduğu bir şehir. İş hayatımı burada kurdum, burada yaşıyorum, geniş bir aileye mensubum ve ailemin tüm mensupları İzmir'de. Dolayısıyla kendimi Diyarbakır kökenli İzmirli olarak tanıtıyorum. Bunun yanı sıra gelenek ve göreneklerimi sürdürmeye devam ediyorum. Zaten muhafazakar demokrat bir partiye mensubum. Bu muhafazakarlık bizim gelenek ve göreneklerimize bağlı olmamızdan gelen bir muhafazakarlık. Bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldım. Aile derneğimiz olan Diyarbakır Çünüşlüler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde 5 yıl Genel Başkanlık yaptım. Amcam Vedat Güldoğan'ın kurduğu Anadolu Birliği Federasyonu'nda şu anda da Genel Başkan Yardımcılığı yapıyorum. Aynı zamanda MÜSİAD'da da yıllarca Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundum ve şu anda da Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım. Sivil toplum kuruluşları (STK) ve hemşehri dernekleriyle olan bağlarımdan dolayı Diyarbakırlılar Derneği'ne uzun zamandır üyeyim ve aktif olarak çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çalışmalardan dolayı da tüm Doğu ve Güneydoğulu arkadaşlar teveccüh gösteriyorlar ama tabii ki biz İzmir'in adayıyız ve İzmirliyiz diyoruz.
 
Neden aday adayı oldunuz'
 
Bu kente hizmet etmemiz gereğine inandığım ve insanlarla olan iletişimi gerçekten sevdiğim için siyasete girdim. Siyasette bir hedef olduğunda başarıya ulaşılabileceğini düşünenlerden biri değilim. Biz siyasete girerken bir hedef belirlemedik. Sadece hizmet ve kente bir şeyler kazandırma noktasında siyasete girdik. Çevreniz ve yaptığınız projeler sizi zaten bir yere getiriyor. Fakat yine de takdir Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızındır. Biz aday adaylığı sürecimizden sonra aday olsak da olmasak da sade bir üye gibi kentin her yerinde çalışacağız ve partimizin önümüzdeki genel seçimlerde başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.
 
Siyasete girerken neden AK Parti'yi tercih ettiniz'
 
Biz büyüdüğümüz aile çevresinde muhafazakar ama bir o kadar da demokrat bir aileyiz. Siyasetten gelen bir aile yapımız var. Daha önce amcam Samet Güldoğan AP'de milletvekilliği ve Parlementerler Birliği Başkanlığı yapmış. Muhafazakarlık gelenek ve göreneklerimize bağlılığımızdan kaynaklanıyor. Demokratlık ise zaten içimize işlemiş bir yönümüz. Siyasi görüşüme en yakın bulduğum hem muhafazakar hem demokrat olan tek parti AK Parti. Şu anda da ülkemizdeki en demokrat diyebileceğim tek parti. Son yıllarda ülkemizi diğer ülkeler içerisinde de bi yere getiren iktidar AK Parti'dir. Yenilikleri yapan ve doğduğum yer olan Diyarbakır ile ilgili çözüm sürecini de başlatan parti olmasından dolayı partimle gurur duyuyorum.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakanlık Ofisi'nin İzmir'de açılacağını duyurdu. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir'
 
Başbakanımızın yapmış olduğu bu jest İzmir açısından çok önemli. Malumunuz Başbakanlık Ankara'da ama İstanbul'da bir ofisi vardı. Başbakanımız bu sürpriz müjdeyi bize vererek bizi sevindirmiştir. Çünkü bu demek oluyor ki Başbakanımızı minimum haftanın 1 günü İzmir'de ağırlayacağız ve bu Başbakanlık Ofisi ile birlikte İzmir'e yapılan yatırım ve hizmetler ister istemez değişecektir. Zaten İzmir'in ekonomik anlamda İstanbul'dan sonra 2. Büyükşehir olması gerektiğine inananlardanım. Fiziksel anlamda limanları ve turistik bölgeleriyle İzmir'in böyle bir altyapısı var. Gerekli çalışmalarla da İzmir İstanbul'un alternatifi olacaktır diye düşünüyorum.
 
AK Parti'den İzmir'de bu dönem içerisinde 197 aday adayı çıktı. İzmir'de AK Parti'ye olan talep artıyor mu'
 
Aday adayı olan tüm arkadaşlarımız bu yola çıkarken millete hizmet etme amacıyla ve kente katkı sunmak amacıyla yola çıkmıştır. Ben bütün aday adayı arkadaşlara bu anlamda başarılar diliyorum. Bizim partimizin bir geleneği olarak biz birbirimizi rakip olarak gören aday adayları değiliz. Bizim partimizi diğerlerinden ayıran şeylerden biri de bu.
 
Röportajımız bitmeden önce vermek istediğiniz mesajlar nelerdir'
 
Bizim sloganımız 'İzmir sana aşığım'dır. Dolayısıyla bu slogana uygun olarak bu kente hizmet etmek istiyoruz.
 
Oyuncak Kütüphanesi
 
Milletvekili olursanız yapmak istediğiniz projeler nelerdir'
 
Aday adaylığımızdan önce de basına yansıyan birkaç projemiz oldu. Bunlardan bir tanesi: Biz her çocuğun hayal dünyasının gelişmesi için oyuncak sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Fakat İzmir gibi gelişmiş bir kentte bile bazı bölgelerde yaşayan ilkokul çocuklarının uzaktan kumandalı arabaları ve kız çocuklarımızın oynayabilecekleri bir bebek sahibi olmadıklarını biliyoruz. Bununla ilgili de bir 'Oyuncak Kütüphanesi' projesi oluşturduk. Bir çok yerdeki kütüphanenin gelişen teknoloji sebebiyle kullanılmadığını ve atıl duruma geldiğini gördük ve bu kütüphanelerin yerine oyuncak kütüphanesi oluşturalım diye düşündük. Bununla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konuştuk ve bize bir pilot okul belirledi. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu'nu projemize pilot okul olarak belirledik. Engelliler ve hayvan hakları ile ilgili de birçok projemiz var. Bunları da ilerleyen zamanlarda dile getireceğiz.
 
Çoğu zaman vatandaşlar engellilere ayrılan yolların bilincinde, farkında olamayabiliyor. Bu konuyla ilgili düşünceleriniz nelerdir'
 
Ben Karşıyaka'da oturuyorum ve görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımda sarı işaretli yollar var. Maalesef akşamları Karşıyaka Bostanlı'ya gittiğinizde görebilirsiniz, bu ayrılan yolları restoranların masaları işgal etmekte. Bu konuda her vatandaşın duyarlı olması gerekiyor.
 
Çözüm sürecine en büyük katkıyı İzmir koyar
 
AK Parti'nin çözüm süreciyle ilgili daha ayrıntılı yorumlarını sizden duymak isteriz. Nelerdir bununla ilgili düşünceleriniz'
 
Çözüm süreci Diyarbakır'da ne kadar önemliyse İzmir için de o kadar önemli aslında. İzmir'de ve İzmir'in insanlarında muhalif bir yapı her zaman olmuştur. Bu muhaliflik sadece iktidara muhaliflik değildir. İzmir yıllardan beri yapılması gerekenlerin yapıldığı bir şehirdir. Nasıl ilk kurşun Hasan Tahsin tarafından İzmir'de atıldıysa, İzmir hep öncü bir şehir olmuştur. Bu anlamda çözüm sürecine de en büyük katkıyı koyacak il İzmir'dir. AK Parti içerisinde de bu düşündüklerimi gerçekleştirme fırsatı bulduğumu düşünüyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.